Kepezliler, kentsel dönüşüme referandumda evet dedi!
Kepez Belediyesi’nin Masa Dağı eteklerindeki 5 mahallenin modernleşmesi için hazırladığı kentsel dönüşüme yönelik imar planı önerisine, yüzde 72 oranında evet oyu çıktı.

Çeşitli mülkiyet hakları sunulan Barış, Çankaya, Esentepe, Kazım Karabekir ve Yavuz Selim mahallelerindeki yaklaşık 6 bin hak sahibi, muhtarlıklarında kurulan sandıklarda oyunu kullandı. İlçe Seçim Kurulu’nun bilgisi dahilinde düzenlenen referanduma katılanların listesi numarataj ile tapu kayıt örneklerinden tespit edildi. İmar planı kapsamındaki hak sahipleri, nüfus cüzdanı beyanı ve imza karşılığında oylarını kullandı.
 
Demokratik ortamda gerçekleşti
Geçen yıl Yeni Emek Mahallesi’nde gerçekleşen referandumla, birlikte yönetişim örneği olarak bu kez daha kapsamlı bir boyutta gerçekleşti. Kepezlilerin demokratik bir ortamda barış içinde referanduma gittiğini belirten Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, sandıkta kentsel dönüşüme ilişkin iradelerini ortaya koyduklarını söyledi.
 
Hayırlı olsun
Başkan Tütüncü, referandum sonucunu şu şekilde değerlendirdi; “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de halkımızın iradesi doğrultusunda hareket ederek, birlikte başarmaya devam edeceğiz. Referandum, şehre dair bir kararda ben yaptım oldu’ demek yerine, halkla birlikte karar verme adına da örnek oldu. Referandumun yapılmasında emek veren, katkı koyan tüm çalışma arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ederim. Sonuçlar Kepez’e hayırlı olsun.”
 
Halkın kararı belediyeye ışık tutacak
Referandum neticesini çok kapsamlı bir biçimde değerlendirecek olan belediye yönetimi, halkın isteği doğrultusunda yeni planı şekillendirecek. Karar alma süreçlerinin tamamlanmasıyla, şehri daha konforlu bir yaşam sunacak yeni imar planı yürürlüğe girmiş olacak.
 
İşte planı avantajları
1- Mevcut imar planında 0.60 olan yoğunluk 0.80’e çıkacak.
2- Mevcut imar planında; zemin+1 kat yani toplamda 2 kat olan kat adedi, 5 kata çıkacaktır.
3-Parsellerdeki inşaat alanları ortalama yüzde 50 oranında artacak. Vatandaşın mevcuttaki inşaat hakkı yüzde elli artarak, 2 daire hakkı olan ilave 1 daire daha kazanmış olacak.
4-Mevcut adalar birleşerek yeni durumda 5 bin m2 ve üzeri alana ulaşılmasıyla yüzde 5 ile 10 bin m2 ve üzeri alanda yüzde 10 promosyon emsal artışı (inşaat alan artışı) elde edilecek.
5-Mevcut imar planında parsellerin küçüklüğü ve hissedar sayısının fazlalılığı nedeni ile yapılaşmanın zor ya da mümkün olmadığı haller görülüyordu. Bu sorunda öneri imar planı ile ortadan kalkıyor.   
6- 2/B parselleri ilk tespitler de hisseli kullanım mevcut ve vatandaşlar kendi arasında bu durumu çözmekte zorlanır iken öneri plan ve uygulama sayesinde bu problem de çözüm imkanına kavuşacak.                                                    
7-Aşırı kot farkından dolayı belli bölümlerde ruhsat alamayan parseller de bu öneri planla yapılaşabilecek ve ruhsat alabilecek.                                        
8-Öneri imar planında, 160 adet imar adası, 30 imar adasına dönüştürülüyor. Ada ve parseller büyüyor. İmar planı kesinleşmesinden sonra vatandaşlarla görüşülerek ve onların muvafakati alınarak parseller oluşturulacak.
9-Büyük parsellerde site tarzı yapılaşma oluşacağından daha nitelikli, daha değerli ve yaşanabilir konutlar yapılacak. Site içerisinde otopark, çocuk oyun alanı, yeşil alan ve sosyal mekanlar kazanılmış olacak.
10-Öneri imar planı ile daha geniş yollar, daha yeşil bir çevre, daha büyük okul, kreş alanları, kültürel ve sosyal tesis alanları, büyük cami alanları ile modern mahalleler oluşacak.
11-Vatandaşlar Kentsel dönüşüm yasasının sağladığı; kira yardımı, ucuz ve uygun şartlarda kredi kullanma gibi imkanlardan faydalanacaklar.
12-Kentsel dönüşümü vatandaş bizatihi kendisi yapacak, TOKİ ya da belediye’yle değil.


Kepez Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181