Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır?
1 Ocak 2011 tarihinden itibaren inşa edilen binalarda zorunlu olarak alınan, mevcut bnalarda ise 2017 yılına kadar alınması gereken Enerji Kimlik Belgesini yeni yapılar için EVD şirketleri tarafından eğitilmiş ve EKB Uzmanı olarak yetkilendirilmiş proje müellifi olarak görev yapmakta olan Enerji Kimlik Belgesi Uzmanları düzenleyebiliyor.

Mevcut yapılar ise Enerji Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Daire Başkanlığı tarafından yetkilendirilmiş Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) Şirketinden bina enerji kimlik belgesi alabilirler.

Binanın tamamı için hazırlanması şartı olan Enerji Kimlik Belgesi, isteğe bağlı olarak kat mülkiyetini haiz her bir bağımsız bölüm veya farklı kullanım alanları için de ayrı ayrı düzenlenebiliyor.

10 yıl geçerliliği olan Enerji Kimlik Belgesi'nin bir suretinin, her tür alım-satım ve kiralama işleminde karşı tarafa verilmesi de zorunlu.
 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181