Aydın Nazilli'de eski devlet hastanesinin binaları yıkıldı!
Nazilli Belediyesi, Zafer Mahallesi’nde 60 yıl önce inşa edilen ve 2013’te depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan eski devlet hastanesi binalarının yıkımına başladı. Yeşil Mahalle’de yapılan 400 yataklı yeni Nazilli Devlet Hastanesi’ne taşınmasından sonra 4 yıldır boş kalan ve kullanılmamaktan viraneye dönmüş eski binalarının yıkımı düzenlenen törenle başlatıldı. Törene Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Cihan Koçyiğit,  İlçe Tarım Müdürü İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Sunay Güler, Zafer Mahallesi Muhtarı Mustafa Certel, Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir ve mahalle sakinleri katıldı.

Eski hastanenin Sağlık Bakanlığı’ndan Milli Eğitim Bakanlığı’na devrinin yapıldığını söyleyen Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, yıkımın ardından alana okul yapılacağını kaydetti. Kaymakam Küçük yaptığı açıklamada, “Yıllardır boş duran, mahalle tarafından da sürekli bize iletilen, rahatsızlıkların olduğu konusunda sık sık şikâyet aldığımız eski devlet hastanemizin nihayet yıkımını yapıyoruz. Uzun bir süreç oldu. Bu süreç içerisinde prosedürler tamamlandı ve yıkım kararı alındı. Bu iş bize nasip oldu, inşallah açılışı da bize nasip olur. Bu alan ile yeni hastanenin yanındaki okul alanını takas yaptık. Burada emeği geçen Milletvekilimiz Abdurrahman öz’e, Valimize, Belediye Başkanımıza, Milli Eğitim camiamıza ve bütün paydaşlarımıza teşekkür ederiz. Yazışmalarımızın bitiminin ardından, olumsuz gelen deprem raporların ardından bugün itibariyle yıkıma başlıyoruz. Araziyi boş hale getireceğiz. İnşaatın 1-2 yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Kazasız belasız bir yıkım olmasını diliyorum. Yıkım tahminimizce 1 ay sürecek. Belediyemiz tarafından yapılacak olan bu yıkımda katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle yapılan görüşmelerde bir veya birden fazla eğitim kurumunun buraya yapılmasını planlıyoruz. Kesin olarak söyleyebiliriz ki burası okul olacak. Eğitim yuvası olacak” dedi.

2000-2002 yılları arasında eski hastanenin müdürlüğünü yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, hastanenin boşaltıldıktan sonra fuhuş ve uyuşturucu kullananların mekânı haline gelmesinden dolayı mahallede yaşayan vatandaşların yaşanan durumdan dolayı sürekli kendilerine şikayete geldiklerini ifade etti.  Hastanenin tamamlanma sürecinin hastane müdürlüğü döneminde kendisine, yıkılmasının da yine bu kez Belediye Başkanı olarak kendisine nasip olduğunu hatırlatan Haluk Alıcık, “Vatandaşlarımız bu alandan çok rahatsız. Burası tam bir fuhuş yatağı, esrarcı yatağı olmuş. Bu çevrede yaşayan vatandaşların hepsi mağdur. Buradaki amacımız tabi ki güzel bir şeyler yapılsın okul yapılsın. Ama öncellikli olarak vatandaşlarımız huzurlu olsun.  Ben buranın eski hastane müdürüydüm burası yıllarca Nazilli’ye hizmet verdi. Hastane olarak boşaltılmadan önce başka bir şey olarak değerlendirilmesini isterdim ancak devletimiz bununla ilgili incelemeleri yaptı ve depreme dayanıksız raporu bulunduğu için kullanımına izin vermedi. Buna saygı duyulmalı ve yeni yapılacak bir şeylere vesile olmalıyız. Ben Nazilli’de büyük bir meydanın olmasını istiyorum. Baktığımızda bu hastane eğer depreme dayanıksızsa, benim hayalini kurduğum meydan projesi içerisinde yer alan 5 Eylül Okulu binasının ve diğerlerinin de öyle olduğunu düşünüyorum. Girişimler yaparak tüm eski binalarda bulunan okulların buraya taşınmasını öneriyoruz. Battı-Çıktıları olan şehrin görünümüne estetik katacak bir alan oluşturabiliriz. Ancak ilk mevzuumuz bu ucube binaların ortadan kaldırılmasıdır. İlçemiz için en yararlı ne olabilirler için çalışmalarımızı yapmalıyız. Hepimiz taşın altına elimizi koymalı şehrimize yarar sağlayacak tüm projeleri takip etmeli ve gerçekleştirmeliyiz. Devletimizin burada en güzel hizmeti sunacağına eminim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla, verilen talimatın ardından eski devlet hastanesi görüntüleme merkezinin yıkımı ile bir ay sürecek çalışmalara başlandı.

Nazilli Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181