Antalya Serik'te kentsel dönüşüm başladı!
Serik'te 42 yıl önce inşa edilen ve 1 yıl önce yeri değiştirilerek hazineye devredilen ilçe jandarma karakolu yıkıldı. Binanın da içinde bulunduğu alanın Serik Belediyesi tarafından kent meydanı yapılacağı öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişimin ardından şehir merkezlerinde bulunan askeri kışlaların varlığı tartışılır olmuş ve askeri kışlaların yerleşim yerleri dışına taşınması gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz sonrası askeri kışlaların şehir merkezlerinin dışına taşınacağı açıklaması gündeme taşınmıştı. Bu kapsamda Türkiye'de ilk hamle Antalya'nın Serik ilçesinden geldi. İlçe merkezinde yaklaşık 1 yıl öncesine kadar İlçe Jandarma Karakolu'na ev sahipliği yapan ve karakolun taşınmasının ardından hazineye geçen binanın kentsel dönüşüm çalışması çerçevesinde Serik Belediyesi tarafından yıkımına başlandı. Yıkımın daha önce planlandığını fakat yaşanan darbe girişimi sonrasında bugüne ertelendiğini açıklayan AK Partili Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, iş makinesinin üzerine çıkarak yıkımı başlattı.

Antalya Beyaz Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181