Yabancı yatırımcılar Kepez Santral konutları için sıraya girdi!
Gecekondu tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kepez-Santral kentsel dönüşüm projesinde düğmeye basıldı. Geçtiğimiz aylarda Kepez-Santral projesinin yapımını üstlenen Sur Yapı tarihi dönüşüm için start verdi. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kepez-Santral projesi 1 milyon 300 bin metrelik alanda gerçekleştirilecek. Türkiye'nin dört bir yanından yerli ve yabancı yatırımcı ise bu büyük projedeki konutlara sahip olabilmek için sıraya girdi.

ÇEVRECİ PROJE
Sur Yapı şuana kadar 17 bine yakın kişiden konut satışı için ön talep aldı. Kepez- Santral Mahallesi Projesi aynı zamanda Türkiye'nin en büyük çevreci kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine de sahip. Gecekonduların yıkımı sonucu oluşan moloz yığınları yolların altyapılarında dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Bu arada gecekondu sahiplerinin bahçelerinde bulunan ağaçlarda köklenerek bölgede muhafaza ediliyor.

AĞAÇLARA PLAKA
Köklenen her ağaç hangi gecekondu sahibine ait ise isimleri ağaçlara plaka ile çakıldı. Bu sayede santral mahallesinin yapımı tamamlandığında bu ağaçlar bölgeye tekrar dikilecek ve gece kondu sahipleri hangi ağacın kendine ait olduğunu bu sayede bilecek. Proje kapsamında 260 bin metrakare yeşil alan yer alıyor.

TALEP YÜKSEK
Kepez-Santral projesinde 19 bin konut inşa edilecek. Bu konutların 5 bini gece kondu sahiplerinin. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinden konut sahibi olabilmek için her ilden büyük talep var. Büyük proje yabancı yatırımcılar içinde büyük fırsat olacak.

Tülin Korkutelmalıoğlu / Antalya Gündem Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181