Denizİstanbul Büyükçekmece'de yükseliyor!
1978 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve bugüne kadar 30'dan fazla dev projeyi tamamlayarak teslim eden Keleşoğlu Holding, kendi tarihinin en büyük yatırımım Büyükçekmece Yakuplu bölgesine yapıyor. 2012 yılında TMSF'den aldığı Eston Yapı'nın yarım bıraktığı projenin adını Denizİstanbul olarak değiştiren Keleşoğlu, Türkiye'nin en büyük sahil kasabasını inşa ediyor. Toplamda 1 milyar doların üzerinde yatırım yapılacak projede 4 bin 619 konut olacak. Ayrıca dünyaca ünlü bir otel zinciri, hastane, okul ve birçok sosyal alan da projede yer alacak. Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş'in iki oğlu var. Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Keleş, Denizİstanbul projesini ve hedeflerini anlattı. 28 yaşında genç bir yönetici olan Keleş inşaat sektörünü ve projelerini paylaştı.

Keleşoğlu Holding'in kuruluş hikayesini anlatır mısınız?
1978 yılında Güzelce bölgesinde yazlık inşaatlar yaparak başladık. Babam, dedem ve kardeşler. .. 1987 yılında Florya bölgesinde lüks apartmanlar yapmaya başlıyorlar. Babam İstanbul Teknik Üniversitesi'nde okurken dedemden sermaye alıyor ve ilk inşaat işine böyle giriyor. Çok kaliteli işlere imza atarak şirketi büyütüyor. 2002 yılına kadar Florya'da 1.200 konut yapılıyor. Sonra Eyüp, Yenibosnave Beylikdüzü olarak devam ediyor. Asıl işi büyütmemiz 2004 yılında sonra oluyor. Florya'da Flyinn AVM'yi yapıyoruz. Sonrasında Capacity ikinci AVM işimiz oldu. Avcılar'da Pelican Mail, Metroport ve Historia gibi AVM'ler inşaa ettik. AVM yatmmları devam ederken konutlarda devam ediyordu. 2002'den2016'ya kadar 30 proje teslim edildi. Bunların içinde bilindiklerden Ataköy Konakları var. 2007 yılında teslim edildi. Koru Florya projesini de yaptık. Autopia projesi de bizim büyük projelerimizden...

En büyük projeniz Denizİstanbul. Bu projenin detayları nedir?
Sadece sıradan bir konut olarak bakmıyoruz Denizİstanbul projesine. İstanbul'un en büyük sahil kasabası diyoruz biz buraya. Binaların az katlı olması, yatay yerleşim modeli olmasından dolayı insanlar tekrar çocuklarını bahçede oynarken görebilecek. Burada ata binebilecek. Site içinde yürüyüş yapabilecek. Yazın denize girebilecek. Teknesi varsa işten önce çıkıp balık tutabilecek. Kumsalın uzunluğu 1.5 kilometre. Sabah kahvaltısını marinanın üzerindeki restoranlarda yapabilecek. Biz Denizİstanbul'u TMSF'den aldık. Daha önce Eston Yapı burayı inşaa ediyordu. 75 milyon dolara bu proje yi aldık ama arsa değil. Biz firmayı aldık. Arsa şahısların. Kat karşılığı...

Ne kadar yatırım yapılacak projeye?
Toplamda bu projeye 1 milyar dolar yatırım yapılacak. Tamamı 2021 yılında teslim edilecek. 4 bin 619 konut var. 300 tane villa var. 20 ila 25 bin arası kişi yaşayacak. Kaliforniya tarzı yapılar olacak. Projenin her şeyi özenle yapılacak. Çok ince bir işçilik yapıyoruz. Bu bir tecrübe projesi. Çırak, kalfalık ve ustalık eseri gibi, işte Denizİstanbul ustalık projesi oldu. Ve bunu da tek başına yapıyoruz. Babam şunu söyler; bundan önce yaptığımız tüm projeleri unutun. Bu bizim en önemli projemiz. Bizim ismimize güveniyor insanlar. Henüz projeye başlamadan satış yaptık. Projenin kuzeydoğusunda 23 bin metrekare üzerinde büyük bir AVM olacak. Hemen altında bir hastane etabımız var. Sosyo kültürel alanlarımız var. Bir okul alanımız var. Projede satışa çıktığımız etapta 2+1 daireler 540 bin lira. 4+1 evlerimizde 1 milyon 245 bin lira. Projede bir otelimizde var. 200 odalı olacak. Yatay konseptte. Ünlü bir otel zinciri ile anlaşacağız. Projede ayrıca akıllı evlerde yapmayı planlıyoruz. Ortalama 6 ayda bir etabı satışa çıkaracağız.

Yeni projeler olacak mı?

Bizim önümüzdeki altı ay içinde başlayacağımız bir projemiz var. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm bölgesinde bir projemiz var. 350 konutluk bir projemiz olacak. Bunun dışında görüştüğümüz projeler de var. Fikirtepe'de 57 ada var, onlardan birini biz yapacağız. 4 emsal yoğunluğa sahip bir proje. Konut ve ticari ünitelerden oluşuyor. 26 katlı iki bina ve altında dükkanlar var. 80 milyon lira bir yatırım var. Önümüzdeki haziran ayında projeye başlayacağız.

Kaan ZENGİNLİ/ Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181