Nef Bahçelievler 7 bin 200 ön talep aldı!
Yılın son çeyreğinde bir adet projeyi satışa çıkarmaya hazırlanan Nef, yaşanan darbe girişimi ardından daha fazla yatırım yapma kararı aldı. Yıl sonuna kadar 3 projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Nef, yaklaşık 3 milyar lira yatırım değerine sahip Bahçelievler, Sancaktepe ve Kağıthane projelerinden ilki Nef Bahçelievler'in satışına başladı. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, "15 Temmuz darbe girişiminde insanlar canını ortaya koydu. Biz de ekonomi önden gitsin ona göre karar veririz demedik. Ekonomide çarkların dönmesini beklemek yerine, elimizden gelenin en fazlasını yapalım dedik. Bu kapsamda yalnızca Bahçelievler'in lansmanını yapmayı düşünürken, Anadolu yakasındaki ilk projemiz Sancaktepe ve Kağıthane'nin yatırımına başlamaya karar verdik" diye konuştu.

İstanbul Bahçelievler'de hayata geçen Nef Bahçelievler projesi için 1 milyar 20 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Erden Timur, projenin yeşil alanına dikkat çekti. Timur, "Bu proje, kent içinde düşük emsalin ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Şehir merkezindeki en geniş yeşil alana sahip ve en düşük yoğunluklu projeyi yapıyoruz" dedi.

20 dönüm parkı var 
Nef İcra Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selçuk ​Çelik, projenin özellikle merkezi konumuyla dikkat çektiğini dile getirdi. Çelik, "45 dönümlük proje arsasının 25 dönümü özel tasarlanmış peyzaj alanından oluşuyor. Ayrıca projenin önünde ve yanında yaklaşık 20 bin metrekarelik park alanı da yer alıyor" diye konuştu. Projede metrekare fiyatlarının 8 bin 500 ile 10 bin lira arasında değiştiğini ifade eden Çelik, fiyatların 480 bin liradan başlayıp geniş dairelerde 2.5 milyon liraya çıktığını kaydetti. Çelik, projeye 7 bin 200 ön talep aldıklarını da sözlerine ekledi.


'KAR MARJI DARALDI'
Başakşehir'de yatırım yapmayı düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine Erden Timur, bu bölgede fiyatların çok yükseldiğini söyledi. Timur, "Daha önce Emlak Konut'un bu bölgedeki bir ihalesine girdik ancak elenmemiz 4 saniye sürdü. Aslında çok da iyi hesap yaparız ama bizim yaptığımız hesabı ilk oturumda verdiler, daha sonra fiyat 4 katına çıktı. Başakşehir'in şu anki fiyatlara ulaşmaması lazımdı. Başakşehir sosyal konut bölgesi olarak planlandı ama şu an çok başka bir yere gidiyor" eleştirisinde bulundu. Gayrimenkul sektöründe kâr marjının daraldığını da anlatan Timur, "Emlak Konut GYO kampanyası sürdürülebilir değil. Bu kadarını sübvanse etmemiz imkansız. Dünyanın en pahalı arsası İstanbul'da. Gayrimenkulde çok kazanıyorlar biraz az kazansınlar diyorlardı, şimdi o azı da kazanamıyoruz" dedi.

Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181