Balıkesir Çay Mahallesi kentsel dönüşüm istiyor
Mahallede sokakların çok dar olduğunu yakın zamanda yapılan binalar ile daha eski tarihlerde yapılan binaların birbirine karıştığını ve düzensizliğe neden olduğunu belirten Muhtar Şayan kentsel dönüşümü beklediklerini ve dönüşüm yapılırsa daha güzel bir mahalleye kavuşacaklarını ifade etti. 


"SOSYAL ALANLAR İSTİYORUZ" 

Mahalle içerisinde çocuk parkı ve okul bahçeleri haricinde gençlerin sosyal aktiviteler yapabileceği alanların olmadığını ifade eden Muhtar Şayan " mahallemizde belirli park alanları ve okul bahçesi var, mahalle içerisinde veya yanımızdaki mahallelerle ortak bir tesis yapılsa gençlerimiz boş vakitlerini burada değerlendirebilirler. Önceden çocuk parklarında tırmanmak için aletler vardı, şimdi de parklarımıza bu gibi şeyler yapsalar çocuklar daha iyi stres atabilirler diye düşünüyorum" dedi. 


120 YILLIK KAHVE MÜTEAHHİTE TESLİM 

Çay mahallesi sınırları içerisinde yer alan, pek bilinmese de mahalle ve Balıkesir için geçmiş zamanda büyük öneme sahip olan Çınarlı Kahve yakın zamanda müteahhite verilerek işletmesi durdurulmuş vaziyette. 

Mustafa Kemal Atatürk' ün Bergama'ya geçerken uğrayıp kahve içtiği, Kuvayi Milliye hareketine yön veren isimlerin toplantılarını yaptığı ve belli bir kesimin uğrak yeri olan Çınarlı Kahve kendi haline terk edildiği için işletmecisi tarafından müteahhite verilmiş. Kahvenin yerine ne yapılacak diye sorduğumuzda kahvenin işlevinin artık bittiğini ve müteahhite verildiğini belirten Muhtar Şayan şu an hali hazırda bulunan kahvenin yerine tahminince yeni bir bina yapılacağını ifade etti. 


TRAFİK DÜZENLEMESİ YAPILMALI 

Edremit yolunun hemen üzerinde kalan ve yol üzerinde mahalleye girişin sağlandığı ilk yol olan dere boyu üzerindeki un trafiğe uygun hale getirilmesi gerektiğini belirten Muhtar Şayan " Mahallenin Edremit yolu üzerindeki tek bağlantı köprüsü olan yolun trafiğe uygun hale getirilmesi gerekli. Yeri geldiğinde burada trafik sıkışık hale geliyor, kazalara da neden olabiliyor" dedi. 

MUHTARLIK BİNAMIZ ESKİ Muhtarlık hizmet binasının eski bir yapı olduğunu ve özellikle kış mevsiminde büyük sıkıntılara neden olduğunu belirten Muhtar Şayan "Belediyemizden yeni bir muhtarlık hizmet binası istiyorum. Kışın özellikle burada durulmuyor ve sıkıntıları artarak devam ediyor" dedi.


Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay verilir?



Balıkesir Büyükşehir Merhaba 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181