Başkan Uğur Balıkesir'in projelerini anlattı!
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesinin tamamlanan ve devam eden yatırımları hakkında basın mensuplarına bilgilendirmede bulundu. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’ndan düzenlenen toplantıya Balıkesir’in tüm ilçelerinden basın mensupları katılırken, Daire Başkanları da hazır bulundu. Yapılan çalışmalar, devam eden projeler ve başlayacak olan projelerle ilgili görseller ve videolarında gösterildiği toplantı sonunda Başkan Uğur basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Büyükşehir Belediyesi’nin Balıkesir Su ve Kanalizasyon idaresi (BASKİ) ile birlikte 3 yıl içinde toplam 1 milyar 250 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Uğur, Balıkesir’in vizyon projeler ile daha da değer kazanacağını belirtti.

BÜYÜKŞEHİR PROJELERİ HIZLA UYGULAMAYA KONULDU
Balıkesir’in 30 Mart 2014 tarihinde nüfusu 750 bin ve üzeri olan diğer iller gibi Büyükşehir statüsüne kavuştuğunu söyleyen Başkan Uğur, bütünşehir olduğunu belirtti. Balıkesirlilerin, Büyükşehir olmayı özlediklerini ifade eden Başkan Uğur, bütün şehir ile birlikte daha önce 19 ilçe ve 34 belde deki belediyelerin ayrı su ve kazalizasyon hizmeti verdiklerini hatırlatan Başkan Uğur, “Bunların hepsi Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) kurularak onun sorumluluğuna verildi. Büyükşehirler bunun yanında bütün ulaşım, otogarlar, bütüm sebze meyve halleri, bütün mezbahaların sorumluluğu da Büyükşehir’e verildi. Bizde 2014 yılında yapılanmamızı tamamladık. Büyükşehir olunca bazı personeller eski Balıkesir Belediyesi’nden ve diğer ilçe belediyelerden geldiler. Kuruluşumuzu tamamladıktan sonra vaatler ve projelerimizi hızlı bir şekilde uygulamaya geçtik” dedi.

BAŞKAN UĞUR: “BALIKESİR CAZİBE MERKEZİ OLUYOR”
Balıkesir’de mevcut organize sanayi bölgeleri büyütülürken, yeni sanayi bölgeleri kurma çalışmalarının da başladığını belirten Uğur konuşmasını şöyle sürdürdü: “Balıkesir coğrafi konumu itibari ile yapılan otoyollar ve bölünmüş yollar ile cazibe merkezi haline geliyor. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi, yalnızca Balıkesir değil Bandırma, Gönen ve şimdi de Dursunbey’de yeni bir organize sanayi bölgesi bölgesi kuruldu. Balya’da da Organize Sanayi Bölgesi için istekler var, onunla iligli de planlar yapıyoruz. Yani sanayici yatırım yapmak isteyenler Balıkesir’i tercih ediyor. Bizlerde Balıkesir’in imarını yaparken hem sanayiciye yatırım yapacağı yeni sanayi alanları. Yine Balıkesir’de yaşayanlara yeni konut alanları, rekreasyon alanları, yerleşim alanları. Sosyal hayatla iligli, her türlü sosyal ve kültürel faaliyetin yapılabileceği alanlar. Yine insanımızın sağlığı önemli; çevreye de gerekli hassasiyeti göstererek temiz bir çevrede insanların huzurlu yaşaması için büyük bir gayretim içerisindeyiz.”

ÜÇ YILDA BİN 22 KİLOMETRE SU VE KANALİZASYON HATTI DÖŞENDİ
Büyükşehir çalışmaları hakkında bilgiler vermeye Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) çalışmaları ile başlayan Başkan Uğur, BASKİ’nin 20 ilçe ve 1130 mahallede hizmet verdiğini aktardı. 18 bin kilometrekarelik yüzölçümü, 290 kilometre sahil bandı ve kış ayların 1 milyon 200 bin nüfusa hizmet verdiğini aktaran Uğur, “Yaz aylarında ise 3 milyon 500 bin civarı nüfusumuz oluyor. Su Kanalizasyon İdaresi 1800 personel, 577 araç parkı ile 685 bin aboneye hizmet vermektedir. Büyükşehir Belediye Başkanlığımızca tüm kırsal ve merkez mahalle muhtarları ile toplantılar yapılarak sorunlar dinlenmiş, mevcut durum ve eksiklikler dinlenmiştir. Yaklaşık 15 bin kilometre mevcut içme suyu ve kanalizasyon hattımız var. Yaklaşık 1022 Kilometre içmesuyu ve kanalizasyon hattı döşendi. Her gün BASKi durmadan hat döşedi. 21 kilometre sondaj çalışması yapılarak saniyede bin litre yeni su kaynakları kullanıma kazandırıldı. Çalışmalar devam ediyor ve bittiğinde su sıkıntısı çeken mahalle kalmayacak. 30 noktaya jeneratör temin edildi. Elektrik kesildiği zaman jeneratör devreye girsin ve su kesilmesin istiyoruz” şeklinde konuştu.

BASKİ YATIRIMLARI ÇEVREYİ DE KORUYOR
BASKİ’nin yatırımları ile bir çok kırsal mahallenin de şehir şebeke suyunu kullanmaya başladığını aktaran Başkan Uğur, “Bandırma’da da içmesuyu arıtma tesisinden geliyor. Büyükşehir olarak DSİ’den 18, Özel İdare’den ise 28 tarımsal sulama tesisi devir alınarak 11 ilçemizde yaklaşık 9 bin 500 hektar alana tarımsal sulama hizmeti vermeye başladık. ‘Bugünler ve yarınlar için su hayattır’ ilkesiyle ilimizde kullanılan ve gelecekte kullanılması planlanan su kaynakları korunmaktadır. Bu kapsamda yapılan ve yapılmakta olan Atık Su Arıtma Tesisleri ile Susurluk, Kuzey Ege ve Marmara Havzalarının kirletilmesi de önlenmiş oluyor. Tüm bu hatların yenilenmesi ve bakımını Büyükşehir olarak biz yapıyoruz. Atık suların çevreyi kirletmemesi için 344 adet işletmeye Deşarj Kalite Kontrol Ruhsatı düzenledik. Özel Vidanjörler de ruhsatlandırılarak denetim altına alındı. Yaptığımız şebekeler ile vidanjörede ihtiyaç kalmayacak” dedi.

BALIKESİR’DE 685 BİN SU ABONESİ VAR
BASKİ’nin Balıkesir’de 685 bin aboneye ulaştığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: “BASKİ 36 tahsilat bürosu, 54 vezne, online ödeme için tüm bankalar, 12 adet kiosk cihazı ve 5 adet mobil tahsilat araçları ile hizmet vermektedir. 7 adet Acil Müdahale Araçlarımızda sahada oluşabilecek acil su arıza, kanalizasyon, yağmur suyu baskınları, doğal afet ve durumlarda donanımlı şekilde vatandaşın hizmetinde. İlimizde 10 adet derin deşarj tesisi bulunuyor. Bandırma ve Ayvalık’ta mevcut deşarj hatları rehabilite edilerek kapasiteleri arttırıldı. Bununla birlikte Körfezde; Gömeç, Pelitköy, Zeytinli, Altınoluk, Güre ve Narlı bölgeleri ile Marmara’da; Erdek, Ocaklar, Saraylar ve Avşa bölgelerinde yeni derin deşarj hatları projelendirilmektedir. İlimiz sınırları içerisindeki 8 adet su arıtma tesisinde 1 milyon 750 bin kişiye bin metreküp su verilecek kapasite de kullanılıyor. Susurluk’ta ise 120 bin kişiye hizmet verecek su arıtma ve kanalizasyon tesisi projelendirilmiştir. Marmara Adası’nda ise deniz suyundan normal su yaparak vatandaşların hizmetine sunuyoruz. 19 adet atık su arıtma tesisinin 9 adedi yenilendi. Diğer ile merkezlerinde ise atık su arıtma tesisi yapımına başlandı. Bandırma tesisinin temeli 2018 yılında atılacak ve yüzde 80’i Avrupa Birliği tarafından karşılanan bir proje olacak. Tüm bu arıtma tesislerimiz tamamlandığında toplamda 2 milyon nüfusa hizmet verebilecek kapasitede 34 tesis olacak.”

BASKİ’NİN 124 MİLYON LİRALIK PROJESİ TAMAMLANDI
Balıkesir Su ve Kanazlisayon İdaresi (BASKİ) tarafından yapılan ve tamamlanan projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Uğur, “İvrindi- Büyükyenice’ye Atıksu Arıtma Tesisi kurduk. 5 bin kişilik bir arıtma, 2 milyon liralık yatırım yapıldı. Dursunbey Atıksu Arıtma Tesisi 25 bin kişilik. 10 milyon kira harcanmış. Balıkesir il genelinde 1022 kilometre içmesuyu şebeke ve yağmursuyu hattı yapıldı. Yeni kullanılan boruların hepsi dükil boru; uzun ömürlü ve kir tutmuyor. Ayvalık’ta 10.5 kilometre. Altınova’dan Ayvalık’a içme suyunu getirdik. 5 bin tonluk su deposu ve 5 bin 460 metrelik içmesuyu hattı. Ayvalık’a 10 bin tonluk depo yaptık. Ayvalık artık susuz kalmıyor. 3 bin tonluk Susurluk ve köylerine su deposu yapıldı. Susurluk Danaveli’ye su getirmek için 800 bin lira harcadık. Ayvalık Atıksu Terfi Hattı yaptık. Ayvalık Körfezi’ne 28 noktada deşarj vardı. Bunları kanaliasyon hattına bağladık. Ayvalık’ta şehir kulübüne oturuyorsun yemek yiyeceksin kanalizasyon kokusu geliyordu. Gönen’e altyapı tesisi kuruldu. Dursunbey altyapısı, Marmara Topağaç altyapısı, Burhaniye Orjan kanalizasyon şebekesi merkeze bağlandı. Geçitler bazen uzun sürüyor deniliyor. Bu geçitlerden su, kanalizasyon elektrik ve telefon hatları gidiyor. Bunlar yeniden yapılıyor. Otel Basri’deki kavşağın adı artık 15 Temmuz Şehitler Kavşağı oldu” diye konuştu.

ARSENİK ÇEŞMELERİ YAPILDI
7 kırsal mahallede 2 milyon lira harcanarak arsenik çeşmeleri kurduklarını ifade eden Başkan Uğur, “İlk önce 50 çeşme yaptık. 2. kısımda ise 25 arsenik arıtma sistemli çeşme yaptık. Arsenikli akan sular artık denetimli olarak temizleniyor. Vatandaş çayının ve yemeğini suyunu alıp gidiyor. Çay Deresi mevcut hatların deplasesi. Emniyet kavşağı içmesuyu deplasesini yaptık. 90 farklı noktada kanalizasyon terfi merkezlerinde gaz ölçüm tesisleri kurduk. Hiçbir işçimiz gaz zehirlenmesinden yaşamını yitirmesin diye” dedi. BASKİ’nin devam eden projelerinin de 216 milyon lira olduğunu söyleyen Başkan Uğur bunlar hakkında da tek tek bilgiler verdi.

TÜRKİYE’NİN EN MODERN HALİ VE EKMEK FABRİKASI BALIKESİR’DE
Fen İşleri Dairesi’nin çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Uğur, Fen İşlerine yol hizmetleri yapabilmesi için 45 milyon liralık araç alımı yaptıklarını söyledi. İnşası tamamlanan ve açılışı yağılacak olan Yaş Sebze ve Meyve Hali hakkında da bilgiler veren Uğur, “45 milyon liraya Türkiye’nin en modern Sebze Meyve Halini yaptık. Tamamen bilgisayarlı bir sistem. İnsanların sağlıklı sebze meyve yemesi lazım. Robotik otopark inşa ettik. Dünyanın en modern otoparkı. Fırıntaş, buda insanın sağlığı ile alakalı. Ekmekteki katkı maddesinden bahsediliyor. Fırıntaş unu katkısız. Kimyasal madde ve maya kullanılmıyor. Halkın yediği ekmeği ekşi maya ile yapıyoruz. Türkiye’nin her yerinden gelip bakıyorlar bunları nasıl yapıyorsunuz diye. Susurluk’a 300 metrelik Buzağılık köprüsü yaptırdık. 10 yıl millevekili iken yaptıramıştım. İşbaşa düştü hemen gelip Susurluk’u Kepsut’a bağlayan ve bir çok köyün ulaşımını sağlayan köprü kapalı duruyordu. Hemen inşasını yaptık. Hizmete soktuk” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖRNEK ÇALIŞMALAR
Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin faaliyete geçtiğini söyleyen Başkan Uğur, “Ameliyathanesi ile, uyuz tedavi ünitesi ile, hastalık ve ameliyat sonrası bakım yerleri, küpelemesi, aşılaması ile hizmet veriyor. Hangi ilçeden geldiyse hayvanlar yeniden oraya gönderiliyor. Buraya 2 milyon lira Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu yardım etti, 4 milyon lira da biz harcadık. Toplamda 6 milyon liraya mal oldu. Roman vatandaşlarımıza 34 tane tapusu olana ev yaptık. Buraya yıkmaya girsek yıkarız ama patırtı gürültü olacak. Evler bitti. Pazartesi günü doğalgaz sobalarını bağladı, suları bağlanıyor. Çocuk oyun grubu da koyuyoruz. Sosyal belediyecilik bu. Aşevi. Benim başkanı olduğum Müsvet Manevi İlimler Vakfı hizmet veriyordu. Modern bir aş evi kurduk. Kimin ihtiyacı varsa yemek veriyoruz. Gelemeyenin evine götürüyoruz. Her gün 1500 kişiye yemek götürüyoruz” şeklinde ifade etti.

2500 KİLOMETRE YOL YAPILDI
Bir çok ilçeye İtfaiye Grup Amirlikleri kurulduğunu vurgulayan Başkan Uğur, yol çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Balıkesir’de Büyükşehir’in 2500 kilometre asfalt kaplama yol yaptığını ifade eden Uğur, “706 kilometre stabilize yol yaparken, 515 bin metrekare parke taşı döşedik. Basım onarım, yalıtım, çevre düzenlemesi gibi çalışmalarda yaptık. Fen İşleri binamızın projesi ise devam ediyor. Daha önce bir çok şey merkezdeydi. Bunların hepsini şehir dışına alacağız. Ayvalık Cunda köprüsü bitti. Tüm kanalizasyon boruları, su hatları, telekom ve elektrik hatları yol altından gidiyor. Havran merkezi ile şehri birleştiren bir köprü yaptık. Vatandaş iki kilometre fazla dolaşmadan gidecek. 800 gariban vatandaşa doğalgaz bağladık. Kömür havayı kirletiyor, insanları hasta ediyor. Vatandaşlarımıza doğalgaz sobaları veriyoruz. Karesi, İvrindi’de düğün salonları yaptık” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMETLERİ SAYMAKLA BİTMİYOR
Büyükşehir yeni hizmet binası hakkında da bilgiler veren Uğur, “Büyükşehir 3-4 yerde hizmet veriyor. Şuan daha önce alışveriş merkezi yapılan yerde hizmet veriyoruz. Bizim dairelerimiz hep başka yerlerde. İnşallah yeni hizmet binası içinde yarışma açtık ve birinci gelen projenin imalat projesi hazırlanıyor. Onuda Balıkesir merkezi değil, kentin daha depreme dayanıklı yeni oluşturduğumuz Karesi bölgesine yapacağız. Gönen’e yeni terminal binası inşa edeceğiz. Yaptığımız kavşak düzenlemeleri var. Kuvayi Milliye, 15 temmuz Şehitler ve Doğumevi Kavşağı’da bitiyor. Daha sonra Valilik Kavşağını inşa edeceğiz. Edremit’e tek terminal binası yapacağız. Kepsut Kültür Merkezi, Savaştepe Düğün Salonu gibi hizmetlerimiz de var. Çocuk Köyü yaptık. Çevre illerden de buraya gelenler var. Burası cazibe merkezi haline geldi. Manisa, İzmir, Bursa ve Çanakkale’den gelenler var. 83 park yapmışız ilçelerde. 29 spor sahası yapmışız. 31 adet bahçe ve çevre düzenlemesi. Şehitlerimizin hepsine çeşme yaptık, park yaptık. Sındırgı’ya meydan düzenlemesi yaptık. Refüj ve kavşak düzenlemeleri yapıldı. Balıkesir Fuar ve Kongre Merkezi bitmek üzere. Yüzde 90-95’te. İstanbul’daki Zorlu Center’deki tüm performansların aynısını burada yapılabilecek bir salon. Manisa, İzmir ve Bursa’da olmayan salonu Balıkesir’e kazandırıyoruz. Çay Deresi Rekreasyon Alanı inşatımız bitmek üzere. Deniz’i Balıkesir’e getiriyoruz. Orada gondollar ve kayıklar yüzecek. Burhaniye’ye amfi tiyatro yapıyoruz. Romalılardan daha güzel yaptık. Ege bölgesinde bölge tiyatro yok. Çamlık tepesi Rekreasyon Alanı. İhalesi yapıldı. Hilal Minareli Camisi, spor alanları ve rekreasyon alanları ile güzel bir yer” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR PROJELERİ DÜNYAYA HİTAP EDİYOR
Bandırma Tasarım Parkı yarışması’nın uluslararası yapıldığını hatırlatan Başkan Uğur, “Dünyanın önemli mimarları yarışmaya katıldı. Geçtiğimiz MIPIM fuarında ödül töreni düzenledik Bakanımız Mehmet Özhaseki ile birlikte. Buna dünyanın önemli mimarları katılarak bizi tebrik ettiler. İstiyoruz ki bizim yaptığımız projeler yalnızca Balıkesir değil Türkiye ve dünyaya hitap etsin. Dünyanın önemli üniversitelerinden gelip bizim tasarım parkımızı gezsinler. Biz Bandırma’yı dünyaya açıyoruz. Yaptığımız projeler hep vizyon projeler. Balıkesir Zağnospaşa Camii Meydanı’nda tarihi doku ortaya çıksın istiyoruz. Orası perişan ne olduğu belli değil. İstimlaklarını bitirmek üzereyiz. Balıkesir merkezi Zağnospaşa Meydanına tarihi dokusuna kavuşturacağız. İlçelere meydan düzenlemeleri yapıyoruz” dedi.

TARIMA DESTEKLER DEVAM EDİYOR
Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığa verdiği destekler hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Başkan Uğur, bunları ise şöyle sıraladı: “Süt tankı 29 ilçeye 115 bin ton kapasiteli verdik. Hibe ettik. 1000 adet Buzağı kulübesi verdik çiftçilere. Buzağılar ölmesin diye. Tohum seleksiyon makinelerin tüm kooperatiflere ve kırsaldaki mahallelere verdik. 6612 polen tuzaklı ergonomik kovan altlığı verdik. Fide desteğimiz, balıklı barınağı liman temizliği. Sera örtüsü dağıttık. Ayvalık’ta hayvanları selde telef olan hayvancılara 119 ton slaj desteği verdik. Ceviz fidan, ceviz soyma desteği verdik. Zeytin sineği ile mücadele ettik. 8 milyonun üzerinde para harcadık. Bu yılda bu mücadele süredek. Mobil mezbahalar kurduk 10 ilçemize. İnsanlarımız sağlıklı et yesin istiyoruz. Çiftçi eğitim ve üretim merkezi kurduk. Burada örnek çiftçilik yapıyoruz. Kurban kesim hizmeti veriyoruz. 1 milyon ton süt üreten bir Balıkesir var. Bunun yanında Balıkesir yöresel hizmetlerinden olan Balıkesir peynirlerini tanıtan bir kitap hazırlatıyoruz. Bu kitap ardından bir Peynir Çalıştayı yaparak Türkiye’de ne kadar gurme varsa bu çalıştaya çağıracağız. Bu kitapta Balıkesir’de ne kadar mandıra ve peynir üreten varsa kitap haline getirdik. Balıkesir peynirini dünyaya tanıtacağız. Hayvancılık bölgelerini tespit ettik. Örnek köy projelerimiz var.”

ULAŞIMDA 856 TOPLU TAŞIMA ARACI YENİLENEREK AKILLI BALKART KONULDU
Balıkesir’deki tüm ulaşımın Büyükşehir’in sorumluluğunda olduğunu ifade eden Başkan Uğur, “Şehiriçi ve şehirlerarası kullanılmak üzere engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun klimalı, kameralı, alçak tabanlı otobüsler aldık. Şehiriçi ulaşımda 859 aracımız yenilenerek Akıllı Balkart sistemine dahil edildi. Balıkesir’de şehiriçinde günde 154 bin ayda ise 4 milyon 600 bin yolcu taşınıyor. Akıllı Balkart sistemi ile hangi duraktan hangi saatte kaç yolcu biniyor. Kaç engelli ve öğrenci biniyor. Kaç 65 yaş üzeri ücretsiz biniyor bu vadilatör sistemi ile bunları tespit ediyoruz. Balıkesir’de 800’ün üzerinde araç var. Bunlar yenilendi. Balıkesir merkezde bir milyon ayda yolcu taşıyoruz. Deniz ulaşımını aldık. Avşa’ya deniz taksi çalıştırıyoruz. Erdek- Avşa adası. 300 adet otobüs durağı koyduk. Balıkesir’de hafif raylı sistem çalışmamız var. Ayşebacı-Gökköy arası. Yüksek hızlı tren hattı güzergahı belirleniyor. Bu hattı DDY bize verecek. Bununla ilgili görüşmeleri yaptık. Önümüzdeki günlerde bakanlık ile protokol imzalayacağız. Ayşebacı- TOKİ hattı kuruldu. 28 tane otobüsleri yenileniyor. Balıkesir- Bandırma, Erdek, Altınoluk ve Ayvalık’a otobüs hattı koyduk. Bunlar kart ile çalışıyor” dedi.

20 ilçede haşere ile mücadele çalışmalarının sürdüğünü belirten Uğur, evsel nitelikli atıkların bertarafı içinde yapılan faaliyetleri anlattı. Bandırma, Ayvalık ve Havran’da çöplük aktarma istasyonu kurulacağını belirten Uğur, bu sayede çevrenin de korunacağını ifade etti. 2019 yılına kadar olan ilaçlama ihalesi yapıldığını söyleyen Uğur, haşereler ile daha etkin mücadele edileceğini belirtti.

SOSYAL, KÜLTÜREL VE SPORTİF FAALİYETLERE DESTEK
Başkan Uğur, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı aracılığı ile tüm okullara 15 bin voleybol, basketbol ve futbol topu dağıtıldığını aktardı. Doğan tüm bebeklere Merhaba bebek Projesi ile acil ihtiyaçların karşılandığını söyledi. Sporculara ve amatör spor kulüplerine çeşitli malzeme yardımlarında bulunulduğunu vurgulayan Uğur, “Ramazanlarda iftar programları düzenliyoruz. Benim Şehrim Balıkesir projesi ile tüm ilçelerde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu proje ile sağlık taramaları yapıyoruz ve çeşitli eğitimler veriyoruz. Sağlık tırımız hizmete girdi. Balıkesir’de sırayla tüm mahalleleri dolaşacak. BALMEK’te meslek edindirme kursaları veriyoruz. Engelli vatandaşlarımıza engelli arabası veriyoruz. Mahalle Ligi sonuçlandı. Bu sene yine Edremit ve Susurluk’tan takımlarımız İngiltere’de Manchester City maçını izleyecek. Bugüne kadar 34 bin 500 gencimiz bu etkinliğe katıldı. Hamile kadınlarımıza gebeliği boyunca 24 litrelik süt ihtiyacını karşılıyoruz. Bandırma’ya engelsiz yaşam merkezi kuruyoruz” diye konuştu.

BALIKESİR İTFAİYESİ MODERNLEŞTİ
İtfaiye ile mahallelere 650 tane tanker dağıtıldığını aktaran Başkan Uğur, her köyde gönüllü itfaiyeciler yetiştirdiklerini söyledi. İtfaiyenin 640 personeli olduğunu belirten Uğur, o rakamından 3 katı kadarda gönüllü itfaitecisi olduğunu aktardı. Başkan Uğur, itfaiye ekipmanlarının ise modern hale getirildiğini söyledi. Uğur, “İlçerelerimize grup amirlikleri kurduk. 34 merkezde yapım ve onarım işleri yapabiliyoruz. Son olarak 45 metre uzunluğunda merdiveni olan araç alıyoruz. Bunlar merkez, Bandırma ve Edremit’e gidecek. Her bir araç 3 milyon lira. Sualtı ve suüstü kurtarma araçları aldık” dedi.

VİZYON PROJELER İÇİN HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR
Çay Deresi ile Çamlık Tepesi arasına teleferik projesi hazırlandığını hatırlatan Başkan Uğur, 2400 metre ve 8 direkle geçilecek bir teleferik hattı kurulacağını belirtti. Bandırma Liman Projesi hakkında da bilgiler veren Uğur, Hollanda ile iyi niyet anlaşmasının bozulduğunu ama liman çalışmasının Büyükşehir tarafından devam ettirileceğini söyledi. Projeyi Hollanda olmadan yapacaklarını ifade eden Uğur, çalışmaların devam ettiğini belirtti. Balıkesir ve Bandırma Organize Sanayi Bölgelerine yapılacak olan yatırımlar hakkında da bilgiler veren Uğur, Balıkesir’i yatırım yapacak şirketlerin üstdüzey yöneticilerine hazırlamak istediklerini ifade etti. Ayvalık Lale Adası ve kruvazör liman projeleri üzerinde de çalışıldığını belirten Başkan Uğur, bunlarla ilgili araştırme ve planların hazırlandığını söyledi.

Başkan Uğur, Katar’da düzenlenecek olan bir fuarda Balıkesir ve projelerinin tanıtılacağını açıkladı. Uğur, vizyon projelerin Balıkesir’e değer katacağını ve esnafın ekmeğinin büyüyeceğini söyledi. Biogaz tesisi yer seçimi için analiz yaptırdıklarını belirten Başkan Uğur, Balıkesir’de hayvanlardan ve tarımdan elde edilen atıkların bu biyogaz tesislerinde enerjiye çevrileceğini aktardı. Uğur, güneş enerjisi içinde analizler yapıldığını hatırlattı. Balıkesir ve Bandırma’da mania planlarının yeniden düzenlenmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Uğur, bunun ihalesinin yapılacağını açıkladı.

BALPARK SOSYAL BİR PROJE
Büyükşehir’in Balpark çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Uğur, “Bu sosyal bir proje. Belediyenin buradan para kazandığı yok. 500-600 kişi burada çalışıyor. Sigortası ve güvencesi var. Hemde şehrin düzenlenmesi için katkı sağlıyor. Vatandaş 2-3 lira vererek sosyal projeye ortak oluyor. Yeni otoparklarımız var. Bandırma, Balıkesir ve Burhaniye’de düşündüğümüz, proje çalışmaları devam ediyor. Balıkesir’in TOKİ’si BALTOK, 1334 konutluk bir projesinin temelini Başbakanımız Binali Yıldırım attı. Buradaki dairelerle ilgili lansmanımızı önümüzdeki günlerde yapacağız. Yeni Karesi’yi burada inşa edeceğiz. 3 yıla yapılanma ile birlikte biz yeni bir belediye olmamıza rağmen bir çok il belediyesi ekibini yolluyor. Bizim ulaşım, mezbaha ve sebze meyve hali gibi projelerle ilgili o kadar çok projemiz var ki. Bir çok projede örnek oluyoruz. Balıkesir’i geleceğe çocuklarımıza, gençlerimize ve yatırımcımıza hazırlamamız lazım. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 6 bin kişi var. Büyükşehir Balıkesir’de en büyük istihdamı sağlayan kurum. Tüm personelimiz vatandaşımızı memnun etmek için çalışıyoruz. Balıkesir güzel günlere gidiyor” şeklinde konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181