Aksaray'da 2017 yılı boyunca 6 bin 73 konut satıldı!
Aksaray'da 2017 yılının son ayında satılan daire sayısı 655 olarak açıklandı.

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik kurumu Aralık ayına ait konut satış rakamlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre Aksaray genelinde yılın son ayında toplam 655 konut devri yapıldı. Geçen yılın aynı dönemine göre konut satışlarında önemli oranda artış yaşandığı görüldü. Yine TÜİK verilerine göre Aksaray genelinde 2016 Aralık döneminde 561 konut devri yapılmıştı. Yapılan satışların sayısındaki artışların önemli nedenlerinden birisinin de sıfır daire almak isteyenlerin ikinci el dairelerini takasta kullanmalarından kaynaklı oldukları tahmin edilirken 2017 yılı boyunca Aksaray'da daire satış sayısı da 6073 oldu. Bu rakam 2016 yılında 5182 olarak gerçekleşmişti.

Açıklanan rakamları değerlendiren vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda; "Aksaray'da emlak fiyatları önemli oranlarda arttı. Artan bu rakamlara rağmen hem ikinci el hem de sıfır dairelere talep her geçen gün artarak devam ediyor. Şehrimizin her noktasında başlayan inşaatlar daha tamamlanmadan satılıyor. Talep fazla olunca fiyatların da önüne geçilemiyor. Geçtiğimiz aylarda değişen imar yasası ile de maliyetler artacağından fiyatlar biraz daha yükselebilir. Müteahhitlerimiz ve emlakçılar için iyi haberler gelmeye devam ediyor. Düşük gelirliler için TOKİ'nin daha fazla konut yapması gerekli. En son yapılan konutlara vatandaşların ilgileri büyük olmuştu. Neredeyse bir daireye 30 kişilik bir ortalama olmuş. TOKİ'den şehrimize olan yatırımlarını arttırmasını istiyoruz" dediler.

E. E. Gökçe / Anadolu Güncel Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181