Esenler’in ilk nitelikli lüks konut projesi olacak Ömür İstanbul'un tanıtımı yapıldı!
Esenler Belediyesi, ESKON A.Ş. ve Efitaş İnşaat ortaklığı ile Esenler’in ilk nitelikli lüks konut projesi olacak Ömür İstanbul'un tanıtımı, Tekstilkent Ramada Otel'de gerçekleşti. Toplantıya; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ESKON İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın,Proje Sorumlusu Teknik Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk ve Efitaş İnşaat Genel Koordinatörü Tarık Uğur Tayfur katıldı. Program, projenin tanıtım filminin izlenmesiyle başladı.

74 BİN KONUT İVEDİLİKLE DÖNÜŞMELİ
Türkiye'de kentsel dönüşümün her şeyden önce can güvenliği için yapıldığını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Esenler'de 5 yılda yenilenmesi gereken 100 bin konutun ilk etapta 26 binini dönüştürdük. Geriye kalan 74 bin konutun da, ivedilikle 40 binini dönüştürmemiz gerekiyor" dedi. Ömür İstanbul projesinin Esenler için iki önemli noktası olduğunu belirten Göksu, "Bu proje birincisi, kentsel dönüşüm ürünü olarak ortaya çıktı. İkincisi ise Esenler gibi yapı stoğu problemli bir ilçede örnek yapı stoklarının oluşturulması açısından çok önemli" diye konuştu.

İSTANBUL'UN MERKEZİNDE, ZAMAN MALİYETİ YOK
Projenin bulunduğu konumun öneminden bahseden Başkan Göksu, "Bu projenin etrafında İstanbul'un en büyük bölge parkı var. 266 bin metrekarelik İstanbul'un en büyük bölge parkının yanında, İstanbul'un en büyük metro durağının hemen yanında olan, İstanbul'un en önemli ticaret merkezlerinden Tekstilkent ve Giyimkent gibi büyük devasa yapının, bir taraftan Esenler'e örnek konut profili çıkarması anlamı var. Diğer taraftan ise kentsel dönüşüm açısından ortaya çıkacak güzel bir ürünün görünmesi bakımından anlamlı olduğunu düşünüyoruz" dedi. Göksu, Ömür İstanbul projesi için "Bu proje, zaman maliyetini ortadan kaldırıyor. Bulunduğu konum itibariyle trafikten kurtuluyorsunuz. Çünkü İstanbul'un merkezindesiniz" ifadelerini kullandı.

TAM BİR YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİ
Projenin tam bir yerinde dönüşümü yansıttığını belirten ESKON İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, "Belediye'nin şirketi olarak 2010 yılından beri bu projeyle uğraşıyoruz. Boş bir arazinin üzerinde proje gerçekleştirmiyoruz. Burada daha önceden hiçbir mühendislik hizmeti almadan yapılmış konutlar vardı, onları yıkarak yaptığımız bir yer. Tam bir yerinde dönüşüm özelliği gösteren bir proje oldu. Burada ev alacaklara da sesleniyorum, ilk alanların kazanacağına inancım tam. Gelin, ilk alın ve kazançlı çıkın" şeklinde konuştu.

17 ÇEŞİT DAİRE SEÇENEĞİ
Proje Sorumlusu Teknik Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk de proje hakkında teknik bilgiler verdi. 10 bin metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde inşa edilecek Ömür İstanbul projesinin 4 blok, 278 konut ve 3 ticari üniteden oluştuğunu söyleyen Orhan Oğuz Türk daha sonra şu bilgileri verdi:  "Projemizde 1+çocuk’tan 4+1’e kadar farklı büyüklük ve tipte 17 çeşit daire seçeneği bulunuyor. Ömür İstanbul’da 12 adet 2 tip 1+ çocuk daire, 149 adet 87 tip 2+1 daire, 113 adet 6 tip 3+1 daire ve tek tip 4 adet 4+1 daire yer alıyor. 10 bin metrekarelik alanın 7 bin metrekaresini ise yeşil alanlar, yürüyüş parkuru, bay / bayan ayrı sosyal tesisleri, kapalı yüzme havuzları, fitness salonları, Türk Hamamı, sauna, mescid, kreş, kapalı / açık otopark, toplantı ve taziye alanları oluşturuyor".  

312 BİN LİRA'DAN BAŞLIYOR
Efitaş İnşaat Genel Koordinatörü Tarık Uğur Tayfur da, hayata geçen projenin arsasının dönüşümden elde edilmiş bir arsa olduğunu söyleyerek, "Dönüşüm alanında proje gerçekleştirmek çok zordur. Esenler Belediyesi bunu başarmış ve başarılı şekilde sürdürmektedir. Bu projede yer almak bizim için çok kıymetlidir. Kent yaşamında insan unsurunun önde olduğu kişilikli ve yüksek nitelikli konut üretmek arzumuzu Ömür İstanbul ile gerçekleştiriyoruz. Bu proje şehir merkezinde yaşamak isteyen alıcılar için ideal bir tercih olduğu gibi aynı zamanda kazançlı bir yatırımdır. Esenler’de yeni bir dönemin kapısını açan, bölgeye değer katan bir projedir” dedi. Tayfur, projede metrekare fiyatlarının ortalama 4 bin 500 TL civarında olduğuna değinerek, en ucuz konutun 312 bin TL olduğuna dikkat çekti.

ATATÜRK HAVALİMANI'NA 15, METROYA 5 DAKİKA
Merkezi konumuyla dikkat çeken Ömür İstanbul projesi, Tekstilkent, İSTOÇ, Hal, Giyimkent gibi ticaret merkezlerinin tam ortasında yer alıyor. Sağlık kurumlarının da hemen yanıbaşında olan Ömür İstanbul, Medipol Hastanesi’ne 10, Kadın ve Çocuk Sağlığı Hastanesi’ne ise 8 dakika uzaklıkla bulunuyor. E-5, TEM gibi ulaşım akslarının tam ortasında konumlanan Ömür İstanbul projesinin 5 dakika uzaklığında Tekstilkent – Giyimkentmetro istasyonu yer alacak. Metro Hattı’nın Ocak 2018’de tamamlanarak hizmete açılacak. Ömür İstanbul, projesi İstanbul’u Anadolu’ya ve dış dünyaya bağlayan Atatürk Havalimanı’na da 15 dakika mesafede yer alıyor. 

Esenler Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181