2B arazisi nedir?
2B arazisi nedir sorusuna kısaca cevap verecek olursak; 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesi B bendi için kullanılan bir kısaltma diyebiliriz. Orman özelliğini kaybetmiş arazilere verilen ad olan 2B arazisi nedir sorusunun detaylı cevabı şu şekilde;

2B arazisi nedir?
2B arazisi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan orman olma özelliğini yitirmiş ve orman alanları dışına çıkarılmış, bir daha geri kazanılamayan, düzeltilemeyen, iyileştirilemeyen arazilere denir. Orman olma özelliğini yitiren bu 2B arazileri genellikle  köylüler ve bölgede yaşayan yerli halk tarafından sahiplenilmiştir. Peki 2B arazisi nasıl alınır? 

2B arazisi nasıl alınır?
2B arazisi satın almak için bazı koşulların bulundurulması gerekiyor. 2B arazisi satın alabilmek için başvuruda bulunuluyor. 2B arazisi alınırken idarece belirlenen satış bedelinin ödenmesi ve 2011 yılından önce arazinin kullanıcısı ya da sahibi olmak da aranan şartlar arasında yer alıyor.

2B arazisi şartları?
Bir ormanın 2B arazisi olabilmesi için orman vasfını yitirmiş, tarım arazisi olarak kullanılmasının daha yararlı görülmesi gerekmektedir. 

2B arazi başvurusu nereye yapılır?
2B arazi başvurusu defterdarlıklar ve mal müdürlükleri tarafından kabul edilir.

2B arazileri başvuru için gereken evraklar
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Başvuru bedelinin yatırıldığına dair makbuz
- Mirasçı olduğuna dair belge

Hilal MİSİRLİ /EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181