Büyükyalı İstanbul aplikasyonu ile ev sahipleri tüm ihtiyaçlarını karşılayacak!
Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat'ın, Zeytinburnu Kazlıçeşme sahil hattında Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği 'Büyükyalı İstanbul' projesi tam otomatik oldu! Projede yaşayanlar hem akıllı ev sistemlerini, hem de proje içi ve dışındaki yaşamını 'Büyükyalı İstanbul uygulaması' ile kontrol edebilecek. Oluşturdukları bu uygulama ile ilgili bilgi veren Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, telefonlara, tabletlere yüklenen bu uygulama ile proje içindeki bir alanda rezervasyon yaptırmaktan, taksi çağırmaya, uçak bileti ayırtmaya kadar her işi kolaylaştırdıklarını söyledi. Akbalık, "İnsanın evinde otururken her şeyi kolaylıkla yapabilmesi gerçekten çok değerli. Bu zaman sıkıntısı içinde cep telefonunuza indirdiğiniz bu aplikasyon tüm işlerinizi çözecek" dedi.

'Yüzde 95'i oturacak'
Ahmet Akbalık, projenin ilk ve ikinci etabının kabalarının bittiğini belirtirken, satışa açılan birimlerin ise yüzde 30'unun satıldığı ' bilgisini verdi. Projede en fazla alımın yüzde 95 ile oturmak amaçlı yapıldı ğım vurgularken, "Mutlaka kendi evleri olan insanlar. Bu da bizim farkımızı ortaya çıkarıyor. Evleri alanlar özellikle denizle bağlantımız, ulaşım gibi avantajlarla tercih ettiğin belirtiyor. Örnek dairelerin bitmesiyle birlikte ise proje çok daha iyi anlaşıldı. Kulaktan kulağa anlatılarak buradaki potansiyel gerçek anlamda fark edildi" diye konuştu.

'Bizimle geliyor'
Büyükyalı İstanbul'da anahtar teslimleri şubat 2019'da başlayacak. Metrekare fiyatlarının 30 bin liraya kadar çıktığını anlatan Akbalık, 10-12 bin lira aralığında da satışların sürdüğünü kaydetti. Bölgenin gelecek yıllarda fiyat artışı potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çeken Akbalık, "Zeytinburnu Belediyesi, çeşitli üniversiteler ve uluslararası Ahmet Akbalık araştırma şirketleriyle yaptığı araştırmada gelecek 5 yıl içinde Zeytinburnu'nun yüzde 108 değer kazanacağını ortaya koydu. Üstelik Bakırköy, Florya, Ataköy, Yeşilköy gibi tüm hatta baktığınızda fiyat anlamında belli bir doygunluk görüyorsunuz. Burası ise gelişmekte olan önemli bir nokta" ifadelerini kullandı.

Ahmet Akbalık, satışta olan 2 etap dışında, üçüncü etabın ise eylül ayında satışa açılacağını söyledi. Dördüncü etap olarak ise ayrı bir blok oluşturduklarını anlatan Akbalık, buraya dünyaca ünlü bir markanın geleceğini söyledi.

Hükümet 'Konut Bank'ı görüşüyor
Konut satışlarında gözlenen düşüşü değerlendiren Ahmet Akbalık, konutta yatırım yapanlarda bir azalma olduğunu ancak asıl oturumcuda talebin devam ettiğini söyledi.

Satışların azalmasındaki tek unsuru ise 'faiz' olarak gösteren Akbalık, "Kim ne derse desin tek ve en büyük unsur faiz oranları. Almanya'da 10 yıllık şartlarda 100 bin euro'luk bir evi 110 bin euro'ya alıyorsunuz. Ama bizde Tin üzerinde. Siz ev alacaksanız ister istemez 10 yılla çarpınca 1 milyon liralık evi 1 milyon 700 binden fazlaya alıyorsunuz. İnsan korkuyor" dedi.

Akbalık, daha önce yaptığı 'Konut Bank' önerisinin şu anda hükümet tarafından çalışıldığı duyumunu aldıklarını belirterek, "Dünyada örnekleri var. Mevzuatı da çok basit, hazine garantisi adı altında bu süreç kurgulanıyor. Ve sadece konutla ilgili bu krediyi sağlıyor. Konut Bank hem uygun fiyata kredi sağlarken, hem de ihtiyaç sahibine çok önemli bir yol açmış olacak. Sadece konut satışı için kullanılacak bir kredi. Bu aynı zamanda bankaları da harekete geçirecektir" diye konuştu.

'Tarihi alanlar ilmek ilmek işleniyor’
Büyükyalı İstanbul’un yükseldiği, geçmişte askeriye tarafından tank bakım atölyesi olarak kullanılan arazide, 1900 yılından önce inşa edilmiş, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1985’te ‘eski eser’ olarak tescillenmiş yapılar bulunuyor. Bu binaların; kültür-sanat merkezi, sergi alanı, müze, çocuk kulübü, yeme-içme alanı ve Moda-sanat atölyesi olarak değerlendirilmesi planlanıyor. Ahmet Akbalık, bu alanların restorasyonunun ‘çok kıymetli’ olduğunu vurgularken, “Dokunuşumuz çok farklı. İlmek ilmek işleniyor. Tamamen eski usüllere göre yapıyoruz. Bütün derzleri tek tek açıyoruz, horasan sıvasıyla düzeltip, tek tek derzleri dolduruyoruz.Çürümüş alanları aynı cins ağacı bulup yapıyoruz” dedi.

Duygu Erdoğan / Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181