Apartman aidatını ödemeyenler için hangi işlemler yapılabilir?
Apartman, rezidans ve site gibi toplu konutlarda ikamet eden kişilerin güven içinde yaşamak ve daha konforlu bir hayat sürdürebilmek için olmazsa olmaz bazı ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu gereklikler doğrultusunda da toplu halde yaşanılan konutlarda bazı ortak giderler meydana gelir. Örneğin güvenlik görevlisi, ortak bakım alanlarının onarımı, kapıcı, bahçıvan, sosyal tesis alanlarının giderleri gibi masraflar ortak gider olarak kabul edilir. Bu giderlerin ödenmesi için tüm maliklerden toplanan paraya da aidat denir.

Apartman sakinlerinden hepsi bu belirlenen aidatı ödemek zorundadır. 'Ben bu alanı kullanmıyorum' ya da 'faydalanmak istemiyorum' gibi itirazlar edilse bile aidat ödemek zorunludur. Eğer mülk sahibi aidatını ödemiyorsa hangi işlemler yapılabilir? İşte cevabı;

Aidatını ödemeyen biri için hangi işlemler yapılabilir?
Aidatını ödemeyen apartman sakini için öncelikle noter aracılığı ile bir ihtar çekilmeli ve aidatını ödemesi konusunda uyarılmalıdır. Eğer malik hala aidatını ödemiyorsa diğer tüm kat malikleri tarafından yada yönetici tarafından dava açılarak icra takibi yapılır. Aidatını ödemeyen daire sakini aidatını ödemediği günler için aylık yüzde 5 gecikme tazminatı ödemek zorundadır.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181