G Rotana projesi satışa çıktı!
Tasarımı öne çıkaran projeleriyle Türkiye’nin en yenilikçi gayrimenkul şirketlerinden biri olan Mar Yapı ve dünyaca ünlü otelcilik şirketi Rotana’nın ortak projesi G Rotana,son zamanların değerlenen lokasyonu Basın Ekspres Yolu’na yeni bir soluk getirecek.

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök ve Rotana Group Başkan Yardımcısı Selim El Zyr’in katıldığı basın toplantısında projenin detayları paylaşıldı. Toplantıda gayrimenkul sektörünü değerlendiren ve proje hakkında bilgi veren Münir Özkök, Rotana’nın hem Türkiye’ye hem Mar Yapı’ya inandığını ve dünyada ilk kez bir otel projesinde sadece işletmeci olarak değil aynı zamanda yatırımcı olarak yer aldığını aktardı ve “Bizim Türkiye’ye güvenimiz yabancı yatırımcıyı da teşvik ediyor. Türkiye’ye güven, yatırımlara devam anlayışıyla Rotana gibi bir devle sermaye ortaklığıyla G Rotana’yı hayata geçiriyoruz” dedi.

Türkiye’nin dinamik genç nüfusu ve hızlı kentleşmesine paralel olarak modern yaşam alanlarına ve konutta yenilenmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Özkök “Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan gayrimenkul sektörü, bir miktar ivme kaybetse de güçlü büyüme potansiyeline sahip.Nitekim kredi faizlerinin psikolojik sınır olarak kabul edilen yüzde 1’lerin altına gelmesiyle talebin güçlendiğini ve sektör genelinde satışların arttığını hep birlikte gördük. Türkiye ekonomisine güvenimizin de bir yansıması olan yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. G Rotana projemizde birlikte yürümekten son derece gurur duyduğumuz, ortağımız Rotana 1992’den beri faaliyet gösteriyor. 1993’te ilk oteli Beach Rotana’yı Abu Dhabi’de açan; Orta Doğu, Afrika, Güney Asya ve Doğu Avrupa’nın lider otel işletmecisi Rotana gibi bir devi Türkiye’de yatırıma ikna etmekten gurur duyuyoruz. Ayrıca yeni yatırımcıları da Türkiye’ye getirebileceğimize inanıyoruz ve bunu yalnızca ticari bir faaliyet olarak değil misyonumuz olarak görüyoruz” diye konuştu.

Gerçek rezidans deneyimi: Otel konforunda yaşam
Mar Yapı olarak tam bir otel hizmeti veren rezidanslar hayata geçirdiklerini olduğunu vurgulayan Özkök “Türkiye, geçici olduğunu düşündüğümüz son bir-iki yıllık sürecin dışında turizmde de bir ivme kazandı. Kaliteli konaklama ihtiyacı öne çıktı. Biz, Basın Ekspres Yolu’nun lokasyon olarak rezidans yatırımlarına uygunluğunu ilk farkeden firma olduk. İçinde otel konumlandırdığımız rezidans projelerimizle Mar Yapı dostlarına gerçek anlamda rezidans hizmeti sunuyoruz. G Rotana’nın ‘otel apartmanları’ konsepti, bu bakımdan bizim vizyonumuzla örtüştü. Biz projelerimizde ‘otel konforunda yaşam’ sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Özkök proje ile ilgili şu bilgileri aktardı: “G Rotana; 152 odalı bir otel ve 17 katta 1+1 ve 2+1 tiplerinde çatal bıçağından havlusuna kadar otel odası gibi döşenmiş 153 adet rezidanstan oluşuyor. 2 bin 500 metrekare ticari alan ve otelle rezidanslara ayrı hizmet verecek sosyal tesisler de projede yer alıyor. Rezidanslarımızı satın alanlar arzu ederlerse ‘otel konforunda bir yaşam’ı seçebilecekler veya Rotana’nın farklı ülkelerde de kullanılan başarılı bir havuz sistemi olan ‘Otel Apartmanları’na dahil olabilecekler. Yatırımcılarımız, tapusunu aldıkları rezidans dairesini 10 yıllık bir sözleşme ile Rotana’ya işletilmek üzere verebilecek. Sözleşme kapsamında iki yıl boyunca yıllık olarak 1+1 rezidanslar için minimum 20.000 $, 2+1 rezidanslar için minimum 25.000 $ Rotana garantisi kapsamında rezidans sahiplerine ödenecek. Erst&Young tarafından denetlenecek bu sistemle her ay kendilerine gelecek durum raporuna göre dolar üzerinden gelir elde edecekler. Böylece Rotana’nın know-how’ı, otelcilik altyapısı ve rezervasyon ağı her bir rezidansı, yüksek potansiyele sahip birer yatırım aracına çevirebilecek. Bu sisteme dahil olmak istemeyenler ise rezidans hizmetlerini Rotana kalitesi ile alabilecekler.”

Özkök, Basın Ekspres Yolu’nun lokasyon olarak değerine dikkat çekerek, iki havaalanı, TEM ve E5’i birleştiren konumdaki bölgenin, deniz otobüsüne yakınlığı ve metro bağlantısıyla her geçen gün arttığını sözlerine ekledi.

Selim El Zyr: İstanbul yatırım destinasyonlarımız arasında
Basın toplantısında konuşan Rotana Group Başkan Yardımcısı Selim El Zyr de Türkiye’nin potansiyeline inandıklarını söyledi. Selim El Zyr, Rotana olarak 2020 yılına kadar 100 otele ulaşmak istediklerini ve İstanbul’un bu anlamda öncelikli destinasyonları arasında bulunduğunu söyledi. Selim El Zyr “Türkiye’de turizme ve ekonomiye güveniyoruz ve hem Rotana hem ortaklarımız için geleceğin çok daha iyi olacağına inanıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181