Locamahal Veliefendi tanıtıldı!
Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçirdikleri Locamahal Veliefendi projesini tanıttı. 1999 yılından beri İstanbul'daki binaların yenilenmesinin konuşulduğunu dile getiren Yıldırım, "Bunun yasası da 2008-2009'larda çıktı. Ondan evvel biz Büyükşehir Belediyesi, Kiptaş ve Zeytinburnu Belediyesi ortaklığında nasıl bir başlangıç yapabiliriz konusunu konuşmaya başladık. Bu mahallelerden biri olan Veliefendi'deki bu mahallede kentsel dönüşümü nasıl yapabiliriz konusunda hep beraber kafa yorduk. Ciddi çalışmalar yaptık." dedi.

PARA ALMADAN YAPILDI
Yıldırım, bu projede vatandaştan para almadan 100 metrekareye 75 metrekare daire veya 100 metrekareye 75 metrekare dükkân, ayrıca kapalı otopark vererek dönüşümü ilk olarak yasa çıkmadan önce Zeytinburnu'nda gerçekleştirdiklerini anlattı. 460 daireyi teslim ettiklerim fakat geri kalan bin 200 küsur daire ve 60 küsur dükkân bulunduğunu kaydeden Yıldırım, "Burası meşhur perdecilerin olduğu yerlerden biriydi. Onların dönüşmesi için de 460 dairenin dışındakilerin kiraya çıkarılması lazımdı. Buraya da Locamahal projesini yaptık. Bununla birlikte 1262 konut ve 75 adet dükkân yapıp toplamda 1337 adet bağımsız bölüm inşa edeceğiz. Projeyi, 18 aylık bir sürede, zemin durumu kötü çıkarsa ise 6 ay daha uzatma ile 2 sene içerisindeki dönüşümle birlikte İstanbul halkına sunmuş olacağız" dedi.

Metrekaresi 5750 TL'den başlıyor 
Locamahal Veliefendi'de dairelerin metrekaresi lansmana özel 5750 liradan başlıyor. Proje sahil hattıyla, E-5 Otoyolu'na yakınlığıyla, metro, deniz otobüsü ve Marmaray gibi toplu ulaşım akslarının merkezinde yer alıyor.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181