Bodrum'dan neden ev alınır?
Havalimanı ve marinalarıyla kolay erişilebilen adreslerin başında gelen Bodrum’da otel hizmeti veren tanınmış şirketler de öne çıkıyor. 30 yıl önce bir balıkçı kasabası görünümünde olan Bodrum şimdi Cannes ile yarışıyor. Türkiye'nin İstanbul'dan sonraki ikinci en büyük markası olarak bilinen Bodrum, doğal güzelliklerinin yanı sıra eğlence hayatı ile de üst düzey turistlerin ilgisini çeken merkezlerden birisi haline geldi. Orta ve üst gelir gruplarının tercih ettiği bölgede villalara rezidans hizmeti vermek üzere otel projeleri de geliştiriliyor.
 
DÖVİZLE ALIŞ VERİŞ 
Gayrimenkul uzmanları ise bölgedeki yapılaşmanın özenli bir şekilde ilerlemesinin cezbediciliği artırdığı görüşünde. Bodrum, gayrimenkul uzmanlarının deyimiyle 25 yılda amatör ligden şampiyonlar ligine çıktı. İlçedeki emlak piyasasında son iki yıldır yaşanan durgunluk, 16 Nisan referandumunun ardından yerini hareketliliğe bıraktı.
 
Ucuza da var pahalıya da 
5 ile 10 bin arasında konut stokunun yer aldığı ilçede iki yıl içinde artan inşaat faaliyetleri zirve noktasında. İlçe genelinde yeni projelerin hızla satışa dönüşebileceği bir potansiyel mevcut. Markaların adresi olmaya başlayan Bodrum’da butik otel ve rezidans konseptli yapıların sayısı artıyor. Bu nedenle emlak piyasasındaki değer oluşumları da farklılıklar gösteriyor.
 
100 BİN DOLARDAN BAŞLIYOR 
Her yıl ortalama yüzde 15 -20 değer artışının olduğu ilçede, 100 bin dolara da konut var, 6 milyon dolara da. En lüks konutlarda yaşayanlar müstakil plajından ev hizmetlerine, deniz taksisine kadar her türlü ihtiyacını kolaylıkla karşılayabiliyor. Kadıkalesi, Yalıkavak, Türkbükü, Gündoğan, Gümüşlük ise en çok rağbet gören bölgeler arasında. 
 
MESA’dan prestij proje 
Bu yıl KOZ projesinin ardından 5 yeni projeyi daha hayata geçirmeyi planlayan MESA, oluşturacağı 3.5 milyar liralık yatırım değerinin Bodrum’un da payı olacak. Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu, 220 dönümlük arazi üzerinde geliştirilecek projenin sadece Bodrum’un değil, Türkiye'nin en iddialı en seçkin projeleri arasında yer alacağını söyledi.
 
Bodrum’dan neden ev alınır?
-Yarımada olması ve Türkiye’de bol oksijenli ve rutubetsiz olma özelliği taşıyan yerlerin başında gelmesi Bodrum’a değer katıyor.
-Tipik Akdeniz mimarisi öne çıktığı ilçede konutlar iki, oteller üç katlı inşa edilirken, turizm yatırımları 20 yılda amorti edilebiliyor.
-Koyları, doğası, güneşi, iklimi, marinası ve sosyal hayatı Bodrum'un yükselişinin en önemli dinamikleri arasında sayılıyor.
-Art arda yükselen nitelikli projelere imza atan şirketlerin sunduğu alım seçenekleri yatırımcıları cezbediyor.
-Bölgenin Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından birisi olması ticaretle uğraşanların Bodrum’da da konumlanma heveslerini artırıyor.
-Bodrumun ‘siyaset üstü bir yer’ olduğu algısı bölgenin emlak piyasasını sürekli motive ediyor. Kriz dönemlerinde yaşanan durgunlukların ardından fiyatların gerilememesi yatırımcılarını memnun ediyor. 
 
Markaların yeni adresi
-Bodrum son dönemde Seba İnşaat ve Timur Gayrimenkul başta olmak üzere 14 şirketin 21 yeni otel projesine ev sahipliği yapıyor. Yalıkavak'tanTilkicik Koyu'na kadar farklı bölgelerde yükselmesi planlanan lüks oteller, bulundukları projelere rezidans hizmeti de verecek. 
-Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, yabancı markaların Bodrum’a konumlanmasının Türkiye'ye olan güven ve turizmin yükselişine katkı sağlayacağını vurguluyor. Timur, yatırım katkıları olan BanyanTree'nin hizmete girmesiyle, sektöre çok sayıda yeni istihdam sağlanacağını dile getiriyor. 
-Seba İnşaat, Gündoğan ve Küçükbük'te toplamda 70 milyon dolara mal olması planlanan iki yeni villa projesi ve bunlara rezidans hizmeti verecek oteller yapmayı planlıyor. 
-MYC Partners,Kıyıkışlacık'ta yer alan 65 dönümlük arazisi üzerinde konut hem turizm merkezi inşa etmeyi planlıyor. 
-Birleşik İnşaat, Bodrum Tilkicik Koyu’na 500 milyon dolarlık yatırım yapacak. 
-30 yıldır Bodrum'da faaliyet gören Çağdaş Holding’in ilgi gören lüks projelerinin sayısı ise günden güne artıyor. 
-Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Muğla merkezli gayrimenkul projesi geliştirecek. 
-Fuat Akın’ın sahibi olduğu ConCept Yapı Bodrum'da konut üretecek. 
-Birleşik Gayrimenkul de, Bodrum'da 400 dönümlük arazi alanına otel, konut ve marina inşa edecek. 
 
İster yaşa ister kirala 
1986 yılında Bodrum’daki KadıkaleResort ile turizm sektörüne giriş yapan Sianji Group Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, 2009 yılında Babil’in Asma Bahçeleri Oteliyle başlattıkları otel ve residence projesi ve geliştirdikleri “ister yaşa, ister kirala” konseptiyle Bodrum’un gizli bahçesi Kadıkale’nin keşfinde büyük rol aldı. 3 yıl önce 1 milyon euroluk bir renovasyon projesini hayata geçiren Çakır, Sianji Wellbeing Resort ile Bodrum’un sağlık turizmine liderlik yapıyor. 
 
Bodrum’un yıldız projeleri 
-Sianji Group - Sianji Residence 
-Timur Gayrimenkul - Nef Yalıkavak 
-Fabay İnşaat - Fabay Adabükü Evleri 
-Game Teknik Yapı - Mirage Marina Bodrum 
-FB Gayrimenkul - Bitez Yalıları 
-FB Gayrimenkul - IVY Yalıkavak ve TilkicikYalıkavak 
 
Lüks otellerin adresi 
-Bodrum’da Mandarin Orientalile başlayan ultra lüks otel konsepti Çağdaş Holding’in Swissotel serisinin yanı sıra NEF’inBanyanTree ve AstayGayrimenkul’ün planladığı yatırımlarıyla yeni bir boyut kazandı. Doğuş Grubu’nun da spor odaklı yatırım planının hayat bulmasıyla Bodrum, sadece tatilin değil sağlık ve sporunda öncü adresleri arasında yer alacak.

Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181