TOKİ Aydın İncirliova'da dar gelirliye 200 konut yapacak!
İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, ilçede yaşayan dar gelirli vatandaşlara yönelik Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile ortaklaşa 200 konut yapılacağı müjdesini verdi. Ön taleplerin önümüzdeki günlerde toplanmaya başlayacağını belirten Kale, “20 dönüm arazi üzerine 200 konut yapacağız” dedi.

İncirliova İlçesi Jandarma Lojmanları arkasında bulunan 20 bin metre karelik alana yapılacak olan 200 konutluk 2+1 daireleri, ilçede en az 1 yıl ikamet eden ve maaşı 3 bin 200 liradan az olan kişiler başvurabilecek.
 
Toplu konutların yapılacağı alanda konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, “İncirliova belediyesi olarak 2017 Mayıs ayında TOKİ ile yapmış olduğumuz temasımız neticesinde İncirliova’daki dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olmaları ile ilgili bir girişimde bulunmuştuk. Bu hafta itibariyle TOKİ’den arkamızda görülen alanda 200 konutun yapılabileceği ile ilgili ön onay geldi. 20 Eylül 2017 tarihi itibariyle başvurular başlıyor ve 31 Ekim 2017 tarihine kadar sürecek. Başvuru şartlarına uygun vatandaşlar Ziraat Bankası İncirliova Şubesi’ne 4 bin lira ön ödeme yapacak. Sayı 200 olursa ve şartların hepsi yerine getirilirse derhal gerekli mevzuat prosedürler tamamlanıp ihalesine geçilecek. Eğer talep sunabileceğimiz konut sayısından fazla olursa noter huzurunda kura usulü hak sahipleri belirlenecek. Yine işlemler tamamlanıp derhal ihalesi için gerekli çalışmalar başlayacak” dedi.
 
“VATANDAŞLARIMIZA ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN”
Başvuru kriterleri hakkında da bilgi veren Kale, “En temel şartımız aylık hane halkı geliri 3 bin 200 lirayı geçmeyecek, ailenin fertlerinin üzerinde müstakil bir konut olmayacak, ailenin fertlerinden sadece bir kişi müracaat edebilir. T. C. vatandaşı olmak, İncirliova’da en az bir yıl ikamet ediyor olması ve daha önce TOKİ’den daire almamış ve toplu konut kredisi kullanmamış olması şartı vardır. Bunları yerine getiren ve bunlarla ilgili belge sunan arkadaşlarımız başvuru yapabilir.25 yaş üzerinde olunması konusunda genel bir şart var ama eşi vefat etmiş çocuklu dul bayanlarda 25 yaş şartı aranmamaktadır. Konutun ortalama satış fiyatı 124 bin 900 lira olarak belirlenmiştir. Ödeyecekleri peşinat sonrasında taksit miktarları belli olacaktır. 2+1 olacak olan konutlar vatandaşlar için çok iyi olacak. Şimdiden vatandaşlarımız hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

Hakan Akın / Aydın Denge

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181