TOKİ Aydın Çine konutlarında başvurular başladı!
Çine'de TOKİ aracılığı ile ev satın almak isteyen vatandaşların merakla beklediği müracaat süreci başladı. TOKİ, Çine'de 3+1 ve 2+1 olmak üzere toplam 90 daire inşa edecek.

Çine Cumhuriyet Mahallesindeki 14 dönümlük arazi Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Başbakanlık Toplu Konut İdaresine (TOKİ) devredilmesinin ardından Çinelilerin merakla beklediği müracaat kayıtları başladı. Bir hane halkı adına, yalnızca bir başvuru kabul edilecek iken ayrıca başvuran kişinin Çine'de en az bir yıldan fazla ikamet etmiş olması gerektiği bildirildi.

Çine'de 20 adet 2+1 ve 70 adet 3+1 olmak üzere 90 daire inşa edecek olan TOKİ'den 2+1 daire satın almak isteyenlerin aylık gelirleri 3 bin 200 TL'yi geçmemesi ve aile fertlerinden herhangi birisi üzerinde ev kaydı bulunmaması gerektiği, ayrıca 2+1 daire başvurusu için ilk olarak Halk Bankası'na 4 bin lira üyelik ücreti yatırılacağı öğrenildi.

SON TARİH 29 ARALIK
3+1 daireden satın almak isteyenlerde ise aylık gelir sınırlama şartı bulunmadığı ve tek şartın ise başvuru yapan kişi ve diğer aile fertlerinin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde üzerine kayıtlı bir evin bulunmamasının olduğu bildirildi. 3+1 daire başvurusu için Halk Bankası'na 6 bin lira para yatırılacak TOKİ başvurusunda bulunmak isteyenlerin 29 Aralık 2017 tarihine kadar Halk Bankasına üyelik ücretini yatırmaları gerekiyor.

3+1 daireler 118,119 ve 123 metrekarelik olmak üzere 3 farklı şekilde inşa edilecek, 3+1'lerin tahmini toplam fiyat ise 177 bin ve 187 bin lira arası olacak. 2+1 daireler 90 metrekare olarak inşa edilecek ve toplam tahmini fiyat ise 141 bin lira. Aylık taksit bedeli ise belirlenen son fiyat üzerine göre düzenlenecek .

Sezgin Madran / Aydın Denge Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181