TOKİ Artvin Yusufeli'nde 334 konutun ihalesini yaptı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Artvin’in Yusufeli İlçesi’nde inşa edilecek 334 konutun ihalesi yapıldı. 4 Mayıs, Perşembe günü gerçekleşen ihale kapsamında ayrıca lise (24 derslikli), aile sağlığı merkezi, ilçe jandarma komutanlığı hizmet binası, 6 dükkân ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

Yatay mimari konseptinde inşa edilecek projede, yükseklikleri zemin+4 olan konutların 294’ü 3+1, 40’ı ise 4+1 planında inşa edilecek.

Türkiye’nin en yüksek, dünyada ise 3. en yüksek rakımlı barajı olan Yusufeli Barajı ve HES göl alanı içinde kalacak Yusufeli ilçe merkezi yeni yerleşim alanına taşınıyor.  Yeni yerleşim alanında Yusufeli göl manzarasıyla birlikte gelişime açık olacak.

TOKİ tarafında ihalesi bugün yapılan projede yörenin yerel mimarisini göz önünde bulunduruldu. Cephelerde zemin kat seviyesinde yöresel taş kaplama, ahşap görünümlü kaplamalar, dekoratif pencereler,  söveler, Türk evini yansıtan çıkmalar kullanıldı. Projeyle yerleşim alanının dükkânları, parkı, peyzajı ve sosyal donatılarıyla nitelikli sosyal çevre imkânı sunan yeni bir yaşam merkezine dönüşmesi hedefleniyor.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181