Emlak alım satım sözleşmesi 2018!

Gayrimenkul ve taşınmaz mallar (konut, işyeri, arsa, arazi, ofis) alışverişinde tarafların haklarını karşılıklı olarak koruma altına alan Emlak alım satım sözleşmesi, hem alıcılar hem de satıcılar için önemli bir belgedir.

Emlakçı ve alıcı-satıcı (taraflar) arasında düzenlenen "Emlak alım satım sözleşmesi" resmi bir sözleşme türü olup, yasal bir belge niteliğindedir. Bu yüzden tüm bilgiler eksiksiz doldurulmalı ve imza altına alınmalıdır.

İşte Emlak alım satım sözleşmesi 2018!

Alıcı ve satıcı ile beraber emlak komisyoncusuna ait bilgilerin yanı sıra satışa konu olan gayrimenkul ve taşınmaza ait bilgilerin yer aldığı emlak satım sözleşmesi, tüm tarafların haklarını belirten sözleşme maddeleri ile güvence altına alınmalıdır. 
 
Emlak alım satım sözleşme örneği ise şu şekildedir;

CİNSİ :
İLİ :
İLÇESİ :
MAHALLESİ :
SOKAĞI :
KAPI NO :
PAFTA NO :
ADA NO :
PARSEL NO :
ALICI .....................................ile SATICI ....................................yukarıda kayıtlı emlağın aşağıda belirlenen koşullarda satılması için anlaşmışlardır.
1 - SATICI, sahibi bulunduğu yukarıda kayıtlı emlağını (yıllık brüt stopaj dahil) TL'dan satmayı kabul etmiştir.
2 - Satış bedeline mahsuben, ALICI'dan ............................ TL kaparo alınmıştır.
3 - Satış bedelinin ……………….TL’sı peşin, geri kalanı da ………….sürede taksitlerle ödenecektir.
4 - Satıcı/kiralayan, alım/kiralama işlemlerin başlatılması amacıyla alıcı/kiracı'dan kaparo talep edebilir. Söz konusu kapora, işlemler tamamlanıncaya kadar satıcı/kiralayan tarafından muhafaza edilir. İşlemlerin başlatılmasından sonra alıcı/kiracı vazgeçerse, kapora ve yapılan diğer masraflar satıcı/kiralayan tarafından alıcı/kiracı'ya geri ödenmez. Satıcı/ Kiralayan tarafından yapılan ve kapora tutarı üzerinde kalan masraflar ile menfi ve müspet zararlar alıcı/kiracı tarafından karşılanır.
5 - ALICI ve SATICI, kendilerine bu sözleşmeyi sağlayan EMLAK KOMİSYONCUSU'na sözleşmenin imzasından itibaren, gerçek satış bedeli üzerinden % ....................+KDV tutarında hizmet ücreti ödemeyi kabul ederler.
6 - Anlaşmazlık halinde haksız olan taraf, bu sözleşmede yazılı tazminatlarla birlikte diğer tarafın maruz kalacağı her türlü zarar, ziyan, mahkeme ve icra masrafları ile vekalet ücretini de ödeyecektir. 7 - Bu sözleşmenin uygulanmasından doğacak her türlü uyuşmazlığın giderilmesinde Mahkemeleri ve icra daireleri yetkilidir....................................../ ......./20...
ALICI / EMLAK KOMİSYONCUSU / SATICI


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181