"Balıkesir'i bu projelerle Bursa ve İzmir'le yarıştıracağım"
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, mart ayında Fransa'da düzenlenen uluslararası Yapı Fuarı-MIPIM'de yabancı iş adamlarına yönelik maketli tanıtımı bu kez Balıkesir'de yaptı. Balıkesir'in vizyon projeleri olan Ayvalık Limanı, Çay Deresi, Teleftik, Port Gömeç, Ayvalık Cunda Köprüsü, Sarımsaklı Plajı, Bandırma Limanı ve Baltok'un maketleri üzerinde projelerini anlatan Uğur, bu projelerle Balıkesir'i dünya şehri yapacağını kaydetti.

YARIŞACAĞIZ

Başkan Uğur, "Balıkesir'e turistin gelmesi için yat limanı lazım, tesis lazım, kruvaziyer lazım. Bunları da biz Balıkesir için planlıyoruz. Ufak tefek projeler ile uğraşmıyoruz. Vizyon projelerimiz Ayvalık Limanı, Çay Deresi, Telefrik, Port Gömeç, Ayvalık Cunda Köprüsü, Sarımsaklı Plajı, Bandırma Limanı ve Baltok'un maliyetleri en az 100 milyon dolar. Benim Bandırma'da düşündüğüm gelecek yatırım 20 milyar dolar. Bizim düşündüğümüz 3. Boğaz Köprüsü'nden, Kanal İstanbul'dan, nükleer santraldan bile önemli yatırımlar. Vizyon proje bunlar, ben bunda başarılı olduğum zaman Bursa ile İzmir ile Balıkesir'i yarıştıracağım. Sanayide, üniversitede, turizmde yarıştıracağım. Benim çok büyük yeraltı, yer üstü ve kıyı zenginliğim var. Benim Balıkesir'i çok iyi planlamam lazım. Ahmet'in Mehmet'in hatırına göre imar planları ile değil" dedi.

ŞÜPHEMİZ YOK

MIPIM'de bütün Avrupalı yatırımcıların maketleri inceleyerek vizyon projeleri hakkında bilgi aldığını ifade eden Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dediler ki 'Balıkesir Büyükşehir Belediyesi gibi maket hazırlayıp sunum yapan başka bir belediye yok'. Orada Berlin Belediyesi de, New York Belediyesi de, Tokyo Belediyesi de bütün dünyadaki büyükşehirlerin belediyeleri de vardı. Adam maketi görünce bunun imar meselesini çöz diyor. Biz şimdi bütün projelerimizle ilgili problemleri çözeceğiz. Dün Sabancı'nm yapacağı Balıkesir Çarşısı'nm inşaat ruhsatını kestik, 1 milyon 250 bin lira ruhsat ücreti aldık, 50 milyon lira da topraktan aldık. Ben Balıkesir'e her hafta 100 bin turist getireceğim. İşte o zaman pastadaki pay büyüyecek, ekmek, aş, iş artacak. Hilton da ayın 20'sinde inşaata başlıyor. Benim yaşım 67, ben Balıkesir'e imza atmak istiyorum. Bana milletin lafı vız gelir, ben şerbetliyim. 35 yıldır siyaset yapıyorum. Kimler avantacı, kimler menfaatçi biliyorum. Projelerim, yaptığımız işler ortada. Paralelcilik yatfası bana yapışmaz. Bizim abdestimizden şüphemiz yok."

YAT LİMANI GEREKLİ

Yerli yabancı turistlerin yatlarla Muğla ve Antalya'nın koylarına geldiğini hatırlatan Uğur, "Senin yat limanın yok ki. Yat limanın olsa oralara gitmez. Biz Marmara ve Ege hattının tam ortasındayız. Alman Daimler firması geldi Balıkesir'e yatırım yapacak adam diyor ki 'Ben hangi evde kalacağım, üst düzey yöneticilerim hangi rezidansta kalır, işçilerim nerde kalır diyor?' Şimdi gene gelecek BALTOK toplu konut projemizden vereceğim ona 300 daire. Allah gönderiyor müşteriyi de. Hem yatırım yapacak hem inşaat sektörüne destek veriyor. Uğraşıyoruz" dedi. 

Habertürk Egeli Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181