Dap Yapı'dan yeni proje; Taksim Petek Residence
Farklı mimarideki yapıları ile dikkat çeken Dap Yapı İstanbul Taksim'de bal peteği görünümünde bir yapı inşa etti. 450 milyon lira değerindeki 'Petek Residence' projesinde 112 rezidans, 15 ofis ve 5 mağaza yer alıyor. Projelendirme süreci için 1.5 yıl çalıştıklarını belirten Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Bölgede yüksek yapı yasak. Yatay mimaride bir proje düşünürken aklımıza bal peteği geldi. Ben de arıları çok severim. Sonunda müzeye konacak enteresan bir yapı ortaya çıktı. Arılardan esinlendik ve Taksim'de, tıpkı Gaudi'nin eserleri gibi benzeri olmayan bir başyapıt geliştirdik" dedi.

2 AY SONRA TESLİM
Petek Residence'yi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiklerini belirten Yılmaz, 2 ay sonra projede teslimlere başlayacaklarını dile getirdi. Evlerin yüzde 58'ini sattıklarını belirten Yılmaz, "Fiyatlar 700 bin dolardan başlıyor. Biz bu dönemde alıcılara kimsenin yapmadığı bir avantaj sunuyoruz. Banka kredisi ile satış yapıp parayı cebimize koymak yerine şirket içinde 72 ay 0 faizli vade imkânı sağlıyoruz. Hem evini alacaklar hem de kira gibi ayda 2 bin 500 dolar taksitle ev sahibi olacaklar. Taksim projemizde 'satyap' yerine 'yap-sat' modeli ile proje geliştirdik" dedi. Projeye yabancı yatırımcıların da ilgi gösterdiğini söyleyen Yılmaz, Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetleri'nden alım yapıldığını ifade etti. Tago Mimarlık imzası taşıyan projede dairelerin büyüklükleri 103 metrekare ile 239 metrekare arasında değişiyor.

MERKEZDE ARSA BAKIYOR
Taksim'de arsa arayışlarını sürdüğünü belirten Yılmaz, Maslak, Mecidiyeköy ve Levent'te yeni projeler planladıklarını dile getirdi. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcılar Derneği Başkan Yardımcısı olan Ziya Yılmaz, gayrimenkul sektörünün yeni hükümetten beklentileri olduğunu söyledi. Yılmaz, "Yabancıya satışın önünü açacak düzenlemeler gerekiyor. Büyük bir konsorsiyum kurarak tüm ülkeyi yurtdışında tanıtmalıyız. Böylece yabancıdan yılda sağlanan 4.5-5 milyar dolar gelir 3-4 yılda 15 milyar dolara çıkar. İmar Yasası ve KDV konusunda da yeni, düzenlemeler bekliyoruz." dedi.

Gülistan ALAGÖZ/Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181