Zekeriyaköy Köy projesinde %50 değer artışı!
Siyahkalem, bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen Cityscape Turkey Fuarı’na, emlak konut GYO ortaklığı ile Zekeriyaköy’de 467 bin metrekarelik alanda gerçekleştirdiği KÖY projesi ile katıldı.

Siyahkalem CFO’su İbrahim Kahraman, 24-26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Cityscape Turkey’e katılma kararlarında, Eylül 2015’de Dubai’de katıldıkları Cityscape Fuarı’nda gördükleri yoğun ilginin etkili olduğunu söyledi. Kahraman “Cityscape Turkey için yalnız Körfez değil, dünyanın pek çok ülkesinden yatırımcı Türkiye’ye gelecek. Fuarın, yerli yatırımcılar için de ilgi odağı olduğunu düşünüyoruz”dedi.

Doğayla iç içe bir yaşam
Ağustos ayında hizmete girecek 3. köprü, yapımı devam eden 3. hava alanı ve İstanbul Belediyesi’nin yıl içinde başlayacağı 5 yeni tünel çalışmasına yakınlığı nedeni ile her geçen gün değerlenen Zekeriyaköy’de yer alan KÖY, çeşitli tip ve büyüklüklerde 1.167 konut ve 15.000 metrekarelik bir çarşıdan oluşuyor.

Farklı yaşam stillerine göre farklı tiplerde tasarlanan ve doğayla uyum içinde bir hayat vaad eden KÖY, 3 etaptan oluşuyor. 1. etabında yer alan 462 konutun inşaatı sürerken, 1+1’den 6+1 kullanıma kadar farklı tiplende tasarlanmış, apartman daireleri, çift dubleksler, sıraevler ve villlardan oluşan 214 ünitelik 2. etabın satışları geçtiğimiz günlerde başladı.

64.000 metrekarelik bir yeşil alana sahip olan KÖY’de satış fiyatları, ünite tipine ve konumuna göre metre karesi 6.050 TL TL ile 10.500 TL arasında değişiyor.

%50’lere varan değer artışı
Siyahkalem CFO’su İbrahim Kahraman, İstanbul’un konut yatırımı acısından Avrupa’da en çok tercih edilen 3 kentten biri olduğunu hatırlatarak, “Gayrimenkul sektörü hem kurumsal hem bireysel yatırımcı açısından cazibesini koruyor. Bizim projemizin de yer aldığı, 5 yeni tünelle kuzey-güney aksı ve 3. köprü bağlantı yollarıyla doğu-batı aksı ile çevrelenen Sarıyer, özellikle de Sarıyer’in kuzeyinde yer alan Zekeriyaköy, İstanbul’un en fazla değerlenen bölgesi. Gayrimenkul projelerine olan talebi etkileyen faktörlerin başında, inşaat kalitesi, projenin sahip olduğu sosyal olanaklar ve fiyatlar kadar projeye olan erişim kolaylığının da geliyor. İstanbul gibi büyük şehirlerde bazı gayrimenkullerin değerinin yüzde 90’ını lokasyon oluşturuyor.

Gerek İstanbul’da gerek dünyada benzeri altyapı projelerinin geçtiği bölgelere baktığımızda İstanbul’un kuzeyinde önümüzdeki dönemde %50’lere varan değer artışı bekliyoruz” dedi.

Cityscape Turkey fırsat yaratacak
Kahraman, Cityscape Türkiye’nin hem bireysel hem kurumsal gayrimenkul yatırımcıları için önemli fırsatlar yaratacağını belirterek, şunları söyledi:
“Gayrimenkul sektörüne ilgi bölgemizdeki sıcak gelişmelere rağmen, 2015 gibi zor bir yılda bile azalmadı. Biz, ilk kez katılmamıza rağmen Cityscape Dubai’de beklentimizin üstünde bir ilgi gördük. İstanbul’da da aynı başarıyı yakalayacağımızdan eminim. Cityscape İstanbul’un yalnız yabancı değil yerli yatırımcılar için de ilgi odağı olacağını düşünüyorum. Hem çeşitli ülkelerden gelen yatırımcılara ülkemizin en prestijli projelerini tanıtmış olacağız hem de yerli yatırımcı ile sıcak bir ilişki kurma şansı yakalayacağız.”

KÖY’de yaşama ayrıcalığı
Dubai’de gerek bireysel gerek kurumsal yatırımcının KÖY projesine gösterdiği ilginin projenin doğa ile iç içe bir yaşamın imkanlarını sağlaması, olduğunu söyleyen Kahraman, “Sadece Türkiye’de değil, dünyanın hemen her yerinde insanlar doğa ile daha barışık ve iç içe yaşamanın yollarını arıyor. İnsanlar, sosyal imkanlara kolay ulaşmak, giderek kaybolan iyi komşuluk ilişkileri kurmak, rahatlıkla evcil hayvan yetiştirmek, dilediğinde toprağa dokunmak istiyor. Kent içinde yaşayarak bu imkanlara sahip olmak o kadar kolay değil aslında. Hele İstanbul gibi bir metropolde yaşarken bu ayrıcalıklara sahip olmak iyiden iyiye zor. KÖY bütün bu ihtiyaçları karşıladığı için de büyük ilgi görüyor” diye konuştu.

Bol ödüllü mimarlık ofisi Hopkins
Köy Projesi’nin mimari tasarımı, merkezi Londra’da bulunan Hopkins Architects tarafından gerçekleştirildi. Hindistan’dan Hollanda’ya, Birleşik Krallık’tan Almanya’ya, Kıbrıs’tan Yunanistan’a, Japonya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne pek çok ülkede onlarca uluslararası proje hayata geçiren Hopkins Architects’in çok ödüllü projeleri arasında 2012 Londra Olimpiyatları için tasarladıkları Londra Olimpiyat Parkı da bulunuyor.

Milliyet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181