Balıkesir Cunda Köprüsü inşaatında sona yaklaşılıyor!
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Cunda Köprüsü inşaatında sona yaklaşılıyor. İnşaat çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 350 fore kazık üzerine inşa edilen köprüde çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığını söyledi. İlçe merkezinden Cunda ve Lale Adaları'na internet, su, kanalizasyon hatlarının çekilmesine ait çalışmalar nedeniyle son viraja girildiğini kaydeden Başkan Uğur, "Köprünün Lale Adası bölümünde yeni bir kanalizasyon terfi merkezi yapıyoruz. Tabi ki mevcut hatları yeni hatlara bağlamak için mutlaka terfi istasyonunun olması lazım. Sular kesilmeden, kanalizasyon hattında herhangi bir aksaklık yaşanmadan bu çalışmaları tamamlamak istiyoruz. Bu yüzden köprünün hizmete girmesi biraz gecikiyor. Ama artık sonuna geldik” diye konuştu.

CUNDA KÖPRÜSÜ İLE AYVALIK KÖRFEZİ TEMİZLENECEK
Cunda köprüsü altında açılacak kanallar ile denizin de temizlenmeye başlayacağını söyleyen Başkan Uğur, "Çünkü köprünün asfaltını atsak bile bahsettiğim su, kanalizasyon, telefon, internet nakil hatları çalışmaları nedeniyle zaman zaman köprünün kapatılması gerekebilecek. Bu yüzden de ilk etapta 10-15 günlük bir süreçte köprünün asfaltını atarak, köprüyü trafiğe açarız. Zaten şu anda köprüden yayalar geçiyor. Ama önemli olan köprünün altındaki 4 büyük gözün açılması ve suyun akıntısının sağlanmasıdır. Bu sayede Ayvalık körfezi de temizlenecek” dedi.

Köprü çevresine liman inşaatları da yapılacağını belirten Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: “Köprünün alt kısımlarını halka açıp, burada da kafeterya gibi işletmeler konuşlandıracağız. Bunların yanı sıra da hazırladığımız kıyı imar dolgu planlarını da tamamlamaya çalışıyoruz. Ayvalıklılar merak etmesin. Ayvalık'ı dünyanın gıpta ile izlediği bir turizm merkezi haline getireceğiz.” Başkan Uğur’un inceleme çalışmalarına AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve köprü inşaatında çalışan yetkililer eşlik etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181