Ataşehir ve Maslak'ta ofis kiraları artışta!
İstanbul, konut satışının yanı sıra kiralamalarının da en yoğun yaşandığı şehir olarak gayrimenkul sektörü için canlılığını kaybetmiyor. Ekonomik açıdan ülkenin lokomotif şehirlerinin başında gelen İstanbul’da ticari gayrimenkuller ile ilgili hareketlilik de hızını kaybetmiyor. Bu durum, İstanbul’daki kiralık ofislerin ilçeden ilçeye, hatta mahalleden mahalleye değişen fiyatlarını da gündemde tutuyor.

İstanbul’daki ofis kira fiyatlarıyla ilgili en güncel araştırma sonuçları REIDIN tarafından yayınlandı. 2017 yılının ilk çeyreğini kapsayan REIDIN Ofis Kira Endeksi, İstanbul’da ofis binalarının yoğunlukta olduğu 14 bölgede ofis kira değerlerinin gerilediğini ortaya koydu. Buna göre, kira değerleri önceki çeyreğe göre üst fiyat segmentinde yüzde 0.54, alt fiyat segmentinde ise yüzde 0.23 oranında azalış gösterdi.

İstanbul’un her iki yakasında iş yaşamının merkezi konumundaki bölgeler arasında ise Ataşehir ve Maslak öne çıktı. İstanbul’da ofis kiralamaları açısından en yüksek değere sahip bölgeler ise Anadolu Yakası’nda Ataşehir, Avrupa Yakası’nda Maslak oldu.

Bir yılda ofis kira artışı yüzde 21
Ataşehir ilçesi ve Sarıyer’e bağlı Maslak’taki ofis kiralarında son dönemlerde yaşanan değişim değerlerini mercek altına aldık. Anadolu ve Avrupa Yakası’nda ofis kiralarının en yüksek değerde olduğu iki bölgelerin ofis kira değerlerinde son altı aydan, son üç yıla kadar neler yaşandığını gözler önüne seren rakamsal bilgiler şöyle sıralanıyor:

- 2014 ile 2017 yıllarının ilk çeyrek verileri karşılaştırıldığında, son üç yılda ofis kira değerleri Maslak’ta yüzde 57, Ataşehir’de ise yüzde 55 oranında artış gösterdi.

- Yine ofis kira değerleri açısından son bir yıla bakıldığında ise, 2016 yılının ilk üç ayını içeren birinci çeyreği ile 2017 yılının ilk çeyreğinin karşılaştırmasında hem Maslak hem de Ataşehir’de yüzde 21 oranında artış yaşandığı görülüyor.

- 2016 yılının dördüncü çeyreği ile bu yılın ilk üç aylık sonuçları değerlendirmesinde ise, son altı ayda Maslak’ta yüzde 12 ve Ataşehir’de yüzde 10 oranında ofis kira değerleri artış kaydetti.

Dünya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181