Devremülk alırken nelere dikkat edilmeli?
Devremülk alırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında, devremülk sistemini satan bir firmanın güvenilir olması gelmektedir. Devremülk, tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca v.s gibi maksatlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olmak anlamı taşımaktadır.
Tamamen yasal bir uygulama olan devremülk sistemi, sadece hak sahiplerinin bazı basit prosedürleri yerine getirmeleri gerekiyor.
Peki devremülk alırken nelere dikkat edilmeli ! İşte devremülk alırken dikkat edilecekler
  • Eğer siz sadece bir kereliğine devremülk kiralamak istiyorsanız, öncelikle istediğiniz bölgede, istediğiniz özelliklerde devremülk olanaklarını araştırın
  • Araştırma yaparken tesislerin adreslerine teker teker ulaşabilir ya da internet siteleri aracılığıyla kiralık devremülk ilanlarına toplu olarak bakmayı da tercih edebilirsiniz.
  • Devremülkünü kiralamak isteyen hak sahibinin tesis yönetiminden onay alması gerekiyor. Onaysız devremülklerden uzak durmalısınız.
  • Devremülk kiralarken “kırmızı dönem” diye bir tabirle karşılaşabilirsiniz. “Kırmızı dönem” seçtiğiniz tesisin en yoğun olduğu dönem anlamına gelir, dolayısıyla da en pahalı dönem de “kırmızı dönem” oluyor. Deniz kenarları yazın; kaplıca, kayak gibi tesisler ise kış aylarında kırmızı döneme giriyor.
  • Devremülk satın alan kişiler, eğer hak ettikleri bir dönemde tatil yapmak istemezlerse, haklarını kiralama yoluyla devredebiliyorlar.
Devremülk alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun yanı sıra devremülk sistemi hakkındaki gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181