Locamahal Veliefendi görücüye çıktı!
Kiptaş, İstanbul Zeytinburnu'nda hayata geçirdiği yeni kentsel dönüşüm projesi Locamahal Veliefendi'yi görücüye çıkardı. 450 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek olan projede, bin 262 konut ve 75 adet dükkân olmak üzere toplamda bin 337 adet bağımsız bölüm inşa edilecek. Yerinde dönüşüm yaptıklarını kaydeden Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, sadece 440 daireyi satacaklarını söyledi. Kiptaş'ın bugüne kadar yaptığı evlerin yüzde 75'inin sosyal konut olduğunu belirten Yıldırım, geri kalanının ise gelir sağlamak için kâr amaçlı yapıldığını hatırlattı. Bu sayede kentsel dönüşümün daha etkili yapılabildiğini belirten Yıldırım, şunları anlattı: "Bu proje için de çok uğraştık. Hak sahiplerini ikna etmek amacıyla aylarca tek tek dolaştık. Mahalleli projeleri görünce inanamadı. Diğer mahallelerden 'Bizim yerlerimizi de yapın' dediler."

KISA SÜREDE YÜZDE 30'U SATILDI
Locamahal Veliefendi'de en küçük dairelerin metrekare fiyatı lansmana özel 5 bin 750 liradan başlıyor. Sahil hattıyla toplu ulaşım akslarının merkezinde yer alan projede, 119 ila 208 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1 ve 4+1'den oluşan 3 tip daire seçeneği bulunuyor. Ön talep aşamasında 7 bin talep formu oluşturulan projenin yüzde 30'unun satıldığı ifade edildi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, şu anda Zeytinburnu'nun İstanbul'un en değerli ilçelerinden biri olduğunu söyledi. Aydın, "Zeytinburnu'nda yaşayanların malı-mülkü değerleniyor yani zenginleşiyor. İlçemizde yaşayanların 70'i kendi evinde ya da anne babasının dairesinde kira vermeden oturuyor. Zeytinburnu halkı bu süreçte aslında zenginleşmiş oldu" dedi.

KONUT ALMANIN TAM ZAMANI
İsmet Yıldırım, İstanbul'da yerinde dönüşümü sağlamak için ciddi bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Silivri'den Pendik'e 7-8 bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Silivri'de hiç evi olmayanlar için 3 bin konutluk proje hazırlıyoruz" dedi. Yıldırım, Bayrampaşa'da kentsel dönüşüm yaptıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "2 bin 300 konutu büyükşehir ile birlikte yerinde yapıp yanındaki mahalleyi taşıyacağız. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda toplam 10 bin konutluk projelerimiz olacak. İstanbul'un marka değeri henüz ortaya çıkmadı. Şu anda konut almanın tam zamanı."

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181