Central Park'a New York tarzı dış cephe!
Hukuki nedenlerle yapımı 2 yıl geciken Ağaoğlu Şirketler Grubu'na ait Bakırköy 46 projesi sorunların aşümasından sonra Central Park adını aldı. Geçen ay inşaat çalışmaları başlayan proje dün satışa çıktı. 1155 adet konutun yer aldığı projede metrekare satış fiyatları 6 bin 800 dolardan başlarken, yabancıların Central Park'ın ön satışında 34 milyon dolarlık alım yaptığı belirtildi. Projenin satışa çıkması nedeniyle yapılan toplantıda konuşan Ağaoğlu Sirkeler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Bugüne kadar pek çok proje yaptım. Maslak 1453 beni heyecanlandırdı. Ama benim için-dönüm noktalarından olan Central Park'ın yeri ayrı" dedi. 24 ay içinde teslim edilecek projeden ilk alım yapanların İranlılar olduğunu anlatan Ağaoğlu, "Satış ofisi kurarken yabancılara toplam 33-34 milyon dolarlık satış yaptık" dedi.

"Kentsel dönüşüm işlemiyor"
"Depreme dayanıksız yapılar nedeniyle İstanbul'un yüzde 701 arsa" diyen Ağaoğlu, "Bu binaların yıkılması lazım. Ancak kentsel dönüşüm yasası işlemiyor. Sürece yönetmeliklerle devlet katkısının daha fazla olması lazım. Mevcut durumda konut sahibi de müteahhit de sıkıntı yaşıyor" dedi.Ağaoğlu, depreme dayanıksız yapılar yüzünden gayrimenkulde balon olayının olmayacağım talebin süreceğini ifade etti. Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı ise 6 bin 800 dolardan başlayan metrekare fiyatlarının lansman boyunca yüzde 15 indirim uygulanacağını açıkladı. Lansman fiyatlarıyla satılması halinde projeden 1 milyar 200 milyon dolar hasüat çıkacağını ifade eden Rahvalı, "Ancak biz metrekare satış rakamlarının 10 bin doların üzerindeki rakamı göreceğini düşünüyoruz. O zaman hasüatımız 1.5 milyar dolara gidecek" dedi. Rahvalı, lansman boyunca doları 2.80 TL'ye sabitlediklerini kaydetti.

New York tarzında dış cephe
21 ve 22 katlı blokun olduğu projede 12 adet tripleks villalar bulunuyor. 1155 dairenin olduğu projede 1+ 1 den 6+ 1 kadar değişen daire tipleri var. Çatılarda ise loft dairelere yer verilen Central Parkla dış cephe projenin admına uygun olarak New York tarzına göre yapıldı.

Teröre rağmen satış rekoru kıracağız
Terör olaylarından dolayı kabuklarına çekilmeyeceklerini anlatan Ali Ağaoğlu, "Terörü lanetliyorum. Firma olarak kriz ortamlarında sektörün öncülüğünü yaptık. Burada da satış rekoru kıracağımıza inanıyoruz, işini doğru yapan kazanıyor. Sektöre tekrar hareket getireceğimizi düşünüyoruz" dedi. Pazar günü de eşini alıp Taksim'e gittiğini söyleyen Ağaoğlu, olayın yaşandığı alana gül bıraktığını kaydetti. 

Leyla İLhan/Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181