Fuzul Yapı'dan Başakşehir'e 600 konutluk yeni proje geliyor!
İnşaat sektörünün uzun yıllar daha hareketli geçeceğini söyleyen Zeki Akbal, 2018'deki ilk yatırımlarının müjdesini Posta'ya verdi. Şirket, İstanbul Başakşehir'de 600 konuttan oluşacak yeni projesinin satışına Temmuz'da başlayacak. Yıl genelinde ise 2 bin konut inşa edecek.

NEDEN BASAKSEHİR'DEN EV ALMALI?
Zeki Akbal, Başakşehir'den ev almanın avantajlarını şöyle sıraladı: "Yeni kurulan bir bölge olduğu için tüm altyapı sıfırdan yapıldı. Planlı ve düzenli bir bölge. Ulaşım için de çok kolay. Bölge, 3. Havalimanı'na 16 kilometre mesafede. 3. Köprü'de Başakşehir'in içinden geçiyor. inşaatı devam eden Şehir Hastanesi tamamlandığında ise bölge bambaşka bir yer olacak. Ayrıca Başakşehir, istanbul'un en çok prim yapan bölgelerinin başında geliyor. Buradan ev alan parasını katlıyor."

2018'İN İLK YATIRIMI 
Zeki Akbal, 2018'deki ilk yatırımlarını Başakşehir'e yapacaklarını belirterek, "600 konut inşa edeceğiz. Haziran ya da Temmuz ayında satışa çıkarmayı planlıyoruz. Projemizin yatırım değeri 350 milyon lira" dedi.

'KİMSE KORKMASIN'
Zeki Akbal, "Kimse korkmasın, önümüzdeki 10 sene daha sektör hareketli geçecek. İnsanlar rahatlıkla evlerini alsınlar, yatırımlarını yapsınlar. Biz de Fuzul Yapı olarak 2018'de 2 bin konut yapmayı hedefliyoruz. Bu da 2.5 milyar liralık bir yatırıma denk geliyor. Ülkemize ve sektöre güvenimiz tam" dedi. Bugüne kadar Başakşehir'i merkez üssü yapan ve bölgede 9 proje inşa eden Fuzul Yapı, bölgedeki '3. İstanbul' projesinin inşaatına ve satışma devam ediyor. 2019'da teslim edilecek projede bin 500 konut ve mağazalar var.

MERKEZE GELİYOR
Şirket, iki ayrı parseldeki 'Başakcity' projesinin de resmi satışlarına önümüzdeki hafta başlayacak. Artık şehrin merkezinde de inşaatlar yapacaklarını vurgulayan Zeki Akbal, "Gaziosmanpaşa'daki 'TEM Avrasya Konutları'yla merkeze gelmeye başladık. Sadece Başakşehir'le sınırlı kalmayacağız. Bundan sonraki süreçte kentsel dönüşüm çalışmalarımızı da hızlandıracağız" diye konuştu.

'YÜZDE 30'LUK KAZANÇ SAĞLADIK'
Gaziosmanpaşa'daki 'TEM Avrasya Konutları'nı metrekaresi 4 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkardıklarını söyleyen Zeki Akbal, "Bugün bu rakam 6 bin 300 liraya kadar çıktı. Yani yaklaşık yüzde 30'a yakın bir artış oldu" dedi.

'ARSA FİYATLARI DÜŞMELİ'
Piyasaların durgun olmasından ziyade arazi fiyatlarının çok yükseldiğinin altını çizen Zeki Akbal, "İnşaat maliyetleri de yükseldi. Dolayısıyla İstanbul'da metrekaresi 5 bin liranın üzerindeki konutlarda şu an durağanlık yaşanıyor. Ama 5 bin lira ve altı konutlarda o durağanlık yok. İnsanlar alıma devam ediyor. Bu durağanlığın iki nedeni var. Birincisi arsa fiyatlarının yüksek olması, ikincisi de inşaat maliyetlerinin yükselmesi. Ama 2018'de sektörde tekrar bir canlanma olacak. Çünkü yeni imar uygulamalan ve kentsel dönüşüm düzenlemeleriyle sektör daha çok hızlanacak" açıklamalarını yaptı.

Şebnem Ber / Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181