Ağaoğlu'ndan Yeniköy'e villa ve otel projesi geliyor!
Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Maslak 1453 projesinde global bir işbirliğine imza atıldı. Projeden 2 blok sahibi olan Suudi Arabistanlı Abduljawad Holding, dünyanın önde gelen lüks rezidans işletmecisi Dusit Thani ile anlaştı. Önceki gün gerçekleşen imza töreninde konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Tayland merkezli küresel bir marka olan Dusit ile Suudi sermayesinin güçlü temsilcisi Abduljawad Holding dünyaya örnek olacak cesur bir kararla Türkiye'ye yatırım yapıyor. Türkiye'nin güçlü ekonomisine ve istikrarına güvendiklerini gösterdiler. Bugün yaklaşık 250 milyon dolar değerinde bir yabancı yatırımı konuşuyoruz. Bu girişimin maddi değeri kadar sembolik değeri de var. Tüm dünyaya ve Türkiye'den çıkmayı düşünen markalara verilen en iyi cevap bu masada atılan imza" dedi. Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'a gittiklerini ve yabancı yatırımcıları bilgilendirdiklerini söyleyen Ali Ağaoğlu, "Bölgenin en büyük yatırımcılarıyla 48 toplantı yaptık, 400'ün üzerinde yatırımcı ile görüştük. Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili verdiği siyasi kararlar ortada. Batılı kuruluşlar Körfez yatırımcılarına 'Türkiye riskli ülke' uyarısı yapmış. Biz ülkemizi ve potansiyeli anlattık. Maalesef silahla yapamadıklarını ekonomik olarak yapmaya çalışıyorlar. Türkiye ekonomisi günlük düşünenlerin değil, stratejik karar alanların kazançlı çıkacağı bir ekonomi" dedi.

TMSF ŞİRKETLERİYLE İLGİLENİYOR
Türk yatırımcılara seslenen Ali Ağaoğlu, "15 Temmuz akşamı tankların F-16'ların önünde durup bu belayı def ettik.

Türkiye 14 Temmuz'dan daha güvenli. Şimdi yatırım yapma zamanı" dedi. 2017'de yatırım için gaza basacaklarını belirten Ali Ağaoğlu, enerjide 1.2 milyar Euro'luk yatırım yapacaklarını ve önümüzdeki yıl 4 yeni gayrimenkul projesine başlayacaklarını ifade etti. Ali Ağaoğlu, FETÖ/ PDY ilişkisi iddiasıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen ve satışa çıkarılacak inşaat şirketleriyle şartlara bağlı olarak ilgilenebileceklerini; ancak bu şirketlerin başlamış ya da bir kısmı tamamlanmış değil, henüz başlamamış projelerine yatırım yapabileceklerini söyledi.

Yeniköy'e villa ve otel
Ehsan Abduljawad Ağaoğlu Grubu ile Yeniköy'de başka bir yatırımları daha olacağını söyledi. 2017'nin ilk çeyreğinde başlaması planlanan proje ile ilgili bilgi veren Ali Ağaoğlu, "Bu projeye başlamayı çok istiyoruz. Bürokratik engeller nedeniyle süreç uzadı ama şimdi engeller temizlendi. Boğaz kenarında bulunan projede villalar ve ufak bir otel olacak" dedi.

3 BİN EV TESLİM EDİLDİ
Maslak 1453 projesinde yaşamın eylül ayında başladığını belirten Ali Ağaoğlu, "4 bin 800 konutun yaklaşık 3 bini teslim edildi. 2 bin dairenin sakinleri yerleşti. Mayıs ayına kadar üniversite kampusu de hizmete girecek. Maslak 1453'ü Emlak Konut'un hasılat paylaşımı modeliyle inşa ettik. Emlak Konut'un kasasına söz verdiğimizin 3 katı kaynak aktardık. 1.1 milyar taahhüdümüz vardı, 3 milyarın üzerine çıktık. Biz kazandık, devlet kazandı, yatırımcımız kazandı, Türkiye kazandı" dedi.

TÜRKİYE'YE GÜVENİYORUZ
Maslak 1453e geçen yıl bir başka global business rezidans markası Ascott'u getiren Suudi yatırımcı Abduljavvad Holding, simdi de aldığı iki kule için Tayvan merkezli Dusit Thani ile anlaşma yaptı. Abduljawad Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ehsan Abduljavvad, "2018 yılında hizmete girecek olan proje için daha sonra uzatma opsiyonlu olmak üzere 14 yıllık bir kontratımız var" dedi. Dusit International Grup CEO su Suphajee Suthumpun da Türkiye'ye güvendiklerini belirterek, "Dusit markası Avrupa'ya İstanbul ile adım atıyor. Dusit Grubu 4 kıtada 29 operasyonu yönetiyor. Su anda inşaatı devam eden 45 yatırımımız daha bulunuyor. Bu projeler tamamlandığında 21 ülkede 70 proje ile var olacağız" dedi.

Gülistan alagöz / Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181