İVA Yapı Bahçelievler'de ofis ve konut projesi yapacak!
Uzun yıllar proje geliştirme ve satın alma tarafında çalışan Serdar İnce, 2013 yılında kendi şirketi olan İVA Yapı’yı kurdu. Firma hedefine ise merkezi yerlerde erişilebilir konutu koydu. Bu amaçla yola çıkan şirket, Zekeriyaköy’deki ilk projesini teslim ederken, halihazırda İstanbul’un çeşitli merkezlerinde 4 proje yürütüyor. Bu projelerde toplam 500 konut ve 121 dükkan yapan şirket, şehir merkezi ve lokasyon avantajını kullanarak hızlı satış grafiği yakalamış durumda. İVA Yapı, bu projelerinin dışında Bahçelievler’de ise büyük bir projeye hazırlanıyor. Ofis ve konut olarak planlanan proje Kuyumcukent’in arkasında yapılacak. Projeyle ilgili bilgi veren İVA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnce, metrobüse yürüme, havalimanına 1 kilometre mesafede yer alan projelerinin 6 katlı ve yatay bir mimaride yapılacağını açıkladı. Projelerinde genellikle metrekare satış fiyatlarını 5 ila 6 bin TL arasında tutarak rakiplerinin bir tık altında satışa çıkarak kendilerinden ev alan yatırımcıya da kazandırmayı amaçladıklarını anlatan İnce, “Böylece alıcılarımızla bir gönül bağı da kurmayı hedefl izliyoruz” diye konuştu. İnce, Bahçelievler projesinde de metrekare satış fiyatının bu bantta olacağını açıkladı.

4 bölgede 5 proje yürütüyor
İVA Villas Zekeriyaköy projesini tamamlayan İVA Yapı’nın devam eden projeleri arasında İVA Suites Kağıthane, İVA Flats Kağıthane, İVA Caspian Modern Ümraniye ve İVA Caspian Yeni Acıbadem projeleri bulunduğunu anlatan İnce, İstanbul’da üretilen konut stokunun özellikle A ve B sınıfına yönelik projelerde yoğunlaştığını kaydetti. Kendilerinin ise şehir merkezinde ulaşılabilir lokasyonda erişilebilir fiyata odaklandıklarını belirten İnce, “Firma olarak bu hedefi yakalamak için arsaların bir kısmını kentsel dönüşümle elde ediyoruz. Bazı arsalar daha farklı nitelikte. Ortak özellikleri şu hepsinin şehrin merkezi akslarına yakın olması. Böylece ulaşımı kolaylaştırıyoruz” dedi. İstanbul’da konut üretmenin anlamlı olduğu lokasyonlarda proje yaptıklarını belirten Serdar İnce, “İva Caspian Modern ile Finans Merkezi’nin hemen yanında olduk. Çünkü Finans Merkezi’nin bitmesiyle oraya ciddi bir çalışan nüfus gelecek. Bu amaçla 258 konut ve 114 civarında da ticari alan tasarladık. Temelini attığımız projede ise 2 ayda yüzde 50 satış gerçekleştirdik” dedi.

Kağıthane projesini 3 haftada sattı
Kağıthane’de İVA Suites Kağıthane ve İVA Flats Kağıthane adıyla iki konut projesi yaptıklarını anlatan Serdar İnce, 3 haftada 84 konut ve 4 dükkan oluşan Suites projesinin hepsini sattıklarını kaydetti. Flats projesinin ise yüzde 80’in ise 3 ayda satıldığını belirten İnce, bu projelerin temellerinin de yakın dönemde atıldığını bildirerek, "4 projede toplam 510 konut ve 121 adet dükkan yapıyoruz" dedi. Devam eden yatırımların tutarını ise 200 milyon TL olarak açıklayan Serdar İnce, bölgede 6 proje alanları daha olduğunu belirtti.

Her dönemde bir yaklaşım modeli olduğuna, bu dönemde ise sosyal alanların öne çıktığına işaret eden İnce, bu alanlardan işlevsel olanların insanların sosyalleşmesi açısından son derece önemli olduğunu, ancak işlevsel olmayanların ise projeyi amacından daha fazla uzaklaştırdığın kaydetti. Serdar İnce, “İşlevsel mekanlar hem maliyet anlamında bir işlevsellik sağlıyor, diğer türlü insanlar bir ürün alıyor, o ürünün yanında başka maliyetler de çıkıyor. Erişilebilirlik bir konutun tapusunu almak değil sadece, aynı zamanda daha sonra oranın sürdürülebilir olması ve maliyet açısından uygun olması da önemli” diye konuştu.

Leyla İlhan / Dünya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181