'Kepez Santral Kentsel Dönüşüm' bilgilendirme toplantısı yapıldı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye’ye örnek olacak ‘Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili mahalle sakinlerini bilgilendirdi. İzin veren vatandaşların evlerinin yıkımına başlanacağını söyleyen Türel, önümüzdeki Ocak-Şubat aylarında daire seçimlerinin yapılacağını ve tapu yerine geçen satış sözleşmelerinin imzalanacağını müjdeledi. Başkan Türel, taşınma ve kira yardımına da başlandığını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'ye örnek olacak Antalya’nın rüya projesi  ‘Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi’yle ilgili Kepez-Santral mahallelerinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Başkan Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyeleri, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Asıl sözleşmelerin imzalanmasının ardından tahliye ve yıkım aşamasına gelen projenin son durumu ile ilgili vatandaşlara bilgi veren Başkan Türel, projenin Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu söyledi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK GÖSTERİLECEK
Sorunun çözümü için göreve gelir gelmez kolları sıvadıklarını belirten Başkan Menderes Türel, şunları ifade etti: “Kepez-Santral Kentsel Dönüşümü kolay bir proje değil. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesidir. Eski ve yeni Çevre ve Şehircilik Bakanlarımız, ‘Başkan müthiş istikrarlı bir şekilde ve doğru yolda gidiyorsun. Bu proje Türkiye’ye örnek olacak. Bu projeyi Türkiye’ye örnek göstereceğiz diyorlar. Bu projeyi şeffaf şekilde sizlerle istişare ederek, yürüttük. 2014 seçimler öncesinde geldiğimde ne dedim sizin dediğiniz bizim için makbuldür dedim. Arsa tapusu istiyorsanız arsa tapusu daire tapusu diyorsanız daire tapusu dedik. 2014 senesi Ağustos ayında Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’ndeki toplantıda vatandaşlar daire tapusu istiyoruz dediler. Hay hay biz çalışırız, size sorarız, sizin kanaatiniz neyse onun yerine getiririz dedik.”

VATANDAŞ YOLA DEVAM DEDİ
O gün sağlanan sözlü mutabakatı yazılı mutabakata dönüştürmek üzere hak sahiplerine ön protokolleri arz ettiklerini kaydeden Türel, devam eden süreci şöyle anlattı: “Dedik ki eğer istiyorsanız, bunları imzalıyorsanız, yolumuza devam edeceğiz. Biz bu ön protokolleri aslında size bundan sonraki yolumuza devam edelim mi etmeyelim mi diye hazırladık. Bazı kardeşlerimiz dediler ki Başkan bu ön protokole gerek yok. Biz çünkü süreç içerisinde bunu yapabiliriz. Ben de dedim ki hayır. Bu benim hemşerilerimizin, vatandaşlarımızın bana yol haritası olacak. Kanaatlerini bana bildirmiş olacaklar. Eğer bunu imzalamıyorlarsa zaten bu yolda ısrar etmeye gerek yok dedim. Hatta bir takım hususları da ön protokole hukuki hiçbir mecburiyet olmamasına rağmen özellikle yazdım. Niye yazdım? Çünkü bütün ayrıntılarıyla sizlerin yapacağımızı bilmeniz gerekiyordu. Vatandaşımdan hiçbir şeyi gizlemem dedim. Biz her şeyi onlara soracağız, onlar tamam diyorlarsa yola devam edeceğiz. Ve ne oldu? 3 bin 200 hak sahibinden 2 bin 900’ü ön protokolü, imzaladı ve bize yola devam dedi.”

TÜRKİYE REKORU
Hak sahiplerinin yüzde 93’ünün ön protokolü imzalayarak, projeye destek verdiğini vurgulayan Başkan Menderes Türel, “3 bin 200 hak sahibinden 2 bin 900’ü ön protokolü, imzaladı ve bize yola devam dedi. Yüzde 93, Türkiye’de kentsel dönüşüme verilen en büyük destektir. Sizlere bu yüzden ne kadar teşekkür etsem azdır. Allah razı olsun. Bu bize olana güveninizi gösteriyor. Artık yarından itibaren, tahliye bedellerini alan vatandaşlarımızın tahliye etmiş olduğu evleri yavaş yavaş yıkmaya başlıyoruz” diye konuştu. 

ANTALYA’NIN EN DEĞERLİ BÖLGESİ OLACAK
Hak sahiplerinin proje ile en az bire üç kazanacaklarının altını çizen Başkan Türel şunları aktardı: “Kepez Santral Mahallesi, Antalya’nın Konyaaltı’sı ve Muratpaşa’sından daha değerli olacak. Sosyal alanları, pazarları, halk pazarları, okulları, yeşil alanları, alışveriş caddeleri, müzeleri, içinden geçen raylı sistemi ile Antalya’nın en kaliteli mahallesinde oturuyor olacaksınız. Buradan bindiğinizde ister hava alanına ister Tıp Fakültesi’ne ister Atatürk Hastanesi’ne ister Işıklara nereye isterseniz gidebileceksiniz”.

YIKIM BAŞLIYOR 
Uygulama aşamasında vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talepleri çok büyük bir hassasiyetle ele aldıklarının altını çizen Türel,  bina cephesi, birinci dereceden akrabaların haklarını birleştirmesi, fazlaya dair metrekare hakkının korunması gibi birçok talebi çözmekte olduklarını söyledi. Şu ana kadar 1250 hak sahibinin asıl sözleşmeyi imzaladığını, büyük bir ilgi olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bundan sonraki süreçle ilgili şu bilgileri verdi: “Eylül ayı içerisinde sözleşmelerimizi tamamlayacağız. Yıkım izni veren vatandaşlarımızın tahliyeleriyle birlikte yıkımlara başlıyoruz. Bu süreçte ayrıntılı projeleri tamamlayıp, İnşallah Ocak ya da Şubat aylarında dairelerinizin de seçimi hususunda sizlere bir teklif sunmuş olacağız ve sizlerle satış sözleşmelerini imzalayacağız.  Satış sözleşmeleri, tapu senedine eş değerdir, hukuken de bir tapu yerine geçen evraktır. Dolayısıyla satış sözleşmelerini Ocak-Şubat gibi imzaladığınızda artık tapu yerine geçen hukuki, resmi belgeleriniz elinize geçmiş olacak. Şimdiden hayırlı olsun.” 

TAŞINMA VE KİRA YARDIMI 
Taşınma yardımlarını ödemeye başladıklarını, kira yardımına da başlayacaklarını açıklayan Başkan Türel, “Taşınma işlemini yapan vatandaşlarımız, şu anda taşınma yardımlarını alıyorlar. Kira yardımlarına da başlıyoruz. Şuna karar verdik; taşındıktan bir ay sonra kira yardımını bir aylık değil, iki aylık olarak sizlere ödeyeceğiz. İki aylık kira yardımının ödemesini hemen taşınma yardımından sonra yapacağız” dedi. 

Daha önce de açıkladığı gibi tapu masrafı almayacaklarını yinelen Türel, “Sizi kandırmak için yapılan iftiralara itibar etmeyin. Bizim mutluluğumuz, sizin mutluluğunuz. Ama maalesef, bazılarının mutluluğu, sizin mutsuzluğunuz. En başta söyledim, bir sürü provokasyon, saboteyle, iftirayla, yalanla, dolanla geziyorlar. Niye? İş bitti, tapular geliyor, acaba nasıl kandırırız sizleri diye uğraşıyorlar. Ama siz onlara kanmadınız, bize inandınız ve siz kazandınız. Bundan sonra da siz kazanacaksınız” ifadelerini kullandı.

DEDİKODULARA MAHAL VERMEYİN
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, şunları söyledi: “Bugüne kadar siyasette hep inandığım şeyleri söyledim. Başkan Türel’in getirdiği öneri ve kentsel dönüşüm yolu sizlerin menfaatinize olan bir projedir. Buna yürekten inandım ve bunu müdafaa etmeye devam edeceğim. Artık projede belli bir noktaya geldik. Büyükşehir Belediye Başkanımızla bu sorununu sizin menfaatleriniz doğrultusunda çözmeye kararlıyız. Bu iş tamamlandığında Büyükşehir Belediyemize teşekkür edeceksiniz. Tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. Dedikodulara mahal vermeyin. Biz kaynaklı olmayan hiçbir bilgiye itibar etmeyin.”

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181