Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesini Sur Yapı yapacak!
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Meclis toplantısında Kepez-Santral projesiyle ilgili bilgi verdi. Türel, “Türkiye'nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşüm projesi olan Kepezaltı Santrali, meclisimizin ve Kepez Belediye Başkanımızın destekleri ve işbirliğiyle gerçekleştiriyoruz. Hak sahiplerinin neredeyse yüzde 100’ü protokolleri imzaladı. Yargı süreciyle ile ilgili de Danıştay kararı da lehimize çıktı ve yargı ile ilgili bir sorun kalmadı” dedi.

AÇIK İHALE TERCİH EDİLDİ
Büyükşehir Meclisi’nin verdiği yetkiyle projenin belediye şirketi ANTEPE tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Türel “ANTEPE projeyi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanuna ve 4184 Sayılı Kamu İhale Kanunu’na tabii olmadan yaptırabilir, inşaat sözleşmesini imzalayabilirdi. Ama biz projenin her adımında olduğu gibi ihalesinin de gayet şeffaf olmasını istedik. İhale mecburiyeti olmamasına rağmen her şeyin şeffaf yapılmasından hareketle bir açık ihale yapılmasını tercih ettik” diye konuştu.

ARTIRMA ESAS BEDELİN İKİ KATI TEKLİF VERDİ
Geçen hafta gerçekleşen açık ihaleye iki firma katıldığını söyleyen Başkan Türel , “İhale arttırmaya esas, meclisimizde de kabul edilen minimum bedel 60 milyon TL idi.  Birinci firma Çukurova Gayrimenkul Ticaret A.Ş. teşekkür mektubu vererek, teklif sunmadı. İkinci firma Sur Yapı Ticaret A.Ş. 60 milyon normal bedeli yüzde 100 artırıp, 120 milyona çıkarmak suretiyle teklifini sundu. Sur Yapı, bundan sonra yüklenici firma olarak projeyi gerçekleştirecek. Türkiye’de kendini ispat etmiş, bu konudaki en güçlü firmalardan bir tanesi ihalemize katıldı ve yüklenici firma oldu. Bu nihai adımın da Kepez-Santral’a hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

2019 SEÇİMLERİNDEN ÖNCE KONUTLAR BİTECEK
Kepez-Santral’de belediyenin yapması gereken inşaat çalışmalarını zaten başlattığını belirten Türel, “Yıkımları yapmış, yolların açımı ve alt yapı planlamasına yönelik adımlarını atmıştık. Kira yardımı da zaten düzenli olarak yapılmakta. Bütün işlemler planladığımız gibi gitmekte. Bundan sonra da yüklenici firma çok hızlı bir şekilde öncelikli olarak 3 bin 267 hak sahibinin binalarını tamamlayacak. Görev süremizi tamamlamadan önce vatandaşlarımızın daire tapularını dağıtmış olacağız. Planladığımız gibi süreç aynen devam etmektedir. Allah ömür verirse 2019 seçimlerinden önce davulla zurnayla evleri teslim edeceğiz. Vatandaşlarımızı son derece çağdaş, modern ve artık değeri çok daha yükselmiş kendi konutlarına taşıyacağız” diye konuştu.

261 BİN METREKARE YEŞİL ALAN
Kepez-Santral mahallelerinde dünya çapında bir kentsel dönüşüm projesi inşa edilecek. Proje bittiğinde Kepez-Santral, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinden daha değerli olacak, Antalya’nın en prestijli bölgelerinden biri haline gelecek. Meydanları, göletleri, müzeleri, yeşil alanları, çocuk parkları, alışveriş alanları, yarı açık pasaj alanları, camiler, okullar, hastane, pazar alanlarıylaAntalya, son derece modern ve konforlu bir yaşam alanına kavuşacak. Kepez-Santral mahallesi sakinleri, içinden geçen raylı sistem ile havaalanından hastaneye, Varsak’tan Işıklar’a istedikleri yere ulaşabilecek. Proje toplam 261 bin metrekare yeşil alanıyla Türkiye’ye örnek bir yaşam merkezi olacak. Antalya’nın çehresini değiştirecek proje ile hak sahiplerine hiç para ödemeden metrekare hakları kadar daire sahibi olması, hak sahiplerine mevcut yerlerine en yakın konut alanlarından daire verilmesi, ister büyük bir tek daire ister küçük metrekareli iki daire sahibi olması gibi imkanlar sunuluyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181