5. Levent projesinin ilk etabında anahtarlar teslim edildi!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm kapsamında KİPTAŞ tarafından, Eyüp Alibeyköy'de, Vakfılar Genel Müdürlüğü, İBB ve şahıslara ait toplam 61 bin 500 metrekarelik alanda yaptırılan, içinde üniversite, okul, yurt ve üç caminin bulunduğu, '5. Levent' projesinin ilk etabındaki 400 konutu, hak sahiplerine teslim etti. Bakanlık olarak Türkiye'de kentsel dönüşümü hızlandıracak kanunlar yapmaya çalıştıklarını söyleyen Bakan Özhaseki, ilginç bir itirafta bulundu.

Özhaseki, "Sayın Cumhurbaşkanımızın emriyle 'Bismillah' deyip başladığımız ortam 4 seneyi geçti. Fakat biz hızlandıramadık, o işi anlayamadık. Kentsel dönüşümü hızlandırmak için yapılması gereken ne varsa bize düşüyor. Bahanelerin arkasına sığınarak 'Ne yapalım, elimizden gelen buydu' diyemeyiz. Önümüzdeki dönemde kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için, çalışmalarına hız vereceğiz" dedi.

Hak sahiplerine evleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci ve yüklenici firma Torunlar İnşaat'ın sahibi Aziz Torun'un da katıldığı törenle verildi. Törende konuşan Kadir Topbaş "KİPTAŞ ile bugüne kadar 70 bine yakın modern ve güvenilir konutlar inşa ettik" dedi. Projenin örnek bir dönüşüm projesi olduğunu belirten yüklenici firma Torunlar İnşaat'ın sahibi Aziz Torun, "İki okul, bir yurt, ilköğretim ve lise. Biri 2 bin kişilik 3 tane cami. Büyük bir üniversite kampusu. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. 80 milyon lira harcayıp, yerin altına 52 bin metre kablo döşeyerek en büyük gerilim hattını yerin altına aldık. Ayrıca İSKİ'nin ishale hattını deplase ettik. Bu, altyapı anlamında da Türkiye için örnek ve gurur duyuİacak bir proje" diye konuştu.

Fatma AKSU/Hürriyet Adana Taşra Baskısı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181