Zekeriyaköy Köy projesinde 2. etap satışta!
Siyahkalem'in, Emlak Konut GYO güvencesiyle Zekeriyaköy'de inşa ettiği KÖY projesinde, çeşitli tip ve büyüklüklerde projelendirilmiş 971 adet konut yer alıyor. Henüz ruhsat süreci tamamlanmamış etaplarla birlikte yaklaşık 1.167 konut ile yaklaşık 15 bin metrekarelik bir çarşıdan oluşması planlanan KÖY'de 2. etap konutların satışı başlıyor. KÖY'ün 1. etabında yer alan 462 konutun inşaatı sürerken, 1+1'den 6+1 kullanıma kadar farklı tiplerde tasarlanmış, apartman daireleri, çift dubleksler, sıraevler ve villardan oluşan 214 ünitelik ikinci etabın ruhsat işlemleri tamamlandı.

ZEKERİYAKÖY DEĞERLENİYOR
Siyahkalem CFO'su İbrahim Kahraman, 2016 yılının ikinci yarısında hizmete açılacak olan 3. Köprü ve İstanbul Belediyesi'nin yıl içinde başlayacağı 5 yeni tünel çalışmasının Zekeriyaköy'de arsa ve konut değerlerini her geçen gün artırdığını belirterek "5 yeni tünelle kuzey-güney aksı ve 3. Köprü ve bağlantı yollarıyla doğu-batı aksı ile çevrelenen Sarıyer, özellikle de Sarıyer'in kuzeyinde yer alan Zekeriyaköy bölgesi, İstanbul'un en fazla değerlenen bölgelerinin başında yer aldı. Bu nedene KÖY projesi büyük bir ilgi görüyor. 2. etap ünitelerimize zaten yoğun bir ilgi vardı. Satışların başlamasıyla bu ilginin daha da artacağını düşünüyorum" dedi.

İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ
Gayrimenkul fuarı Cityscape Turkey'e katıldıklarını belirten Siyahkalem CFO'su İbrahim Kahraman "Fuarda birçok farklı ülkeden bireysel yatırımcılara sıcak satış yapmanın yanı sıra, uluslararası kurumsal firmalardan da işbirliği teklifi aldık. Londralı, gayrimenkul geliştirme şirketi Copperstones international properties, Londra'da yaşayan Türkler'in, Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarına son yıllarda gösterdiği ilgi nedeniyle, KÖY projesini Londra'da pazarlamak istiyor. Bunun yanısıra, Alman menşeili bir başka şirket, projemizi Almanya, İsviçre, Lüksemburg ve Hollanda'da pazarlamak için teklif verdiler. KÖY projesi uzun yıllardır, yurtdışında yaşayan Türklerin yaşama alışkanlıklarına son derece uygun bir proje. Projemizin özellikleri ve konumu sebebiyle uluslararası yatırımcılar kadar Türk yatırımcıların da ilgi odağı oldu. Nihai tüketici olarak finans ve gayrimenkul sektörünün üst düzey profesyonelleri de büyük ilgi gösterip, alım yaptılar. Fuarın 2. etap lansman dönemine denk gelmesi de bizim için büyük fırsat oldu. Bu sebeple gerek fuardaki standımız, gerekse de satış ofisimizin trafiği yüzde 80 oranında arttı" diye konuştu. Proje, dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirdiği projelerle uluslararası bilinirliğe sahip, pek çok ödül sahibi İngiliz mimari grup Hopkins Architects tarafından tasarlandı. 15 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan ÇarşıKÖY'ün kiralamasını Turkmall gerçekleştiriyor.

Gayrimenkul akıllı yatırım
Cityscape Turkey iletişim çalışmaları kapsamında Siyahkalem'in KÖY satış ofisinde düzenlediği "Gelişen Piyasalar İçinde Türkiye'nin Yeri" başlıklı sohbet toplantısına katılan Japonya yatırım bankası Nomura International'ın stratejisti Timothy Ash, Türkiye ekonomisinin geleceği acısından için ortamın çok olumlu olduğunu belirtti. İstanbul'un gayrimenkul yatırımı açısından cazibesini korumasını, İstanbul'un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine bağlayan Timothy Ash, "Türk lirasının ucuz olduğu düşünüldüğünde, bu son derece akıllı bir yatırım aracı" dedi.

Yatırım politikaları konusunda İngiltere, ABD ve diğer Batılı hükümetlere danışmanlık da yapan Ash "Türkiye'nin uzun vadede umut veren bir ülke olduğunu söyleyerek şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye'de güvenlik ve iç politika ile ilgili mevcut riskler var. Ancak son derece olumlu gelişmeler de var. Kamu finansmanında da olumlu gelişmeler var. Kamu borcu hedefi düşük seyrediyor. Güçlü ve dayanıklı bir bankacılık sektörü var. İş yanlısı girişimcilik ruhu başka ülkelerde görmediğimiz kadar yüksek. Türkiye'de alt yapı yatırımları var. İşsizlikle mücadele ediliyor. Açıklaması da kolay değil ama ben bunu genç nüfusa bağlıyorum. Türkiye'de uzun vadede olumlu gelişmeler olacak."

Uygun kredi imkanı
Köy projesindeki ödeme koşulları hakkında bilgi veren Siyahkalem CFO'su İbrahim Kahraman "KÖY'de konut sahibi olmak isteyenler için ciddi bir linansal mühendislik örneği gerçekleştirdik. Bu sayede, piyasada geçerli olanın oldukça altında bir oranla kredi kullanabiliyor. Örneğin 500 bin TL tutarında 120 ay vadeli bir kredi için 228 bin TL civannda bir avantaj sağlanabilmekte. Müşterilerimizin kullandıkları kredi tutarı arttıkça, elde edilen avantaj da artmakta. Uyguladığımız bu ödeme sistemimizle sektörde referans alınan bir proje haline geldik" dedi. Köy projesinde anlaşmalı bankalar aracılığıyla ortalama aylık 60 ay vade için yüzde 0.32 ve 120 ay için yüzde 0.70 oranlarda kredi kullanılabiliyor.

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181