Balıkesir’den İstanbul’a gitmek artık daha kolay olacak!
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bir dizi ziyaret için geldiği Balıkesir'de ilk olarak 9. Ana Jet Üssü'nü ziyaret etti. Ardından Balıkesir Valiliğine geçen Bakan Işık, esnaf ziyareti ardından Büyükşehir Belediyesi’ne konuk oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Daire Başkanları ve Büyükşehir personeli tarafından karşılanan Bakan Işık’a Başkan Uğur, Belediye giriş katında sergilenen vizyon projelerinin maketlerini göstererek bilgilendirmede bulundu.  

Başkan Uğur’un makamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin şeref defterini imzalayan Bakan Işık’a Başkan Uğur tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Balıkesir’in Marmara ve Ege Denizlerine kıyısı olduğunu söyleyen Başkan Uğur, Balıkesir’in yeraltı ve yerüstü doğal zenginlikleri bulunan bir il olduğunu belirtti. Madenler, termal, Kaz Dağları, tarım ve hayvancılıkta Balıkesir’in önemine vurgu yapan Başkan Uğur, şehrin değer kazandığına dikkat çekti.

BAŞKAN UĞUR: “BALIKESİR’İ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”
Hükümetin çalışmaları olan otoyollar, bölünmüş yollar, üniversiteler, hastaneler gibi yatırımların Balıkesir’e değer kattığını vurgulayan Uğur, “İstanbul- İzmir Otoyolu, Çanakkale Köprüsü Balıkesir’i ulaşılması kolay ve önemli bir konuma getiriyor. Son dönemde artık yatırımcılar Balıkesir’e gelmeye başladı. Geçen günlerde Filli Boya ile ilgili Sanayi Odamızda bir tören düzenledik. Yine Şişecam, Kale Grubu ve Hek Gıda Balıkesir’e geliyor. Bunlar çok önemli yatırımlar. Bu fabrikaların hammaddeleri bizim bölgelerde. Balıkesir’i bu gelen yatırımlar ve buralarda çalışacak üstü düzey görevliler, mühendisler bizim sosyal hayatı da, konutlarıyla her şeyiyle hazırlamamız lazım. Yoksa ailesi İstanbul’da oturacak, mühendisi, Ceo’su gidip gelecek. İstiyoruz ki Balıkesir’de yaşasınlar. O yüzden biz de Balıkesir’i yeni yaptığımız imar ile, ve sosyal alanlar ile her şeyiyle geleceğe hazırlıyoruz. İnşallah Balıkesir kısa zamanda insanların rahat bir şekilde yaşadığı, bütün ihtiyaçlarını karşıladığı bir şehir olsun” diye konuştu.

BAKAN IŞIK: “BALIKESİR EGE VE MARMARA’YI BULUŞTURAN MERKEZ OLACAK”
Balıkesir’in ülke tarihinde, günümüzde ve gelecekte çok önemli bir şehir olduğunu belirten Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Balıkesir’i sembol şehir olarak niteledi. Balıkesir’in içinden çıkarttığı tarihi şahsiyetler ve Kurtuluş Savaşı’nda verdiği Milli Mücadele ile Kuva-yi Milliye ruhunun en fazla yeşerdiği illerden olduğunu ifade eden Bakan Işık şunları söyledi: “Günümüzde sadece turizm ve sadece tarım da değil, aslında pek çok alanda gelişme gösteren bir şehir Balıkesir. Sanayide de her geçen gün büyüyen ve gelişen bir şehir olması Balıkesir’i Türkiye’nin geleceğinde de önemli bir paya sahip bir şehir olma konumunu sürdürecek. Tarihin her döneminde bu şehir önemli bir şehir. Bugünde önemli bir şehir. Özellikle AK Parti döneminde şehrimize yapılan önemli yatırımlar şehrimizin marka haline gelmesine sebep oldu. Osmangazi Köprüsü’nün açılması Bursa yolunun tamamlanması, Karacabey’e kadar yolun açılacak olması Balıkesir’i Bursa ve İstanbul’a daha da fazla yaklaştırdı. Artık Balıkesir’den İstanbul’a gitmek 6-7 saatlik bir çile olmaktan çıkıyor. Şimdi 18 Mart’ta temelini atacağımız Çanakkale köprüsü ile Balıkesir çok daha ayrı bir güzellik kazanacak. Ve adeta Ege’nin Marmara ile buluşmasında bir merkez konumuna gelmiş olacak. Bunun Balıkesir’e çekeceği yatırım, Balıkesir turizmini çok daha hareketlendirmesi ve bu sayede de Balıkesir’in çok daha gelişmesi kısa zamanda gerçekleşmiş olacak.”

BAKAN IŞIK’TAN BAŞKAN UĞUR’A TEŞEKKÜR
Türkiye’nin büyümesi sırasında yerelde de buna ayak uyduracak olan anlayışın önemine değinen Bakan Işık, “Siz hükümet olarak bir ile ne kadar destek verirseniz verin, eğer yerelde o kaynaklar birleşip bütünleşip, yatırıma dönüşmezse bir ayak eksik kalır. Tabi Ankara’dan çok iyi tanıdığımız Ahmet Edip Uğur beyefendi, bizim ağabeyimizdir. Milletvekili olarak ta beraber çalıştık. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra şehrimizde çok ciddi yatırımlar yapıyor” şeklinde konuştu.

Her geçen yılın Balıkesir için daha iyi olacağına inandığını ifade eden Bakan Işık, yerel yönetim ve hükümetin işbirliğinin Balıkesir’in daha hızlı büyümesine gelişmesine sebep olacağını belirtti. Bakan Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a teşekkür ederek, “Türkiye’nin kalkınma hızında daha hızlı Balıkesir’in gelişeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Uğur, Bakan Işık’a zeytinyağı, Yağcıbedir halısı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen ürünleri hediye etti. Bakan Işık’ta Başkan Uğur’a Milli Savunma bakanlığı tarafından hazırlanan bir teşekkür plaketi verdi. Ziyarette Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Milletvekilleri Kasım Bostan, Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, ilçe belediye başkanları, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları katıldı. Bakan Işık, yemek programı ardından Büyükşehir’den ayrıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181