Balıkesir Çamlık Tepesi ve Hilal Camii projelerinde imzalar atıldı!
Büyükşehir Belediyesi Karesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şirket yetkilisi, meclis üyeleri ve daire başkanları katıldı. İmza töreninde yaklaşık 135 milyon liraya mâl olacak olan Çamlık Tepesi ve Hilal Camii projesinin videoları katılımcılara izletilirken, Başkan Uğur, Büyükşehir ile birlikte hayallerin gerçek olduğunu söyledi.

BAŞKAN UĞUR: “ÖNCE HAYAL EDİYORUZ SONRA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Bir hayali daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Uğur, Balıkesir’in Büyükşehir olmasından sonra birçok projenin hayata geçirildiğini belirtti. Projeleri önce hayal ettiklerini söyleyen Uğur, daha sonra inşaat projelerini hazırladıkları Çamlık Tepesi ve Hilal Camii projesinin ihalesinin yapıldığını hatırlattı. Şimdi ise projeyi gerçekleştirmek için adım attıklarını belirten Başkan Uğur, “Çay Deresi Projemizin ilk etabı inşallah Mart ayı sonunda Balıkesirli hemşehrilerimizin hizmetine girecek. Çay Deresi’ndeki ticari alanlar, yürüyüş yolları, rekreasyon alanları ve kongre merkezimiz ile beraber örnek bir kongre merkezi gerçekleşecek. Açılışını hep birlikte yapacağız. Yine yeni 1000 Yataklı Devlet Hastanesi önündeki bir alışveriş merkezi hızla inşaatı ilerliyor. Sebze Meyve Halimiz bitti. İnşallah Mart ayı içerisinde, Çay Deresi’ndeki alandan taşınacak. Türkiye’nin en modern hallerinden birinin açılışını gerçekleştireceğiz. Yine Hayvan barınağımız, Balıkesir’e 35-40 kilometre ötede bitti. İstiyoruz ki sokak hayvanlarımızın rehabilitasyonu ve aşıları yapılsın. Yalnız Balıkesir’in merkezinde değil; Ayvalık’ta, Sındırgı’da Bandırma’da 20 ilçemizde yaptığımız projeler var. Şu anda müteahhitlerimiz çalışıyor, projeler hızlı bir şekilde ilerliyor” diye konuştu.

PROJEDE MİNİA BALIKESİR’DE İNŞA EDİLECEK
Çamlık Tepesi ve Hilal Camii projesinin yine hayal edilen projelerden biri olduğunu söyleyen Başkan Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çamlık’taki Hilal Minareli Camii ve rekreasyon alanı, yine Balıkesir’in tarihini gösteren Balıkesir Türk Tarihi Sokağı. Milattan önceden başlayıp, Cumhuriyetimize kadar gelen tarih sokağı. Yine kütüphanesiyle, ticari alanlarıyla, Minia Balıkesir’i ile yeni bir proje yapımına başlıyoruz. Bir ziyaretçi Mina Balıkesir’i dolaştığında, dışarıdan gelen veya Balıkesirli bir hemşehrimiz Balıkesir’in 20 ilçesini gezmiş olacak.Cunda köprüsünü de görecek, Sındırgı’nın halısını da, Gönen’in kaplıcasını da, zeytini de, zeytinyağını da, tarımını da hayvancılığını da görmüş ve dolaşmış olacak. İşte bu önemli bir proje. Hayal ettik, bütün mimarisi ile hazırlandı, inşaat projesi ile ihale ettik ve ihale neticelendi.

UĞUR: “BİZİM YAPACAĞIMIZ İŞLERE SİZİN HAYALLERİNİZ YETMEZ”
Bu projeleri tanıttıklarında bazı kişilerin ‘Sen hayal satıyorsun’ eleştirilerinde bulunduklarını söyleyen Başkan Uğur, bir vizyon projenin daha başladığını hatırlatarak “Bizim yapacağımız işlere sizin hayaliniz yetmez” yanıtını verdi. Uğur şöyle konuştu:  "İhale neticesinde Çamlık Projemiz, Çay Deresi, Avlu Balıkesir ile teleferik ile birleştiriyoruz. Bir tarafta 300 dönümlük Çamlık, diğer tarafta Çay Deresi’ndeki 240 dönüm alan birleşecek. Dev bir rekreasyon alanı. Bu ihalemizde Bilim merkezi yok. İnşallah hemen onu da ihale edeceğiz. Helikopter pisti ile Balıkesir’in 100 yıllık ihtiyaçlarına cevap verecek, en az 600-700 bin nüfuslu bir Balıkesir’e cevap verecek bir proje. Herkes bana ‘Sen bu videoyu oynatırsın, hayal satıyorsunuz’ dediler. Dedik ki hayal satmıyoruz, yapacağımız işlerimizi konuşuyoruz. Bizim yapacağımız işlere sizin hayaliniz yetmez” 

Çamlık Tepesi ve Hilal Camii Projesi’nin tanıtıldığı videonun izlenmesi ardından Başkan Ahmet Edip Uğur ve projeyi inşa edecek olan şirketlerin yetkilisi arasında imza töreni gerçekleştirildi. Başkan Uğur, 18 ay olan proje bitim süresinin, temel atma töreninde müteahhit firma ortakları ile yapılacak pazarlık ile öncesi bir tarihe çekileceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181