TOKİ Bayburt Gençosman'da 402 konutun ihalesi yapıldı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bayburt’un Gençosman Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 1. etabında inşa edilecek 402 konutun ihalesi yapıldı. 26 Nisan, Çarşamba günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca 2 ticaret merkezi, cami, mahalle odası ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor.

Projede yükseklikleri zemin+4 olan konutların 38’i 2+1, 322’si 3+1 ve 42’si 4+1 dublex planında tasarlandı.

TOKİ uzlaşma ve paylaşmaya dayalı ve öncelikle yerinde dönüşüm yaklaşımını esas alarak Bayburt Belediyesi ile protokol kapsamında Bayburt Gençosman Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaları başlattı. 2 etap olarak planlanan projede, 1.etapta hak sahiplerinin büyük çoğunluğu (%97)  ile uzlaşma sağlanarak konutların ihalesi yapıldı.

TOKİ, modern yaşamın gerektirdiği sosyal ve teknik özelliklere sahip, doğal ve kültürel değerlerle bütünleşmiş konut projelerine bir yenisini ekledi. Bayburt’a inşa edilecek konutların yerleşiminden detaylarına kadar her ölçekte Türk Mimari'sine uygun bir tasarım hedeflendi. Cephe tasarımlarında yörenin geleneksel konutlarında yer alan avlu ve mimari cephe elemanları modernize edilerek uygulandı. Ahşap görünümlü cephe elemanları, dekoratif pencereler ve zemin kat seviyesinde taş kaplamalar kullanıldı.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181