Tarlabaşı 360'ın ilk bölüm teslimleri 2017'de!
Türkiye'nin ilk kentsel yenileme projesi Tarlabaşı 360 projesinde sona yaklaşıldı. Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin proje kapsamında teslimlerin 2017'nin başında yapılacağını söyledi. Yetgin projenin detaylarını Sabah'a anlattı.



Tarlabaşı 360 projesi Türkiye'de ilk kentsel yenileme projesi olarak öne çıkıyor. Tarlabaşı'nda neler oluyor? Bize güncel bilgileri aktarabilir misiniz?
Aslına bakılırsa şu anda Tarlabaşı'nda tam da olması gerekenler oluyor... Tarlabaşı 360'nın şantiye alanı, tarihinde birçok farklı kültüre ev sahipliği yapmış ve farklı kültürlerin izlerini taşıyan çok özel bir bölge. Dönemin eski İstanbul hanımefendi ve beyefendilerinin buluşma noktası olan, pek çok kültür sanat faaliyetlerinin sergilendiği elit ve seçkin bir yaşamın kalbinin attığı bir bölge. Ancak aradan geçen zaman içinde Tarlabaşı'nın ne yazık ki bir çöküntü alanı haline gelmesiyle harekete geçiliyor ve bölgede kentsel yenileme süreci başlıyor. Bu noktada Beyoğlu Belediyesi önderliğinde Çalık Holding iştiraki olan Gap İnşaat ve Çalık Gayrimenkul olarak Türkiye'nin ilk ve en büyük kentsel yenileme projesini hayata geçirdik. Tarlabaşı360, Beyoğlu Belediyesi önderliğinde Çalık Holding iştiraki Gap İnşaat ve Çalık Gayrimenkul tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk ve en büyük kentsel yenileme projesi olarak önem kazanıyor.

Büyük emek ve efor sarf edilerek inşa edilen proje, oya gibi işlenerek İstanbul'un tam kalbinde hayat buluyor. Bir benzeri daha olmayan Tarlabaşı 360'ta alışılageldiği gibi sadece ofis ve rezidans inşa etmiyoruz, yok olmak üzere olan bir tarihi hayata döndürmeye, var olan fakat unutulmuş bir hazineyi olabilecek en modern ve korunmuş hali ile ülkemize, İstanbul'a kazandırıyoruz. Tarlabaşı 360 projesinin en büyük özelliği yenileme alanı içerisinde bulunan tüm yapıların mevcut tarihi dokuyu ve kültürel değerleri koruyarak yeniden yapılandırılıyor olmasıdır. Proje içerisinde yer alan tarihi binalar restore edilirken, diğer yapılar ise aslına uygun olarak çağdaş bir mimari yorumla inşa ediliyor.

ŞEHRİN MERKEZİNDEYİZ
Proje en çok hangi özelliği ile farklılık gösteriyor?

Farklı projeleri incelediğinizde hemen hepsinin lokasyonu ile öne çıkma gayretinde olduğunu görüyoruz. Hepsi 'şehrin merkezindeyiz' vaadi veriyor. İşte bu vaad tam anlamıyla Tarlabaşı 360'ta karşılığını buluyor. Tarlabaşı 360, İstanbul'un en önemli çekim merkezi olan İstiklal Caddesi'ne sadece 180 metre mesafede yer alarak hem yatırım hem oturum için eşi benzeri olmayan bir lokasyon sunuyor.

160 MAĞAZA YER ALIYOR
Diğer taraftan, Tarlabaşı 360'ın cadde ve sokakları birçok galeriye, mağazaya, kafe ve restorana ev sahipliği yapacak ve burası yeniden eski elit yaşamına kavuşacak. Projenin cadde ve sokaklarında yer alan perakende alanlarının konseptini belirlemek için çalışmalar tüm hızıyla devam etmekte olup proje tamamlandığında Tarlabaşı360'm cadde ve sokakları Nişantaşı ve İstiklal Caddesi ile yarışır duruma gelecek. Zira mevcut rakamlarla küçük bir değerlendirme yapmak gerekirse; İstiklal Caddesi'nin uzunluğu 1.42 km, Nişantaşı'nın 2,06 km olurken Tarlabaşı 360'm cadde ve sokak uzunluğu 1,4 km olacak. Yine İstiklal Caddesi'nde yaklaşık 300 mağaza, Nişantaşı'nda yaklaşık 400 mağaza yer alırken Tarlabaşı360'ta 160 mağaza yer alacak.

TARLABAŞI BELGESELİ HAZIRLANDI
Yeni rezidans blokları ne zaman satışa çıkıyor?

Eylül ayında yepyeni bir döneme giriyoruz. Yeni rezidans bölümlerinin lansmanı için çalışmalara başladık. Diğer taraftan madem Tarlabaşı'na hak ettiği değeri vermek üzere yola çıktık bunun için de projenin bitmesini beklemek istemedik. Alanında profesyonel isimlerle bir araya gelerek bir belgesel projesini hayata geçirdik. Tarlabaşı ve tarihini anlatan belgeselimiz üniversitelerde ders niteliğinde olma özelliği taşıyor. Bu yıl içinde Tarlabaşı belgeselimiz de gösterime gireceği için ayrıca çok heyecanlıyız. 



16 BİN METREKARE TİCARİ ALAN 
Projedeki konutlar 48 ila 354 metrekare arasında değişen Studio, 1+1,1+1 Loft.2+1,2+1 Dubleks, 4+1 Dubleks ve Penthouse seçeneklerinden oluşuyor. Satışa hazırlanan rezi danslar Taksim meydanına en yakın bölümleri olup aynı zamanda tescillenmiş cepheleri ile projenin en dikkat çekici blokları olacak. Tarlabaşı360 projesini bölgenin en önemli çekim merkezi haline getirecek, titizlikle yapılacak olan kiracı karması ve özel işletmesi ile 16 bin metrekare kiralanabilir ticari alanları ve 60 bin metrekare alanda yaklaşık 1000 araç kapasiteli kapalı otopark alanına sahip. Proje tüm ihtiyaçları karşılayacak ticari, sosyal ve kültürel olarak yapılandırılarak hayata geçirilecek.

İlk teslimler ne zaman?
Projede 9 yapı adası üzerinde 25 bin metrekare alan üzerine kurulu, ofis, rezidans, konut ve mağaza alanları ile birlikte 971 ünite yer alıyor. 2017 yılının başında ise ilk ofisler teslim edilecek. Yatırımcısına altın ve dövizden daha çok kazandıran Tarlabaşı 360'ta ofislerin şu andaki metrekare satış fiyatı ortalama 7 bin 500 dolar. Rezidansların ortalama metrekare satış fiyatı ise 6 bin 500 dolar seviyesinde. Projenin yüzde 10'luk bölümünü oluşturan ve yatırım değeri ile ön plana çıkan ofis alanları 63 metrekare ile 630 metrekare arasında değişmekte olup konum itibariyle Tarlabaşı bulvarı ve tamamen araç trafiğine kapalı olan konsept cadde cephesine hakimdir.

Sabah Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181