Aydın Nazilli'de İnci Yaşam projesi son durum!
İnci Yaşam'ın inşaat sektörünün önde gelen bir projesi olduğunu ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli'de ilk defa böyle bir yapılaşma görüldüğünü belirtti. Alıcık, "Bu tür inşaatlar çok büyük imalatlar gerektiriyor.'' 

'BÖLGENİN EN SAĞLAM, DEPREME EN DAYANIKLI PROJESİ'
İnşaatın yapım süreci hakkında bilgiler veren İnci Yaşam Nazilli Proje Ortağı ve inşaat uygulaması yapan Berre İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Türker, inşaat hakkında çıkan dedikoduların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Eski köy garajı olarak bilinen alanda hızla devam eden inşaat çalışmalarını, Başkan Haluk Alıcık yerinde inceledi. İnci Yaşam'ın inşaat şantiyesinde yapılan bilgilendirilmeye Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve kurmaylarının yanı sıra, İnci Yaşam Nazilli Proje Ortağı ve inşaat uygulaması yapan Berre İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Türker, Proje Müdürü Uğur Demirbaş, Şantiye Müdürü Mehmet Uçar ve basın mensupları katıldı.

"NAZİLLİ'NİN FARKLI YÜZÜ OLACAK''
İnci Yaşam'ın inşaat sektörünün önde gelen bir projesi olduğunu ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli'de ilk belirt defa böyle bir yapılaşma görüldüğünü belirtti. Alıcık, "Bu tür inşaatlar çok büyük imalatlar gerektiriyor. Nazilli Belediyesi olarak Yeni Yapı Firması'yla böyle güzel bir ortaklığa imza attığımız için çok mutluyuz. Vatandaşlarımız da merak ediyor. Güçlendirme uzun sürdü gibi görünüyor ama bu tip imalatlarda normal. Kaba inşaatı bittiği zaman daha hızlı ilerleyecektir. Nazilli Belediyemiz için güzel gelir getirecek, onun bir an önce bitirmesini bekliyoruz.

Yaşamsal değerlerimizin her bir zerresi bizim için çok önemlidir. Marka şehir olma yolunda ilerleyen Nazilli'miz için şehrin merkezinde, şehrin çehresi için önem arz eden, eski köy garajı alanında yapılan bu inşaat ile farklı bir görünüme sahip olurken hayata geçirdiğimiz 'İnci Yaşam' projemiz Nazilli için yepyeni bir katma değer olacaktır. Bu proje Nazilli'ye ait özel yapı konseptiyle Ege Bölgesi'nde bir ilk olma özelliği taşımasının yanı sıra tıpkı diğer yaptığımız projelerde olduğu gibi Nazilli'de bir farklılık yaratacaktır. Nazilli'nin çok farklı yüzü olacak" dedi.

''BÖLGENİN EN SAĞLAM, DEPREME EN DAYANIKLI PROJESİ''
İnşaatın yapım süreci hakkında bilgiler veren İnci Yaşam Nazilli Proje Ortağı ve inşaat uygulaması yapan Berre İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Türker, inşaat hakkında çıkan dedikoduların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Türker açıklamasının devamında, "Üst yükleniciliğini Türkiye'nin inşaat sektöründeki dev firmalarından Yeni Yapı'nın yaptığı, uygulama ve inşaat işleri Berre İnşaat firmamız tarafından gerçekleştirilen İnci Yaşam projemiz, ilimizde gerçekleşen en büyük proje olma özelliğinin yanında, ilimizin ilk ve tek karma projesidir. Otopark sorununa kalıcı çözüm olması açısından eksi 3 kata temel kotumuz indirilmiştir. Bu işlem yapılırken 350 dikey kazık ortalama 7 metre, bin 300 yatay kazık ortalama 22 metre ile iksa çalışmamızla zemin sağlamlaştırmamız yapılmış olup, Nazilli'mizin birinci derecede deprem kuşağında olması ve zemin değerlendirme ve analiz firmamızın tavsiye ve projesiyle bölgemizde pek yapılmayan jet grouting 2 sistemiyle temel altı 16 metre derinliğinde, 80 santim eninde bin 600 adet jet grouting 2 uygulanmaktadır.

2 bin 600 ton çimento basılarak zemin ıslahı yapılmaktadır. Kaba inşaatına başladık. Yaklaşık 5 ayda kaba inşaatı bitecek. Sözleşme bitim tarihinde de inşaat teslim edilecek. Böyle bir çalışma ve uygulama hem Nazilli'mizde, hem de ilimizde bu kadar büyük kapsamda ilk defa uygulanmaktadır ve bu durum bölgenin en sağlam, depreme en dayanıklı projesinin oluşmasını sağlamıştır. Şu ana kadar İnci Yaşam projemizden yüzde 26 satış yaptık. İnşaatımız şekillendikçe satışların arttıracağını düşünüyoruz. Çünkü ilçemizde maketten satışa sıcak bakılmıyor. Dairelerin içini gezerek hissetmek istiyorlar" ifadelerini kullandı. Ayrıca yapılan açıklamalarda şu anda inşaatta 50 işçi çalıştığı, bu sayının ilerleyen zamanlarda 250'ye çıkacağı belirtildi. 

Adalet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181