Strada'nın 2. etabı Strada Plus satışa çıktı!
Bahçeşehir'de Akzirve Gayrimenkul tarafından üç etaplı yapılan 2510 konutluk Strada projesinde ikinci etap satışa çıktı. Daire fiyatlarının 239 bin TL'den başladığı projede yüzde 1 peşinatla ev sahibi olunabiliyor.

Türkiye gayrimenkul sektöründe 2010 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Suudi Arabistanlı Al Qemam Holdingin Türkiye'deki yatırım şirketi Akzirve Gayrimenkul, Bahçeşehir'de 1 milyar dolarlık yatırımla yapımına devam ettiği 2510 konutluk Bahçeşehir Strada projesinde ikinci etabı satışa sundu. Strada Plus adıyla yapılan 880 adet konut ve 53 adet ticari üniteyi kapsayan 2. etapta daire fiyatları 239 bin TL'denbaşlıyor.

Yeni etabın satışa çıkması nedeniyle yapılan toplantıda konuşan Akzirve Gayrimenkul CEO'su İbrahim Maasfeh, projede satışa sunulan ilk etap satışlarının tamamlandığını belirte rek, "Geçen yıl satışa sunduğumuz ilk etaptan alanlar yüzde 37 oranında kazanç sağladı. Metrekare fiyatı 3 bin TL'nin altında satışaçıkmıştık. Şimdi fiyatlar 4 bin TL'ltei geçti. Teslime kadar bu oranın yüzde 40'ı aşacağını tahmin ediyoruz" dedi. Strada Plus etabının ise 747 konut ve 133'ü rezidanstan oluştuğunu aktaran Maasfeh, ilk fazda 455 adedi konutu satışa sunduklarını kaydetti. Yüzde 1 peşinatla ev sahibi olma imkanı verilen yeni etap Strada Plus'da fiyatların ise KDV dahil 239 bin liradan başladığını kaydeden İbrahim Maasfeh, "1+1'den 5+1'e kadar değişen konut tiplerinin yer aldığı projemizin yüzde 5'ini sattık. 2019'un Aralık ayında ise teslimlere başlamayı düşünüyoruz" dedi.

Bu projedeki İbrahim Maasfeh, 2014 yılında aldıkları Zeytinburnu'nda yer alan İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi'ne (NAKO) ait arazisinde geliştirdikleri projeyle ilgili de şöyle fon ustu: "Bu projemizde son aşamaya geldik. 2 bin bağımsız ünitenin olacağı bu projemiz Mart 2018'de lansmana çıkacak. Şu anda satış ofisini hazırlıyoruz. Projede 245 daireyi ise hissedarlara vereceğiz." ticari üniteleri satmayıp kendi portföylerinde değerlendirmeyi planladıklarını aktaran Maasfeh, 850 konutluk 3'üncü etabı ise 2018'in sonunda satışa çıkarma planları olduğunu açıkladı. 

Kentsel dönüşümle merkeze geliyor
Şirket olarak Yalova ve Antalya'da arazileri olduğunu aktaran İbrahim Maasfeh, "İstanbul'da ise kentsel dönüşüm alanlarını takip ediyoruz. Bu amaçla Maslak'ta bir arazi üzerine çalışıyoruz. Ayrıca 3. Havalimanı açılacak. Dolayısıyla bu bölgede ciddi bir lojistik merkezi ihtiyacı olacak. Orada bir arazi üzerinde bu amaçla çalışma düşünüyoruz" diye konuştu. Yabancıların Türkiye'den alımlarını değerlendiren Maasfeh, 2017 yılında Türkiye'de konut alana yabancılara vatandaşlık verilmesi ve başka kolaylıkların sağlanması ile yabancıya satışın yüzde 10 oranında arttığını belirterek, "Bu yıl içinde yabancıya 17 bin konut satıldı. Ancak genel satışlar içinde hala yüzde 2 gibi düşük bir orana sahip" açıklamasını yaptı. Maasfeh, projelerinin yapıldığı Bahçeşehir ve Esenyurt bölgelerinin ise yabancıya satışın en hızlı olduğu bölgelerin başında geldiğini aktararak, "Bu bölgelerde yabancıya satış oranı ise yüzde 10 -17 gibi iyi bir oranda" dedi.

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181