Bilecik'te 30 adet riskli bina yıkıldı!
24 Mayıs'ta başlayan Dünya Çevre Günü Kutlama Etkinlikleri, 5 Haziran Pazartesi Günü Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan program ile son buldu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat önderliğindeki heyetin Vali Süleyman Elban'ı makamında ziyaretiyle başlayan program, Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Burada saygı duruşunda bulunulması ve istiklal Marşımızın okunmasının ardından kürsüye gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, müdürlük çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

201 DENETİM YAPILDI
İlimizin küçük olmasına rağmen madencilik faaliyetlerinin oldukça ileri seviyede olduğundan bahseden Müdür Bolat, buna bağlı şikayet ve çevre sorunlarının çalışmaları arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Müdür Bolat, 2017 yılının ilk 5 ayında toplamda 201 denetim gerçekleştirildiğini ifade ederek,"İl Müdürlüğümüzce katı atık, atık su. emisyon ve gürültü konusunda Alo 181 hattından gelen şikayetler üzerine yapılan 42 denetim olmak üzere, ilk 5 ayda planlı, ani ve şikayete dayanan toplam 201 denetim yapılmıştır" dedi. Bolat, şehircilik ve fiziki mekanların iyileştirilmesi yönündeki kentsel dönüşümçalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, 30 binanın yıkımının tamamlandığını kaydetti. Bolat," 2017 yılında tespiti yapılan riskli bina sayısı 43 adettir. Tespiti onaylanan bağımsız birim sayısı 98 adet, yıkımı tamamlanan riskli bina sayısı 30 adet olup yıkım kontrolü yapılacak bina sayısı ise 14 adettir. Kira yardımı onaylanan kiracı sayısı 3 adet olup 2017 yılında Bakanlığımızca yapılan kira yardımı miktarı 65.732,13 TL' dir. Bu faaliyetlerimiz her geçen gün artarak devam etmektedir. Ayrıca kıyı kenar çizgisi çalışmalarımız ile İlimizdeki yapı inşaatları ve kullanılan yapı malzemelerinin denetimi de devam etmektedir" ifadelerini kullandı. Müdür Bolat'm konuşmasının ardından öğrencilerle birlikte Biosun Bilecik Katı Atık Entegre Tesisi'ne teknik gezi düzenlendi.

Bilecik Sakarya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181