Akzirve Gayrimenkul Zeytinburnu projesi 2017'de satışa çıkacak!
1992'den bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Suudi Arabistan merkezli şirket Akzirve Gayrimenkul, Bahçeşehir'de yeni bir konut projesi hayata geçirecek. 105 dönüm arsa üzerinde inşa edilecek projede 2500 konut ve alışveriş caddesi yer alacak. İtalyancada cadde anlamına gelen Strada projesi hakkında bilgi veren Akzirve Gayrimenkul & Yatırım CEO'su İbrahim Maasfeh, "2010 yılında aldığımız Bahçeşehir arsamızda çalışmalara başladık. 3 etap halinde inşa edilecek projede fiyatlar 240 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişiyor. Proje değeri ise 1.5 milyar lira" dedi.

BÖLGE DEĞERLENİYOR
İlk etapta yer alan 747 konutu satışa sunduklarmı ve 2 haftada yaklaşık 100 konutun satıldığını belirten Maasfeh, Bahçeşehir'in yeni altyapı yatırımları ile değerlendiğine dikkat çekti. Projelerinden yüzde 40-45 değer artışı öngördüklerini belirten Maasfeh, "Bahçeşehir bölgesi giderek artan değeriyle yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bölgede 2011 yılında metrekare fiyatları 1000-1500 lira civarındayken, şu anda 4 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bölge, 3. havalimanı bağlantı yolları ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yakınlığı üe yatırım açısmdar avantajlar sunuyor" dedi. Maasfeh ayrıca, 2019 yılında hizmete girmesi planlanan Mahmutbey - Bahçeşehir metro hattıyla birlikte Bahçeşehir bölgesine raylı sistemle ulaşımın da sağlanmış olacağını vurguladı. Projelerinde ilk etap teslimlerine Aralık 2018'de başlayacaklarını belirten Maasfeh, yatırımcılara yüzde 1 peşinat ve peşin ödemede yüzde 10 indirim avantajı tanıdıklarını ifade etti.

ZEYTİNBURNU'NA 1850 KONUT
Türkiye'de önce inşaat malzemeleri, madencilik ve lojistik alanlarında faaliyet gösterirken 2010 yılında gayrimenkul geliştirme kararı aldıklarını belirten Maasfeh, arsa yatırımları yaptıklarını ve projelerini kendi arsaları üzerinde inşa etmeyi seçtiklerini belirtti. İstanbul Zeytinburnu'ndaki Ambarlar arsasını satın aldıklarını hatırlatan Maasfeh, bu projeyi de 2017'de satışa sunacaklarını söyledi. Şirket Zeytinburnu'nda eskiden nakliyecilerin bulunduğu alanda yaklaşık 1850 konut yapacak İstanbul Harbiye'de bir butik otel de inşa eden şirketin Antalya'da da arsa yatırımları var.

İMAR GÜVENCESİ İSTİYORLAR
Türkiye'nin geleceğine güvenlerinin tam olduğunu ve hiçbir dönemde yatırım yapma konusunda tereddüt etmediklerini belirten İbrahim Maasfeh yeni gayrimenkul yatırımları için arsa alımlarına da devam ettiklerini dile getirdi. Yabancı yatırımcıları için Türkiye'nin önemli bir adres olduğunu belirten Maasfeh, "Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarı ile güven veriyor. Biz de yabancı şirketleri Türkiye'ye davet ediyor ve danışmanlık yapıyoruz. Yabancı yatırımcının en önemli beklentisi ise imar güvencesi. Yani Türkiye'de bir iş yapacağı zaman imar koşullarının yolun yarısında değişmemesi ve kazanılmış hak olması gerekiyor" dedi.

Gülistan Alagöz / Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181