TOKİ Antalya Akseki yükselmeye devam ediyor!
Akseki Belediyesi'nin girişimiyle TOKİ Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Kırcaboyu mevkiine 409 yeni konut inşa ediliyor. Akseki Belediye Başkanımız Ezc M. İsmet Uysal, TOKİ konutları inşaat alanını ziyaret ederek, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Firma yetkilileri şantiyeyi kuralı 45 gün olduğunu ve 190 personel ile gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Uysal, yaptığı açıklamada, Akseki'de ilk kez toplu konut hamlesi kapsamındaki çalışmalarla konutların yükselmeye başladığım söyledi. Akseki Belediyesi'nin ilçede yaşanan konut açığının giderilmesine yönelik girişimleri sonucunda Kırcaboyu mevkiinde toplu konut projesinin hayata geçirilmesinin gündeme geldiğini anlatan Uysal, "Projenin kabul edilmesi ve ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yüklenici firma tarafından Kırcaboyu mevkiisinde yürütülen inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Burada 409 konutun yapımı için ihale gerçekleştirildi. Şantiye alamnda son yaptığımız incelememizde 7 blok ile ticaret merkezinin kabası bitmiş durumda, 8-9-10'ncu blokların yükselmesi devam ediyor. Diğer blokların ise temeli atılmış. Kaba inşaatın bitirilmesi yönünde çalışmaların hızlı bir şekilde yürütüldüğünü gördük. Müteahhidimiz maşallah çok hızlı" dedi.

Akseki'de son yıllarda artan konut ihtiyacına dikkat çeken Uysal, sadece ilçe merkezinde değil dış mahallelerde de toplu konut projelerinin hayata geçirilebilmesi için seferber olduklarım söyleyen Uysal, şöyle devam etti; TÖKI'nin Antalya Akseki ilçesinde hayata geçireceği projeyle yaklaşık 58 dönüm arazi üzerinde, 26 bloktan oluşan zemin+3 yüksekliğinde farklı metrekarelerde 208 konut 3+1 ve 201 konut 2+1 planında tasarlandı. Ayrıca 225 araçlık otoparkın 10'u engelli vatandaşlar için ayrıldı. Proje, tarihi Akseki evlerinin özgün bir konstrüksiyon sistem üzerine, kuru taş duvarlardan oluşan, dıştan sıva kullanılmayan cumbalı ve payandalı geleneksel mimarisi göz önüne alınarak hazırlandı. Cami ve ticaret birimleri konut alanının merkezine yerleştirildi. Yeşil alanlar ön plana çıkarılarak otoparklar yaşam alanlarının dışında bırakıldı.

İbradı Gazetesi


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serhay 7 yıl önce

Tokiden nasil.ev alabiliriz

banner182

banner181