Ahmet Çakır Kimdir?
Ahmet Çakır, 1964 yılında Malatya İli Darende İlçesi’nde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Darende’de tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun oldu.
 
SİYASİ HAYATI
Gıda, inşaat ve eğitim sektörlerindeki ticari faaliyetleriyle ilgilenen Ahmet Çakır iki yıl Malatya MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği ve daha sonra üç yıl MÜSİAD Malatya Şube Başkanlığı görevini yürüttü.

2001 yılında AK Parti’nin kuruluşunda Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev  alan Ahmet Çakır, Malatya İl Teşkilatı'nda üç yıl Başkan Yardımcılığı yaptı, 2007 yılı Nisan ayında da Sayın Başbakanımız tarafından İl Başkanı  olarak görevlendirildi.
 
Ahmet Çakır, 29 Mart 2009 yerel seçimleri için bu görevinden istifa ederek Malatya Belediye Başkan Adayı oldu ve Malatya halkının büyük teveccühü ile Malatya Belediye Başkanı seçildi.

Malatya'nın Büyükşehir olmasıyla birlikte, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda Ahmet Çakır Malatya'nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.

Evli ve iki çocuk babası olup, orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.
 
Merve Bayar / EmlakSayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181