Beyaz İnşaat Ihlamur Konakları için ruhsatı aldı!
Beyaz inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Beyaz, "Halen Florya, Koşuyolu, Gayrettepe, Merkezefendi ve Levent'te yatırımları devam eden ve ruhsat aşamasında yeni projelerimiz var. Beyaz Park Topkapı'yı yıl sonuna doğru teslim edeceğiz" dedi.

Beyaz İnşaat, Florya'da 11 dönüm arsa üzerine yapacağı 11 blokluk site için ruhsatını aldı. Ihlamur Konakları adı verilen 73 dairelik proje Kaşıbeyaz'ın ve Galatasaray tesisinin yanında. Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Beyaz, Topkapı'da inşaatı devam eden 371 dairelik Beyaz Park projesinin de yıl sonunda teslim edileceğini belirterek, "Merkez Efendi'de 21 dönümlük arsa üzerinde toplam 65 bin metrekare inşaat alanı olan bir üniversite ve otel projesinin inşaatına başladık. 45 dairelik Gayrettepe 53 projemizde teslimlere başladık. Ruhsatlarını alırsak bu yılın sonuna kadar Koşuyolu'nda konut, Levent'de de ofis projesine başlayacağız" dedi.

REFERANDUMDAN SONRA
Kaba inşaatını tamamladıkları Beyaz Park Topkapı projesinin yüzde 40'ının satıldığını söyleyen Muammer Beyaz, şöyle konuştu: "371 dairelik bu projemizde 4 bin metrekare de ticari alan var. 150 milyon liralık bir yatırım yapıyoruz. Aralık ayında teslim edeceğiz. 1 + 1'den 4+1'e kadar dairelerimizin satışı sürüyor. İnşallah referandumdan sonra satışların daha da hızlanacağını tahmin ediyoruz. Topkapı, bölgesi, hem büyükşehir hem de ilçe belediyemizin aldığı kararlarla çok sağlıklı bir dönüşüm yaşıyor. Bu bölgede yakında çok sayıda marka projenin de inşaatı başlayacak. Cadde ve sokakları çok geniş, bina ve yeşil alan dengesi iyi yeni bir yerleşim bölgesi ortaya çıkıyor." 

Ruhsat almak bir yıl sürüyor.
Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Beyaz, "Hem sektörün hem bizim önümüzdeki en büyük yatırım engeli bürokrasi. Her seyı yasal bir projeye başlamak için ruhsat işlemleri ortalama 1 yıl sürüyor" dedi. Türkiye genelinde kentsel dönüşümün hızlı yürümemesinin temelinde de 'yeni imar planlarının yapılmamasının' bulunduğunu söyleyen Beyaz, "Hem vatandaş hem de müteahhit zor durumda. Çünkü bir bölgeyle ilgili farklı emsal vaatleri alınabiliyor. Vatandaş da sen ne kadar veriyorsun' diye soruyor. Dönüşümle ilgili yasa ve mevzuat bile belediyelerde farklı uygulanabiliyor" diye konuştu.

Hürriyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181