Kepez Santral kentsel dönüşüm sözleşmeleri imzalanıyor!
Büyükşehir Belediyesi, Antalya’yı kanatlandıracak, değerine değer katacak Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nde adım adım mutlu sona ilerliyor. 3 bin 258 hak sahibinin yüzde 91’i ön protokolü imzalayarak, projeye evet demiş ve Büyükşehir’e yetki vermişti. Hak sahibi vatandaşların yetkilerini Büyükşehir Belediyesi’ne devretmesinin ardından, asıl sözleşmelerin de imzaları atılmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede açtığı Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Hak sahibi vatandaşlar bilgilendirme ofisine gelerek, işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor. 29 Temmuz’dan bu yana 650 vatandaş sözleşme imzaladı. Her gün bu sayı artarak devam ediyor.

VATANDAŞ AKIN EDİYOR
Hak sahibi vatandaşların projeye büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Ali Acar, “650 vatandaşımız sözleşmesini imzalamış durumda. Vatandaşlarımız, hak sahipliği durumuna göre nereden, kaç metrekare ve hangi daire tipini alacakları konusunda tek tek bilgilendiriliyor. Kafalarında hiçbir soru işareti kalmadıktan sonra sözleşmelerine imza atıyor. Böyle olunca uzun bir süreç ortaya çıkıyor. 3 bin 258 hak sahibinin yüzde 91’i ön protokole imza atmıştı. Sözleşmede yüzde 95’e yakın bir oran bekliyoruz. Hak sahibi vatandaşlarımız, bilgilendirme ofisimizden merak ettikleri her konuda bilgi alabilirler” dedi.

KİRA VE TAŞINMA YARDIMI 
Ömer Ali Acar, sözleşme sonrası gelişecek süreç hakkında da şu bilgileri verdi: “Vatandaşlarımız sözleşmeyi imzaladıktan sonra kira yardımı alabilmek için Kira Yardımı Ofisimize başvurarak işlemlerini tamamlayacak. Hak sahibi vatandaşlarımıza Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili yönetmeliklerine uygun olarak aylık 600 TL kira ve 750 TL taşınma yardımında bulunulacak. Proje bitip vatandaşımız yeni dairesine taşınacağında ayrıca 750 lira daha taşınma yardımı yapılacak. Vatandaşlar evlerinin elektrik ve su aboneliklerini iptal ettirip evlerini yıkılabilir halde teslim edecekler. Büyükşehir ve ANTEPE olarak yıkım işlemlerini yapacağız. Hak sahipleri evlerini boşaltmaya başladı bile.”

İMZA BİTECEK YIKIM BAŞLAYACAK
Bütün hak sahibi vatandaşların sözleşme sürecini uzatmadan imza işlemlerini gerçekleştirmeleri konusunda çağrı yapan Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Ali Acar, “Bu işlemlerin bitmesiyle birlikte inşaat çalışmalarına da başlayabileceğiz. Bu proje ile Antalya’nın marka değerine değer katacak. Tüm Türkiye’ye örnek olacak” diye konuştu.

261 BİN METREKARE YEŞİL ALAN
Kepez-Santral mahalleleri için dünya çapında bir kentsel dönüşüm projesi hazırlandı. Modern çağın teknik imkan ve donanımları göz önüne alınarak oluşturulan proje ile mahalle sakinleri, büyük meydanlar, göletler, müzeler, yeşil alanlar, çocuk parkları, alışveriş alanları, yarı açık pasaj alanları, camiler, okullar, pazar alanları, hastane gibi yaşam standartlarını en üst seviyeye çıkaracak sosyal alanlara kavuşacak. Proje toplam 261 bin metrekare yeşil alanıyla Türkiye’ye örnek bir yaşam merkezi olacak. Kepez ve Santral mahallelerinden raylı sistem hattı da geçecek.

BÖLGENİN DEĞERİ KATLANACAK
Antalya’nın çehresini değiştirecek proje ile hak sahiplerine hiç para ödemeden metrekare hakları kadar daire sahibi olması, hak sahiplerine mevcut yerlerine en yakın konut alanlarından daire verilmesi, ister büyük bir tek daire ister küçük metrekareli iki daire sahibi olması gibi imkanlar sunuluyor. Hak sahiplerine yeni evlerine taşınana kadar kira yardımı ve taşınma yardımı da yapılacak. Proje hayata geçirildiğinde bölge Antalya’nın en prestijli bölgelerinden biri haline gelecek ve değerini misli misli katlayacak. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181