Ahes Misal İstanbul tanıtıldı!
Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi, Ahes Misal İstanbul adıyla Gaziosmanpaşa’da yükseliyor. Süleyman Ekşi İnşaat tarafından 2 milyar TL yatırım değeriyle inşa edilen projede konut fiyatları 340 bin TL’den başlıyor.

2000 yılından bu yana başta İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Erzurum, Bilecik ve Rize olmak üzere toplamda 4 milyar TL değerinde üst ve alt yapı projelerine imza atan Süleyman Ekşi İnşaat Ahes Misal İstanbul projesi ile kapalı inşaat alanı bazında bu güne kadar gerçekleşen en büyük kentsel dönüşüme imza atıyor.
Alper Aksoy Mimarlık imzalı Ahes Misal İstanbul, Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Bölgesi’nde 100 dönüm arsa alanı üzerinde 520 bin metrekare inşaat alanına sahip. Projede 2 bin 400 konut, 359 odalı otel, cadde dükkanları ve 20 bin metrekare ofis bloğu yer alıyor.

2019 yılının sonunda 1600 dairelik 1. etabı teslim edilecek olan Ahes Misal İstanbul’da toplamda 13 blok yer alıyor. Projenin ilk etabında inşa edilecek 8 bloğun 3 tanesi 18, 2 tanesi 19 ve 3 tanesi 20 katlı olacak. 22 bin metrekare alan üzerinde toplam 60 adet dükkanın da yer aldığı Ahes Misal İstanbul’da mağaza büyüklükleri 70 ila 800 metrekare arasında değişiyor. TEM ve çevreyollarının yanı başında Haliç’e komşu olan Ahes Misal İstanbul Vialand’in yanıbaşında, Giyimkent ve Tekstilkent gibi bölgenin önemli finans noktalarına yakın mesafede yer alıyor.

Metrekaresi 5 bin 230 TL’den başlayan konutlar
12 bin metrekare sosyal tesis alanına sahip projede cep sineması, kütüphane, çocuk oyun alanları, spor salonları, hamam, yüzme havuzu, kafeler, cami, restoranlar, 2500 araç kapasiteli otopark ve iş dünyasına yönelik toplantı salonları bulunuyor. Metrekaresi 5 bin 230 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Ahes Misal İstanbul’un 1. etabında alanları 65 ila 90 metrekare arasında değişen 343 adet 1+1, alanları 93 ila 149 metrekare arasında değişen 950 adet 2+1 ve alanları 131 ila 171 metrekare arasında değişen 327 adet 3+1 konut tipi mevcut. Ayrıca konut alıcıları daha büyük yaşam alanlarını natamam ya da tamam daire olarak teslim alabilecekler.

İstanbul’un en büyük riskli alanını biz dönüştürüyoruz
Gaziosmanpaşa Bölgesi’nin ölçek olarak İstanbul’un ilan edilen en büyük riskli alanı olma özelliğini taşıdığına dikkat çeken Süleyman Ekşi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi,  ‘’Bu nedenle İstanbul’a örnek olacak bir model üzerinde çalışıyoruz. Tüm kentsel dönüşüm alanlarını kendi özel alanı içinde ele alan kapalı sistemler oluşturma anlayışını değiştirerek kent bütünü ve çevresi ile birlikte düşünülmüş planlar uyguluyoruz. Mevcut alanı ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri ile birlikte ele alıyor sadece bir zümreye ait olmayan tüm halkı kucaklayan bir dönüşüm gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Gaziosmanpaşa 2. derece deprem bölgesinde olmasına karşın, tüm hesapları Gaziosmanpaşa Belediyesi plan notları doğrultusunda 1. derece deprem bölgesine göre hazırladık.  Proje bütünlüğünü sağlamak açısından proje çevresindeki yollar, caddeler ile 1000 kişilik ilkokul, 1000 kişilik kültür merkezi ve 1000 kişilik camiyi, sosyal sorumluluk kapsamında bedelsiz Gaziosmanpaşa ilçemize hibe ediyoruz” dedi. Projenin tamamlanmasıyla yüzde 40 oranında prim yapacağını ifade eden Ekşi ‘’Gaziosmanpaşa, sahip olduğu dönüşüm potansiyeli ve kentin ana ulaşım odaklarına çok yakın mesafede bulunması sebebiyle metropol ölçeğinde önemli bir ilçedir. Bu sebeple projenin teslim zamanında yüzde 40 prim yapmasını bekliyoruz’’ şeklinde konuştu.
 
5 bin kişi istihdam ediyoruz
Sadece konut değil sağlık, eğitim, kültür, altyapı, fabrika ve üretim tesisleri de inşa ettiklerinin altını çizen Ekşi, ‘’Ülkemize katma değer sağlıyor, inşaatın devam ettiği şantiyelerimizde 5 bin kişiye iş imkanı sağlıyoruz’’ dedi.

Aidatlar düşük olacak
Ahes Misal İstanbul projesinde çatılara kurulacak güneş panelleri ile kendi elektriğini üreten bir sistem uygulayacaklarını belirten Ekşi “Asansör, havuz ve ortak alanların elektriğini bu sistemden temin etmeyi hedefliyoruz. Konutlarda ısınma radyatörlerle yapılacak ve radyatörler merkezi sistemden beslenecektir. Her daire için kat istasyonu (substation) sistemi projelendirilecektir. Bu sistem sayesinde, ısı kayıplarını ve ısıtma masrafları azalacak, yüzde 40 oranına enerji ekonomisi sağlanacak ve binaların enerji tüketimi azalacaktır. İşletme maliyeti geleneksel sistemlere göre yüzde 10 daha avantajlı olacaktır. Pis su sistemi gri su siyah su ve mutfak pis su olarak ayrı toplanacaktır. Dairelerin ıslak hacimlerinden toplanan gri sular, gri su arıtma sisteminden geçilerek arıtılacak ve yeşil alanların sulamasında kullanılacaktır. Ayrıca yağmur suyunu toplayarak bahçe sulamasında kullanacağız. Tüm bu uygulamalar ile proje aidatlarını minimum seviyede tutmayı planlıyoruz. Projede sürdürülebilirliğe de önem vererek dış cepheleri mekanik sistemle giydirme cephe, komposit panel, prekast ve porselen seramik türü bir malzeme ile kaplayacağız. Bu malzemeler kar, dolu gibi olumsuz hava koşullarına normal dış cephe kaplamalarına göre 6 kat daha dayanıklı bir ürün. Binalarda dış cephe yenileme problemi yaşanmayacak” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181