Atiye Residence projesine 70 milyonluk yatırım!
Has Metal ile DBN Mühendislik'in kurduğu HAS-DBN Yatırım Ortaklığı, İstanbul'daki ilk projesini Kağıthane'de hayata geçirecek. Sanayiden iş ve yaşam alanına dönüşen Kağıthane'de, kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilecek Atiye Residence projesi için 70 milyon lira yatırım yapılacak. Adını bugün Kâğıthane Kaymakamlığı olarak kullanılan Atiye Sultan Sarayı'ndan alan Atiye Residence'da 108 daire yer alacak.

DENEYİMİNİ İSTANBUL'A TAŞIYACAK
HAS-DBN Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Bekar, Has Metal'in 1974 yılında kurularak inşaat malzemeleri satışı, mühendislik ve taahhüt hizmetleri başta olmak üzere inşaat sektörüne birçok alanda hizmet verdiğini belirterek, şunları söyledi: "Ankara Yenimahalle'de 60 bin metrekare inşaat alanına sahip, 17 katlı ofis ve 10 katlı bir otelin yanı sıra bir de alışveriş merkezi bulunan HM Commerce Center projesini inşa ettikten sonra Eskişehir Yolu üzerinde, Başkent Üniversitesi'nin karşısında 140 bin metrekare alan üzerine 746 konut ve 35 bin metrekarelik alışveriş merkeziyle bugün için yüzde 90'ı satılmış olan West Gate projesini ülkemize kazandırdık. Elde ettiğimiz deneyimi, İstanbul'a taşıyacağız." HAS- DBN Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Bekar, İstanbul'un dört bir yanını araştırdıklarım dile getirerek;" Atiye Residence ile İstanbul'un gelişen yerlerinden Kâğıthane'de erişilebilir lüks konut yatırımına imza atacağız. Kağıthane, Kemerburgaz ve Topkapı gibi yerleşim yerlerinde yeni projeler hedefliyoruz" dedi.

KAĞITHANE İYİ PLANLANIYOR
Projenin Levent, Maslak, Etiler, Şişli, Çağlayan gibi merkezi iş ve yerleşim yerlerinin tam ortasında bulunduklarına dikkat çeken HAS-DBN Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Gümüş, "Bir yandan Bomonti Beşiktaş Tüneli ile Dolmabahçe ve Taksim'e çok yakın, diğer yandan da yapımı devam eden ve 2017 de açılacak olan metro yatırımıyla daha kolay bir ulaşma sahip olacak olan Kağıthane'de büyük ofis ve otel projelerinin yapımı devam ediyor. İnanıyoruz ki Kâğıthane, iyi planlanmış bir ofis ve konut alam olacak. Bölgenin sosyokültürel yapısına uygun, matematiği iyi çözülmüş, işlevsel ve ses getirecek projeler inşa etmeyi planlıyoruz" diye konuştu. 

108 ADET 2+1 DAİRE
Kentsel dönüşüm projesinde Özhisar Konut Yapı Kooperatifi ile kat karşılığı anlaşma yaparak çalışmalara başladıklarını belirten Gümüş; "Projemiz, zemin dahil 17 kattan oluşacak. Her katta 7 daire bulunacak. Toplam 108 dairenin yer alacağı projede daireler 2+1 formatta, 102 metrekare alana sahip olacak. Proje kapsamında spor salonu oyun odası, toplantı salonu ve basketbol sahası yer alacak. 2017 yılı Aralık ayında teslim etmeyi hedeflediğimiz Atiye Residence'ta dairelerin fiyatları 550 - 600 bin TL arası değişecek" dedi.


Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181